Nowe piwo warzone jest w browarze w Zwierzyńcu. – Od piw niemieckich odróżnia je to, że obok pszenicy i chmielu do jego produkcji użyto ziół i przypraw. W tym przypadku są to kolendra i curacao, czyli skórki gorzkich pomarańczy. To połączenie daje ziołowo-cytrusowy posmak – mówi Michał Kempa, dyrektor browaru w Perle Browarach Lubelskich. – Jeśli okaże się, że będzie zainteresowanie ze strony konsumentów, to będziemy rozważać rozpoczęcie komercyjnej produkcji – dodaje.
W najbliższych miesiącach Perła planuje przedstawić kolejne nowości. Natomiast pod koniec roku zostanie wznowiona produkcja Porteru Bałtyckiego, czyli ciemnego, treściwego piwa z nutami kawy oraz czekolady i sporą zawartością alkoholu.
Perła uwarzyła piwo pszeniczne. Dostępne na razie tylko w pijalni
Witbier, czyli pszeniczne piwo w stylu belgijskim, to nowa propozycja Perły Browarów Lubelskich. Nowego trunku na razie można spróbować jedynie w Perłowej Pijalni Piwa przy ul. Bernardyńskiej w Lublinie, choć niewykluczone, że wkrótce trunek trafi do sklepów.
- 23.04.2015 19:15

Reklama












Komentarze