sobota, 18 listopada 2017 r.

Lublin

Pleśń, syf i brud. Sanepid zamknął piekarnię w Krzczonowie (zdjęcia)

  Edytuj ten wpis
Dodano: 13 marca 2013, 11:40

Ściany i urządzenia były aż szare od pleśni, ale produkcja pieczywa trwała w najlepsze. Wczoraj w nocy sanepid zamknął piekarnię "EWF” w Krzczonowie.

  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
Mariola
Gość
CZajniczek
(79) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Mariola
Mariola (23 lutego 2015 o 22:42) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Brak słów i szacunku...Przysięgam!
Rozwiń
Gość
Gość (3 kwietnia 2013 o 00:57) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
nic dodać nic ująć http://www.lbs.pl/projekt/dobrepraktyki2011/files/firmy/Szacon_E.pdf
Rozwiń
CZajniczek
CZajniczek (17 marca 2013 o 10:38) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
przyczyna jest pewnie prosta: niepodłączona wanienka do kanalizacji, wylewali "niecystości płynne" (cytuję artykuł) - na podłogę, stąd taka ciągła wilgoć w pomieszczeniach, taką wilgoć mało która wentylacja potrafi wyciągnąć, musiałaby być tak wydajna wentylacja że by się robił przeciąg. Pleśń pod lodówką w takich warunkach, przy cały czas zalewanej podłodze, to 1 góra 2 tygodnie. Przez taki jeden głupi banał, nie chciało im się podłączyć wanny do choćby nawet i kratki odpływowej byle jaką rurą. Reszta to już wynika z tej zalewanej podłogi, sterta puszek po piwie parę pajęczyn w mało dostępnym zakamarku czy brak stroju roboczego to już mały pikuś
Rozwiń
Tadeusz
Tadeusz (15 marca 2013 o 06:37) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
No to pojedliśmy sobie chlebka, a jakie pyszne bułeczki były? To nie powstało dziś, to trwało od dawna i było przez Sanepid i Państwową Inspekcję Pracy tolerowane. To jest zaledwie wierzchołek góry lodowej. Temu piekarzowi zamknieto piekarnię i po sprawie. Nie tak jest, wina leży po stronie Sanepidu a i PIP też miałaby co tam robić. Dlaczego i skąd sie u nas biorą afery: mięsna, solna, chlebowa. Czym nas jeszcze zaskoczycie Panowie Inspektorzy, czy taka ma być Wasza wdzięczność, za pracę i płacę, którą macie z naszych podatków. Czy stać Was będzie na zwykłe przepraszam do Obywateli - śmiem wątpić. Cechowała Was zawsze arogancja i chyba tak na razie zostanie!!!!!!!!!!
Rozwiń
Bolo
Bolo (14 marca 2013 o 17:55) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
[quote name='piekarz' timestamp='1363176396' post='744537']
pleśnie giną w temperaturze 85 st. C, zarodniki w nieco wyższej (przez min. ok. 10 min grzania)
chleb piecze się min. 30 min. w temp. min. 180 st. C, to w czym problem?
[/quote]

Powtarzam wpis - powinno być:
A no w tym, że po załadowaniu tego chleba do kontenerów - a tym bardziej w folię, pleśń jedzie z chlebem do sklepu i trafia do domów konsumentów.
Rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze (79)

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!