piątek, 15 grudnia 2017 r.

Zamość

Rusza browar w Zwierzyńcu, potrzebni pracownicy

  Edytuj ten wpis
Dodano: 14 lipca 2013, 17:18

Browar w Zwierzyńcu (Agnieszka Mazuś)
Browar w Zwierzyńcu (Agnieszka Mazuś)

Perła Browary Lubelskie potrzebuje pracowników do browaru w Zwierzyńcu. Piwa stamtąd napijemy się jesienią.

W ubiegłym tygodniu pierwsze maszyny do wyrobu piwa trafiły do hali produkcyjnej. Wkrótce rozpocznie się ich montaż.

– Sprzęt ma przyjeżdżać partiami. Potrwa to do 1,5 miesiąca. Prawdopodobnie uruchomimy go na próbę w sierpniu – wyjaśnia Andrzej Stawiszyński, dyrektor operacyjny Perły. – Oczywiście oprócz sprzętu pozostaje jeszcze wiele formalności do załatwienia.

Wkrótce ma ruszyć rekrutacja pracowników do zwierzynieckiego browaru. Już teraz firma została zasypana podaniami osób, które chcą tu pracować. Na razie na stronie internetowej Perły widnieje ogłoszenie o poszukiwaniu pracownika produkcji.

Osoba na tym stanowisku ma zajmować się obsługą i nadzorem maszyn w browarze. Potrzebne jest co najmniej średnie wykształcenie i doświadczenie w pracy przy produkcji. Mile widziana umiejętność prowadzenia wózka widłowego.

Wkrótce firma będzie poszukiwała kierownika browaru oraz analityka jakości piwa. Ofert znajdą się na stronie internetowej browaru – www.perla.pl w zakładce praca. Perła zapewnia, że piwa ze zwierzynieckiego browaru napijemy się jesienią. Od maja działa ogródek piwny przy browarze.

Przetarg na dzierżawę browaru Perła wygrała we wrześniu ubiegłego roku. Umowa będzie obowiązywać przez 15 lat. W browarze ma być wytwarzane minimum 10 tys. hektolitrów piwa rocznie, z wyłączeniem okresu na rozkręcenie produkcji.

Perła zapowiada jednak wytwarzanie piwa na większą skalę, niż zostało to zapisane w umowie dzierżawy.

Piwo z Hrubieszowa

Do uruchomienia produkcji szykuje się również nowy browar w Hrubieszowie. W planach ma warzenie ponad 600 hektolitrów piwa rocznie.

W budynku przy ul. Dwiernickiego znajdzie się także hotel, restauracja i sala bankietowa. Wszystko ma być otwarte w sierpniu.

– Będziemy warzyć w trzech stylach. To: lager, dunkel i weizen. Wzorujemy się się na najlepszych bawarskich piwach. Czwarty styl będzie sezonowy, np. koźlak na zimę czy piwo marcowe – mówi Tomasz Sulewski, właściciel browaru.
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
Tatiana Szyrokopyskina
wania smarowoz
kniaź53
(3) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Tatiana Szyrokopyskina
Tatiana Szyrokopyskina (16 lipca 2013 o 19:16) 0
Zaloguj się, aby oddać głos

A diewuszek traktoristek do pieriewozki piwa nie potrzebujut?

Rozwiń
wania smarowoz
wania smarowoz (15 lipca 2013 o 14:33) 0
Zaloguj się, aby oddać głos

a szukaja na stanowiska Degustator napoi wyskokwych?

Rozwiń
kniaź53
kniaź53 (15 lipca 2013 o 10:47) 0
Zaloguj się, aby oddać głos

A w Białej Podl. na flaszkach już od dawna piszą że to Zwierzyniec... wobec tego psia krew ! co ja jako lokalny patriota z południowych rubieży województwa piję! Ha!?

Rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze (3)

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!