Reklama
Makarony Malma z Lublina wkrótce w sklepach
Lubella (Grupa Maspex Wadowice) zaczęła produkcję makaronów pod reaktywowaną marką Malma. Jest to "pasta dla bardziej wysublimowanych odbiorców.
- 10.01.2014 17:00

Już wkrótce nowe makarony pojawią się w sklepach. W sprzedaży dostępnych będzie 5 kształtów makaronu. Każda z form stworzona została z myślą o daniach kuchni włoskiej, a do ich przyrządzenia będą zachęcać specjalne przepisy na opakowaniach.
Przypomnijmy, że kilka lat temu marka Malma, wówczas z Elbląga, toczyła zażartą walkę z Lubellą. Dziś również należy do Grupy Maspex Wadowice.
- Malma jest druga po Lubelli pod kątem znajomości marki, co jest bardzo dobrym wynikiem. Pamiętajmy, że Malma w ostatnim czasie nie była wspierana żadnymi działaniami promocyjnymi - mówi Dorota Liszka, manager ds. komunikacji GMW.
Makaron Malma produkowany jest w zakładzie w Lublinie, w którym planowane są inwestycje w zaplecze produkcyjno-magazynowe o wartości ok. 50 milionów zł.
Firma z Małopolski dostrzega ogromny potencjał polskiego rynku makaronów. Jego wielkość to prawie 150 tys. ton rocznie, a wartość około 900 mln zł. Wzrost wartości sprzedaży w 2013 roku wyniósł ok. 5 proc. do roku 2012.
Reklama












Komentarze