poniedziałek, 20 listopada 2017 r.

Lublin

Sanepid odmienił piekarnię przy Zemborzyckiej

  Edytuj ten wpis
Dodano: 29 stycznia 2009, 14:30
Autor: (tom)

Ze środy na czwartek inspektorzy sanepidu ponownie odwiedzili piekarnię przy ulicy Zemborzyckiej 96 w Lublinie. Istniało podejrzenie, że mimo zakazu trwa produkcja chleba.

Inspektorzy zastali na miejscu ponad dwadzieścia osób, które intensywnie pracowały przy… sprzątaniu.

- Teraz piekarnia jest nie do poznania - mówi Barbara Sawa-Wojtanowicz, kierownik działu żywności i żywienia lubelskiego sanepidu. - Wydaliśmy decyzję zezwalająca na produkcję.

Przypomnijmy. Sanepid podczas rutynowych kontroli w poniedziałek sprawdził piekarnię. Okazało się, że stan sanitarny był zły, w pomieszczeniach latały wróble, na podłodze były odchody gryzoni, a wszędzie biegały prusaki. Dodatkowo jeden z pracowników nie miał aktualnych badań lekarskich. W środę odbyła się ponowna kontrola. Właściciele twierdzili, że uporali się z uchybieniami i zaprosili sanepid do siebie. Okazało się, że nic nie zostało naprawione. Wróble nadal latały i nie było czysto.

Dodatkowo inspektorzy znaleźli zaczyn do produkcji chleba. Stąd właśnie nocna kontrola. Sanepid nałożył na piekarnię w sumie dwa mandaty na kwotę 800 zł. Właściciel będzie też obciążony kosztami kontroli.
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
KONSUMENT
ola
współczująca.
(7) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

KONSUMENT
KONSUMENT (30 stycznia 2009 o 21:31) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
MOIM ZDANIEM PIECZYWO Z TEJ PIEKARNI JEST PYSZNE
W WIELU PIEKARNIACH JEST O WIELE GORZEJ - LUDZIE PRACUJĄ NA CZARNO NIE MAJA BADAŃ LEKARSKICH A O WARUNKACH SANITARNYCH NIE WSPOMNĘ
Rozwiń
ola
ola (30 stycznia 2009 o 20:22) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Ciekawa jestem na jak długo???
Rozwiń
współczująca.
współczująca. (30 stycznia 2009 o 17:05) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
brud jest w każdej piekarni, gdyby sanepid sprawdził wszystkie takie obiekty skrupulatnie to by zamknął .ja też pracuję w podlubelskiej piekarni i wiem co mówię.Szkoda mi tych ludzi.Im dłużej się nad tym zastanawiam dochodzę do wniosku że może ktoś ma w tym jakiś interes?!!!
Piekarze jestem z wami....
Rozwiń
KK
KK (30 stycznia 2009 o 14:28) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
SZKODA ŻE NIE DBAJĄ O CZYSTOŚĆ BO CHLEB OD NICH ORKISZOWY Z FORMY JEST TAKI JAK KIEDYŚ A NIE JAK TE SUPERMARKETOWE GNIOTY BEZ SMAKU I ZAPACHU PIECZYWA
Rozwiń
Obywatel
Obywatel (29 stycznia 2009 o 22:45) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
A teraz komentarze wróciły! WTF?!
Rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze (7)

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!