Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Kuchnia

Siała baba mak, nie wiedziała jak… więc zrobiła struclę makową!
DZIENNIK ZE SMAKIEM

Siała baba mak, nie wiedziała jak… więc zrobiła struclę makową!

film
Na tej liście nasze województwo jest pierwsze. I bardzo dobrze
Lemieszka i szczodroki

Na tej liście nasze województwo jest pierwsze. I bardzo dobrze

galeria
Sushi z karpia? Takie rzeczy na dożynkach rybackich
ZDJĘCIA

Sushi z karpia? Takie rzeczy na dożynkach rybackich

galeria
Pichcić jak przed wiekami. Przepisy z kolekcji prof. Jarosława Dumanowskiego
KUCHNIA

Pichcić jak przed wiekami. Przepisy z kolekcji prof. Jarosława Dumanowskiego

Kuchnia naszych przodków jest interesująca i smaczna. Z profesorem Jackiem Dumanowskim przenieśmy się w czasie.

Dobry plan: bigos, barszcz i basturma

Dobry plan: bigos, barszcz i basturma

PRZEPISY To już najwyższy czas, żeby nastawić zakwas z czerwonych buraków, zamarynować mięsa i zacząć robić bigos na świąteczny stół. Oraz zaplanować, co przyrządzimy na święta Bożego Narodzenia

Pożywna i rozgrzewająca – zupa na każdą porę roku
DZIENNIK ZE SMAKIEM
film

Pożywna i rozgrzewająca – zupa na każdą porę roku

Tradycyjna kuchnia naszych babć nie musi być nudna. One dobrze wiedziały jak małym kosztem przygotować zdrowy i pożywny posiłek.

Sumy, karpie, śledzie - w Dworze Anna będą królować ryby
NASZ PATRONAT
8 grudnia 2024, 12:00

Sumy, karpie, śledzie - w Dworze Anna będą królować ryby

Ryby przygotowane na wiele sposobów, konkursy i prelekcje na temat ryb - to czeka na odwiedzających XIX Ogólnopolskie Dożynki Rybackie.

Zjedz coś dobrego i wesprzyj potrzebujące dzieci

Zjedz coś dobrego i wesprzyj potrzebujące dzieci

Polska Akcja Humanitarna zaprasza do udziału w akcji „Świąteczny Stół Pajacyka”. Wybierając się do partnerskiej restauracji, część z naszego rachunku zostanie przekazana na cele charytatywne.

Najlepsze przepisy na adwent. Postne, regionalne i bardzo dobre

Najlepsze przepisy na adwent. Postne, regionalne i bardzo dobre

Od dzisiaj mamy adwent. A w adwencie na Lubelszczyźnie poszczono w środę, piątek i sobotę. A my mamy dla was regionalne przepisy na dania bez mięsa, smaczne i pożywne. W tym pyszne śledzie i rajską zupę z ciasteczkami cynamonowymi

Złota kropla zdrowia i smaku - kilka słów o olejach
DZIENNIK ZE SMAKIEM
film

Złota kropla zdrowia i smaku - kilka słów o olejach

W najnowszym odcinku „Dziennika ze smakiem” zapraszamy w kulinarną podróż po świecie naturalnych olejów, kasz i mąk, gdzie tradycja spotyka się z nowoczesnością.

Coraz bliżej święta… zrobiłeś już ciasto na piernik?
DZIENNIK ZE SMAKIEM
film

Coraz bliżej święta… zrobiłeś już ciasto na piernik?

Wprawdzie do świąt Bożego Narodzenia pozostał jeszcze miesiąc, ale to ostatni dzwonek, by przygotować najpopularniejsze świąteczne ciasto – piernik oraz pyszne pierniczki.

Magia Świąt: warsztaty kulinarne w Lublinie
COŚ SŁODKIEGO

Magia Świąt: warsztaty kulinarne w Lublinie

Dla dzieci i rodziców lub dziadków. Będzie bardzo świątecznie i słodko. A na koniec będą Certyfikaty Małego Kucharza.

Rodzinne warsztaty kulinarne „Magia Świąt” w Lublinie – ruszają zapisy

Rodzinne warsztaty kulinarne „Magia Świąt” w Lublinie – ruszają zapisy

Miasto Lublin zaprasza najmłodszych mieszkańców wraz z rodzinami na bezpłatne warsztaty kulinarne „Magia Świąt”. Zajęcia odbędą się 22 i 29 listopada oraz 6 grudnia w Arche Hotel. Zapisy na pierwsze spotkanie ruszają we wtorek, 19 listopada, o godzinie 13:00. Liczba miejsc jest ograniczona.

Złociste i chrupiące. Po prostu pyszne. Sprawdzone przepisy na placki

Złociste i chrupiące. Po prostu pyszne. Sprawdzone przepisy na placki

Bramboraki, deruny i plyndze czyli placki ziemniaczane na różne sposoby. 13 listopada obchodziliśmy Dzień Placków Ziemniaczanych, więc podrzucamy kilka sprawdzonych receptur.

Ser na okrągło!
DZIENNIK ZE SMAKIEM
film

Ser na okrągło!

Wbrew powszechnie panującej opinii, mleko nie bierze się z kartonu, a masło z półki w lodówce. O produkcji sera i innych produktów mlecznych opowiedziała nam Małgorzata Brodziak-Murawska, która porzuciła pracę w korporacji i osiadła w Uniszowicach pod Lublinem, gdzie stworzyła markę „Wzgórze serem malowane” i produkuje naturalne sery.

Gęś na talerzu: pięć przepisów na św. Marcina
W KUCHNI

Gęś na talerzu: pięć przepisów na św. Marcina

Lepiej raz do roku niż wcale. W dzień św. Marcina podaje się gęś, polaną aromatycznym sosem. W Polsce trwa akcja „Gęsina na św. Marcina”, a my mamy dla was sprawdzone przepisy na pyszne dania.

Lublin miodem stoi. Jarmark pszczelich produktów
ZDJĘCIA
galeria

Lublin miodem stoi. Jarmark pszczelich produktów

Listopad w Lublinie upływa pod znakiem miodu. A to za sprawą festiwalu Kuchnia Inspiracji, którego tegorocznym tematem przewodnim jest miód.

Tatar z miodem? Takie smaki tylko podczas festiwalu Kuchnia Inspiracji
ZDJĘCIA
galeria

Tatar z miodem? Takie smaki tylko podczas festiwalu Kuchnia Inspiracji

Podczas trwającego w listopadzie w Lublinie festiwalu Kuchnia Inspiracji króluje miód. Jak się okazuje, wykorzystać go można także w wielu wytrawnych wersjach

Na świętego Marcina, tylko gęsina
DZIENNIK ZE SMAKIEM
film

Na świętego Marcina, tylko gęsina

11 listopada kojarzy nam się z rogalami z białym makiem oraz gęsiną. Skąd wzięła się ta tradycja? O tym w najnowszym odcinku „Dziennika ze smakiem”.

Ostatnie dni na skorzystanie z wyjątkowego festiwalu. Trzy dania za 69 zł
Polecamy/nasz patronat

Ostatnie dni na skorzystanie z wyjątkowego festiwalu. Trzy dania za 69 zł

To już ostatnie dni trwania jednego z najciekawszych kulinarnych festiwali. Jesienna edycja Restaurant Week zakończy się 17 listopada. To tylko kilkanaście dni na spróbowanie trzydaniowego menu w jednej z 20 restauracji w regionie, które biorą udział w wydarzeniu.

Pomarańczowa, zdrowa i pyszna – czyli dynia na słodko i słono
DZIENNIK ZE SMAKIEM
film

Pomarańczowa, zdrowa i pyszna – czyli dynia na słodko i słono

Jesień i dynia kojarzy nam się z jednym – dyniowym latte z kawiarni. Jednak w kuchni ma o wiele więcej zastosowań i nadaje się zarówno do dań na słodko jak i na słono.

Ekwador
galeria

Święto Zmarłych na świecie. Niektóre zwyczaje zaskakują

W Polsce 1 listopada kojarzy nam się z zadumą i wyciszeniem. Jak pamięć o zmarłych celebrują w innych krajach?

Listopad miesiącem miodowym w Lublinie

Listopad miesiącem miodowym w Lublinie

Władze miasta wraz z lokalnymi restauratorami i miejskimi ośrodkami spróbują przedłużyć sezon turystyczny w stolicy Lubelszczyzny. W związku z tym ponownie organizują festiwal kulinarny „Kuchnia Inspiracji”. W tym roku wszystko będzie się obracać wokół miodu.

Jabłka, migdały, rodzynki, ryż… czyli przepis rodem z królewskiego stołu
DZIENNIK ZE SMAKIEM
film

Jabłka, migdały, rodzynki, ryż… czyli przepis rodem z królewskiego stołu

Jak nam się może wydawać jabłka nadają się nie tylko do szarlotki. A w wyrafinowany sposób podawano je już na królewskich stołach

Czekoladowe dzieła sztuki. Za nami najsłodszy festiwal
ZDJĘCIA
galeria

Czekoladowe dzieła sztuki. Za nami najsłodszy festiwal

Czekolada, słodycze z odległych zakątków świata oraz inne słodkości - to wszystko można było dostać podczas odbywającego się przez weekend Czeko Fest.

ALARM24

Masz dla nas temat? Daj nam znać pod numerem:
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

kliknij i poinformuj nas!

Najczęściej czytane

Dzisiaj · Tydzień · Wideo · Premium