![]() |
Taaaa i juz po maturze, mój wynik jest nie zadawalający...
30% nie uzyskałam.....
Mam nadzieje,ze da to do myślenia tym co wymyślili MATURE Z MATEMATYKI!!
|
![]() |
Matura była banalna, zwłaszcza zadania zamknięte. Wszystko, co mogło humanistom zadać trudność można było znaleźć w tablicach. Jak tak prosta będzie matura właściwa to bardzo dobrze:))
|
![]() |
Komu?... A co oni winni, że Ty się nie nauczyłaś? |
![]() |
DO MATEMATYKA: tak chwal sie idioto ze matrura byla prosta to napewno ja utrudnia w maju ;\ ale wy ludzie nie myslicie ;\
|
![]() |
Średnia arytmetyczna pięciu liczb: 5, x, 1, 3, 1 jest równa 3. Wtedy
A. x = 2 B. x = 3 C. x = 4 D. x = 5
W trójkącie równoramiennym ABC dane są AC = BC = 7 oraz AB =12 . Wysokość
opuszczona z wierzchołka C jest równa
A. 13 B. 5 C. 1 D. 5
Wyrażenie 27x3 + y3 jest równe iloczynowi
A. (3x + y)(9x2 - 3xy + y2 )
B. (3x + y)(9x2 + 3xy + y2 )
C. (3x - y)(9x2 + 3xy + y2 )
D. (3x - y)(9x2 -3xy + y2 )
Na seans filmowy sprzedano 280 biletów, w tym 126 ulgowych. Jaki procent sprzedanych
biletów stanowiły bilety ulgowe?
A. 22% B. 33% C. 45% D. 63%
Przepraszam Cię bardzo, ale rozwiązanie tego typu zadań wymaga naprawdę elementarnej znajomości matematyki, posiadając tablice z wzorami jest jeszcze łatwiej, poza tym, w większości zadań można było sobie po kolei podkładać odpowiedzi metodą prób i błędów, jeśli ktoś miał kłopot...
Nie zrobić 15 zadań zamkniętych- to już trzeba się naprawdęęę postarać.
Pozdrawiam
|
![]() |
Sorry za doublowanie.
Obawiam się, że Twój komentarz, oprócz zaśmiecenia zaśmieconej sieci niewiele zdziała na korzyść/niekorzyść matury, którą będziemy pisać w maju. A jeżeli ktoś nie potrafi zrobić takich elementarnych zadań, to oznacza tylko, iż na maturę nie zasługuje.
Matury z historii nie zdaję- znam podstawowe fakty historyczne, najważniejsze daty, charakterystyki niektórych rządów/postaci historycznych, potrafię ocenić pewne wydarzenie/opowiedzieć się po jednej stronie.
Matury z biologii nie zdaję- znam podstawowe nazewnictwo, potrafię omówić pewną część układów występujących w organizmach; znam podstawowe prawa genetyki, potrafię obliczyć dziedziczenie etc......
Żaden z tych przedmiotów nie był moją mocną stroną, ale coś z nich potrafię, pomimo tego, iż nie posiadam zdolności do wkuwania.
Jeszcze raz, serdeczne pozdrooo
|
![]() |
co sie tak chwalicie ze to takie banalne bylo
|
![]() |
i sory Patryk155 ale kogo to interesuje ze nie zdajesz czegos tam mimo ze cokolwiek z tego umiesz? ciesze sie ze z matmy jestes dobry i gratuluje na pewno niejeden filozof moglby brac z cb przyklad lol... pzdr
|
![]() |
oj się tak nie denerwujcie! wszystko jest uwarunkowane tym kto ma jaką wiedzę.. i jak dobrego nauczyciela/nauczycielkę od matematyki Ja na swojego nauczyciela narzekać nie mogę. Dla mnie maturka była wporządku. były łatwiejsze pytania i te trudniejsze , ale jak to się mówi : łatwe pytania są takie , na które zna się odpowiedź . Do maja jeszcze parę miesięcy , zaczynają się powtórki materiałów w szkołach , więc wyluzujcie i podejdźcie do matematyki ze spokojem. Powodzenia wszystkim życzę w maju
|
![]() |
tak jest Karolcia dobrze gadasz :D ja sie polozylam na tych zadaniach ktore teraz widze ze byly banalnie proste heh np to z ta ksiazka ;p
|
![]() |
A są już na internecie odpowiedzi?
|
![]() |
nie uważacie że w zadaniu 11 był błąd????
|
![]() |
są juz odpowiedzi
http://www.dziennikwschodni.pl/assets/pdf/DW27441113.PDF
no jak dla mnie to była ona taka w kit teraz tylko żałuję że wcześniej byłam taka głupia i sie nie uczyłam no ale nic do maja jeszcze trochę czasu wiec nadgonie zaległości
|
![]() |
; O Chodzi mi o to, że jakąś tam wiedzę z danego przedmiotu powinieneś posiadać. Poza tym, gdyby język nie był obowiązkowy i nagle by się stał obowiązkowy, to 95% społeczeństwa zaczęłaby lamentować, że nie ma zdolności do nauk języków obcych.... Pozdroo Arystotelesie ;-) |
![]() |
Miło mi słyszeć, że matura z matematyki niektórym poszła bardzo dobrze. Mnie samej poszło na ok. 70 % , ale nie zamierzam ganić osób, którym coś dzisiaj na próbnej nie wyszło. Każdy z nas jest człowiekiem i ma prawo do błędów. Nie każdy jest orłem z matematyki, popatrzmy chociaż na humany i na przydatność matematyki w życiu. Kto z nas, z klasy nie matematycznej będzie kiedyś pamiętał wzory funkcji, ciągów artmetycznych i geometrycznych? Zapewne nikt i dlatego, moim zdaniem, ci którzy są w klasie rozszerzonej matematycznej nie powinni oceniać ludzi z innych klas. Wiadomo, że dla nich ta ,,maturka" była pestką, między innymi dlatego, że mają znacznie więcej godzin z matematyki i ją kochają!!!
P.S. Jestem ciekawa któremu matematykowi idzie dobrze matura z polskiego...
|
![]() |
moim zdaniem maturka byla prosta ja bede pewnie mial kolo 86%bo zwalilem 2 zadanka..
no ale na 30%to chyba kazyd powinien napisac
|
![]() |
(Masz dużą wiedzę, ale biologia podstawowa w porównaniu z biologią rozszerzoną to pryszcz). |
![]() |
Też uważam,że w 11 jest błąd. Ale pewna nie jestem
|
![]() |
Powiem tak. Nie lubie matmy. Powiem to ja i większość ludzi więc po co robić z tego maturę? System nauczaniaw polsce jest tak beznadziejny nie będę o tym muwić ale zbyt wiele ze szkoły się nie wyniesie co przyda się w życiu. Za kilka kilkanaście lat to komputery będą wykonywać za nas całą pracę więc po co komplikować sobie życie. Każdy człowiek jest inny i do czego innego się nadaje. Każdy jest kowalem swego losu więc on sam powinien decydować czego chce od życia. KOMUNA SIĘ SKOŃCZYŁA! NIE NAZUCAJMY WSZYSTKIM TEGO CZEGO KTOŚ SOBIE NIE ŻYCZY!
|
![]() |
a ja zdałam zadowalająco choc nie potrzebne mi to do niczego.. bałam sie jak cholera bo w tamtym roku nie zdałam próbnej,na pocieszenie powiem wam ze starsze roczniki w 90% mówią ze matura właściwa prawie zawsze jest łatwiejsza od próbnej.
|
Strona 1 z 4
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|