Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Kolejna ofiara muchomorów. 60-latka z Janowa Podlaskiego nie żyje

Utworzony przez jj, 20 września 2010 r. o 10:01
Przy zbieraniu grzybów jest jedna zasada: nie jestem pewny co do grzyba w 105% to go nie biorę i tak mnie uczono od dzieciństwa. Te wszystkie zatrucie bardziej wynikają z łapczywości i chciwości ludzkiej którzy nie potrafią się oprzeć zabraniu grzyba pomimo braku pewności co do niego. A tak na marginesie dziś na śniadanie jajecznica z kurkami
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
W tym problem, że te osoby są pewne, że przecież znają się na grzybach w 105 %. Najlepiej na wszelki wypadek sprawdzić w sanepidzie, lub nie jeść wcale.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
"Początkowo hospitalizowana była w szpitalu w Janowie". Ciekawe... W Janowie Podlaskim nie ma szpitala.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
chyba pomyliły się Janowy, bo pewnie chodzi o Janów lubelski, skoro była hospitalizowana w szpitalu w janowie, bo Janów Podlaski takowego nie posiada, Janów Lubelski z pewnością tak.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
W lasach można spotkać tablice informacyjne ze zdjęciami grzybów jadalnych i trujących. Tego nie da się pomylić, chyba że jest się ślepym i w ogóle nie ma pojęcia o grzybach albo zachłannym jak tu ktoś wyżej napisał. Jeżeli nie jesteśmy pewni to po prostu tego nie bierzemy.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Bo grzyby jadalne powinny emitować zielone światełko,niejadalne czerwone,problematyczne(kanie,szatany)żółte.Problem był by rozwiązany.Dlaczego przy tak dużym rozwoju techniki jeszcze tego nie wprowadzono.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
jest tyle różnego jedzenia na świecie, ale nie..... przecież oni musza koniecznie zjeść grzyby!!!!!!!! które nie mają ŻADNEJ wartości odżywczej i którymi już tyle ludzi w tym roku sie zatruło. Róbcie tak dalej bezmózgowcy
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Andrzej grzybiarz napisał:
jest tyle różnego jedzenia na świecie, ale nie..... przecież oni musza koniecznie zjeść grzyby!!!!!!!! które nie mają ŻADNEJ wartości odżywczej i którymi już tyle ludzi w tym roku sie zatruło. Róbcie tak dalej bezmózgowcy
Jakoś wielu ludzi przez lata jeździ na grzyby i ani siebie ani nikogo nie trują. Grzyby zbiera się dla przyjemności zarówno samego zbierania jak i jedzenia jednak należy pamiętać żeby wiedziec co się zbiera i w tym jest cały problem bo jeżeli nie odróżnia się przykładowo kani od muchomora to chyba należy dać sobie spokój z ich zbieraniem.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
chciwosc i pazernosc na grzyby maja tylko stare mohery,apropo ktos napisał ze zaserwował na sniadanie kurki z jajecznicą i bardzo dobrze,ale czy wiesz ze kurka jest do wielokrotnego sporzycia? smacznego
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Grzyby dzielimy na: 1. jadalne 2.niejadalne 3. trujące Należy spożywać tylko te pierwsze i się nie zatrujemy Zbierać można wszystkie, ale po co A w zasadzie to powinny być kontrole grzybiarzy i po stwierdzeniu posiadania w zebranych grzybach, grzyba trującego powinny być surowe kary.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...