piątek, 18 sierpnia 2017 r.

Lublin

Kuchenne rewolucje: Magda Gessler w Czarciej Łapie

Dodano: 27 listopada 2010, 19:25
Autor: jotem

Słynna restauratorka kolejny odcinek telewizyjnych "Kuchennych Rewolucji” kręciła na lubelskim Starym Mieście – w Czarciej Łapie. Dziś mogliśmy obejrzeć w telewizji, jakie zmiany wprowadziła Magda Gessler.

Pierwsza część programu była nagrywana latem. - Boję się diabła, ciekawe czy restauracja zadziała na mnie w ten sam sposób – zastanawiała się tuż przed pierwszą wizytą w Czarciej Łapie Magda Gessler. Po przywitaniu przez szefa sali przystąpiła do degustacji potraw. – Jedzenie jest przepyszne, ale źródłem problemów finansowych na pewno jest za niska cena – komentowała restauratorka po spróbowaniu crostini z truflami.

Restauratorka zachwycona smakiem potraw postanowiła zrobić sprawdzian załodze ze sposobu podawania alkoholi. Testy kucharzy i pracowników są nieodłącznym elementem programu "Kuchenne rewolucje". Poprosiła o cztery kieliszki różnego koniaku, i wymieszała szklanki. Następnie kazała pracownikom przyporządkować butelki z alkoholem do poszczególnych szklanek.

Magda Gessler największe zastrzeżenia miała do wystroju restauracji, który jest zdaniem był zbyt ponury i ciemny. Jej zdaniem zbyt niskie ceny i słaba promocja miejsca miały być głównymi powodami kłopotów Czarciej Łapy. – Pomalujemy okna na błękitny kolor – zaproponowała Gessler. – Musimy pokazać ludziom, że można tu zjeść smacznie i tanio. Zrobimy również pieczątki w kształcie łapy. W trakcie promocji będziemy stemplować ludzi. Będzie to oznaczało, że zmiany w Czarciej Łapie zostały przypieczętowane– uzasadniała.

W restauracji zawisły też lustra, a dotychczasowe malowidła na ścianach zostały zakryte aniołkami. – Było super. Jesteśmy zachwyceni opiniami pani Magdy. Wszystko jej smakowało. Chwaliła wystrój – zdradza Łukasz Nowomiejski, menedżer Czarciej Łapy. – Już nie możemy się doczekać emisji programu z naszym udziałem.

Magda Gessler na koniec programu stwierdziła, że od zawsze marzyła, aby trafić do miejsca pełnego pasji, która emanowałaby zarówno od właścicieli, jak i kucharzy. Która zaraziłaby również i gości. – Odczarowałam to miejsce. Mam nadzieję, że na zawsze – kwitowała restauratorka.

Przypomnijmy, że poprzednia wizyta Gessler w Lublinie – w Jesz Burgerze na deptaku – odbiła się echem w całym kraju. Gessler nie zostawiła na restauracji i jej właścicielach suchej nitki. A mięso z hamburgera, którego dostała do zjedzenia, ostentacyjnie wypluła. Właściciele lokalu dostali kary od Inspekcji Pracy i sanepidu, aż w końcu… zamknęli restaurację.
Czytaj więcej o:
Mariusz cZĘSTOCHOWA
Marek
Gość
(55) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Mariusz cZĘSTOCHOWA
Mariusz cZĘSTOCHOWA (11 sierpnia 2011 o 22:32) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Mnie Pani Gesler odpowiada .

Chciałbym poruszyć jedną kwestię :

Jeżeli ktoś inwestuje w lokal 200.000-300.000.To pragnie zarabiać nie tracić.

Pani Magda dla mnie jest Konkret Baba -Zna się na rzeczy i to ,co trzeba zmienić zmienia .

Widzę potrawy :które szykuje i widzę ,że są bomba .



Ostatnio wracałem z wczasów -byłem nad Polskim Morzem :

Zatrzymałem się przed Poznaniem -dokładnie na jakiejś stacji Paliw -obok była fajna restauracja -wnętrze klimatyzowane .Postanowiłem wziąść rodzinę na obiad.

Zamówilem 3 barszczyki po 8.50 zł na głowę plus Kluski śląskie plus schabowego z frytkami i bukietem surówek oraz mocną czarną kawę "ekspreso" i sok pomarańczowy ,colę.

rEZULTAT OBIADKU ZA BAGATELA 60 ZŁ (OKOŁO)

pIERWSZY BYŁ BARSZCZ CZERWONY -PRAWIE PALIŁEM NA ZEWNĄTRZ -WYCHODZI MÓJ MAŁY I WYCIERA BUZIĘ -tATA NIE DOBR FE ,FE , fE ,.


