Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Na Ukrainie jedzą więcej cytrusów, bo... kryzys

Na Ukrainie większe zapotrzebowanie na import jabłek oraz jednoczesny wzrost cen owoców doprowadziły do znacznie zwiększonego spożycia bananów i owoców cytrusowych – podaje portal Kresy.pl.
Na Ukrainie jedzą więcej cytrusów, bo... kryzys
Jabłka na Ukrainie są drogie, więc obywatele sięgają po cytrusy (sxc.hu)
\"Zwyżka cen na owoce i warzywa, utrzymująca się na Ukrainie od miesięcy, doprowadziła do ogólnokrajowego spadku konsumpcji w granicach 3–5 procent” – ogłosił Fruit-Inform. Wzrasta za to spożycie cytrusów. Według Fruit-Inform, w pierwszym kwartale 2011 r. spożycie bananów, pomarańczy i mandarynek zwiększyło się o 35–45 proc. w porównaniu z analogicznym okresem ub. roku.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama