czwartek, 27 lipca 2017 r.

Praca

Wielowarzywny chłodny przebój

Dodano: 26 września 2001, 21:21

Mrożenie to najzdrowsza metoda przechowywania żywności. Przekonałem o tym również całą moją rodzinę
Mrożenie to najzdrowsza metoda przechowywania żywności. Przekonałem o tym również całą moją rodzinę

Truskawki, śliwki, wiśnie, marchewka, groszek, kalafior, bób, brokuły - to tylko niektóre produkty z naszego bogatego asortymentu mrożonek - mówi Andrzej Wójcik, dyrektor ds. handlu i produkcji AGRAM Chłodnia
w Lublinie. - Mrożenie to najzdrowsza metoda przechowywania żywności.

Urodził się w 1960 r. w Miliczu koło Wrocławia. W 1979 r. zaczął studiować na Wydziale Techniki Rolniczej Akademii Rolniczej w Lublinie. Po ukończeniu studiów (w 1984 r.) rozpoczął pracę w Spółdzielni Usług Rolniczych w Krzczonowie. W 1990 r. był już jej prezesem.
Pracę w Przedsiębiorstwie Przemysłu Chłodniczego w Lublinie, na stanowisku głównego specjalisty ds. utrzymania ruchu, rozpoczął w lipcu 1994 r. Od 1999 r. pełni funkcję dyrektora AGRAM Chłodnia w Lublinie ds. handlu i produkcji oraz jest członkiem zarządu. W tym czasie ukończył też studia podyplomowe na kierunku marketing i zarządzanie w agrobiznesie na Akademii Rolniczej.
AGRAM Chłodnia ma trzy zakłady: przy ul. Mełgiewskiej i Turystycznej w Lublinie i - od roku - w Motyczu. - Podwojenie dzięki temu ostatniemu sprzedaży to nasz największy sukces - twierdzi dyrektor Wójcik.
W sezonie w zakładach chłodni pracuje 500 osób, po sezonie - około 300. Produkują one mrożonki owoców i warzyw, rocznie ponad 20 000 ton. AGRAM sprzedaje je w kraju, eksportuje do krajów Unii Europejskiej oraz do Rosji, Słowacji i Czech. - Absolutnym hitem okazała się mieszanka wielowarzywna lubelska - mówi A. Wójcik. - Znana jest w całym kraju.
Po prywatyzacji firma funkcjonuje wyłącznie dzięki polskiemu kapitałowi.
Cechy dobrego szefa?
- Powinien wiedzieć czego chce i potrafić rozmawiać z pracownikami. Liczy się też umiejętność szybkiego podejmowania decyzji.
Plany na przyszłość?
- Chcemy w tym roku zwiększyć sprzedaż do ponad 30 tys. ton i zmodernizować sprzęt do produkcji w zakładzie nr 1.
W wolnym czasie (którego ciągle ma za mało), dyr. A. Wójcik odpoczywa pracując na działce. Zaznacza, że owoce i warzywa z własnych zbiorów je tylko w lecie. W zimie kupuje mrożonki firmowe. - Przekonałem do tego również całą rodzinę i znajomych - dodaje.
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!