Wszedłem do środka i skosztowałem -Takiego barszczu czerwonego jeszcze nigdy nie jadłem :

Sama woda plus barwnik ocet i cukier :Tragedia -zupełna klapa
No ale co zapłacilem -musiałem zjeść -zjadłem w sumie trzy barszczyki .

Drugie danie :kotlet surowy z pręgami -reszta drugiego dania do przełknięcia .

Ale za to Pierogi !

Totalny obłęd próżności kucharza -zostawiliśmy wszystko .

W sumie The best :była kawa ,cola i mineralna .
Cała reszta szkoda gadać :wyrzucone pieniądze .
Miałem nadzieje ,że przy płatności kelnerka zapyta czy smaokowało :ALE NIE ZAPYTAŁA A JA WYSZEDŁEM .

W Poznaniu -poszliśmy do MC Donald - i myślałem sobie tak :

Zawsze byłem przeciwny sieciówką -ale w Poznańskim Mc Donaldzie dziękowałem ,że istnieje -że zjem to co znam .

Dlatego potrzebni są tacy ludzie jak Pani Magda -żeby naprowadzić ludzi na dobry kierunek -po co wydawać kasę za coś co nie jest jadalne .


Po wtóre ludzie też mnie kilka razy wywieżli, a winni się znać na rzeczy :ale niestety -nie znali się pseudo fachowcy a dziś ja za to płacę

Młody człowiek z Lublina dobrze zrobił zapraszając Panią Magdę -powinien jescze zmienić Menagera.

bo jest słaby
Wszystko w temacie

Magde gesler bardzo lubię i chętnie pouczyłbym się pod jej okiem gotować .
Jeżeli ktoś gotuje z pasją :to zawsze jest przyjemnie zjeść w takim lokalu
Rozwiń
Marek
Marek (3 maja 2011 o 23:45) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
[quote name='jarek' timestamp='1290885478' post='392348']
Widać, że da się w Lublinie prowadzić restaurację bez oszukiwania klientów i pracowników, bez okradania pracowników, płacąc zusy. Trzeba tylko potrafić dostrzec, że poza pieniądzem są także inne wartości...
[/quote]


hahaha, gościu - chyba Cie powaliło.. oszukiwanie pracowników? wiesz ile płacą na godzine w czarciej łapie? 5zł! a wiesz ile sie haruje ? po 12 godzin! i nikogo nie obchodzi że jesteś głodny itp, cięcie kosztów na maksa przy mega wysokich zarobkach lokalu po programie
Rozwiń
Gość
Gość (30 listopada 2010 o 01:07) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
[quote name='Aga' timestamp='1291037719' post='394007']
Knajpa była rewelacyjna, wystrój jak nigdzie indziej ... płakać się chce. Wystarczyło po prostu w TV powiedzieć, że tam jest tanio i zwykły człowiek z ulicy może tam przyjść i zjeść. Ech ... popsuła wszystko.
[/quote] Kpisz czy o drogę pytasz ?

Przekąski 10 zł - 25 zł
Zupy 8 zł - 11 zł
Sałaty 16 zł - 19 zł
Makarony (jako całe danie) 17 zł - 22 zł
Dania główne 26 - 78 zł
Desery 9 zł - 12 zł


To stary cennik CZARCIEJ ŁAPY. Nowy ma być jeszcze droższy.
Rozwiń
zauber
zauber (29 listopada 2010 o 15:10) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
[quote name='lUTEK' timestamp='1290893376' post='392428']
Jak bym miał takiego managera to bym go nawet nie zatrudnił do sprzątania, Kłamca!!!!! Jeżeli Pan szef chce szczegółów to proszę o emaila na adres olaelk@interia.pl. Wytłumaczę dlaczego takiego darmozjada nie warto w ogóle trzymać. szczyt niekompetencji. To normalny obibok i oszust.
[/quote]
a co taki kozak jestes w necie? idz do restauracji i pogadaj z szefem na zywo.
Rozwiń
Aga
Aga (29 listopada 2010 o 14:35) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Kazała zamalować te piękne malowidła, takie restauratorskie dzieła sztuki... i to na rzecz aniołków... dramat jakiś. Knajpa była rewelacyjna, wystrój jak nigdzie indziej... płakać się chce. Wystarczyło po prostu w tv powiedzieć, że tam jest tanio i zwykły człowiek z ulicy może tam przyjść i zjeść. Ech... popsuła wszystko:(
Rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze (55)

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!