![]() |
Część zamknięta była masakryczna nieporównywalnie trudniejsza od matury z 2012, z wypracowaniem było lepiej, wybrałam drugi temat, mimo, że nie przerabiałam jeszcze Tuwima w liceum , ale czytuje go bardzo często. "Lalki" nie przeczytałam więc nie chciałam ryzykować mimo, że temat wydawał się prosty. Jak zobaczyłam że po godzinie w sali nie było już pół klasy, wyluzowałam widocznie niepotrzebnie się denerwowałam, jak nie zdam to nie jako jedyna.
|
![]() |
wypracowanie dosyć łatwe, ale zamknięte pytania do tekstu naprawdę trudne, operon przesadził w tym roku definitywnie
|
![]() |
Tez uwazam, ze czytanie ze zrozumieniem bylo dosyc ciezkie... Szlo zrobic, ale spodziewalam sie czegos prostszego. Co do wypracowania... Gdy przeczytalam ze jest "Lalka" i "Zbrodnia i Kara" to sie ucieszylam, ale jak przeczytalam pozniej fragmenty, na ktorych podstaiwe musialam pracowac... Zrezygnowalam i od razu wzielam Tuwima - mimo, ze go nie przerabialam, wydaje sie byc bardziej... normalny Zobaczymy co bedzie!
|
![]() |
ogólnie poszło nie najgorzej, życzę Wam dobrych wyników! ;D
|
![]() |
Także uważam że zadania zamknięte były trudne. A jeśli chodzi o wypracowanie to takie średnie. Wiersze Tuwima może i łatwiejsze ale po ich przeczytaniu trudno było je interpretować. Myśle że będzie w okolicach 30% Może zdam...;-)
|
![]() |
Tekst ze zrozumieniem był fajny mi się dobrze go czytało, ale pytania do tego były trudne, ciężko chyba będzie wpasować się w klucz. Wypracowanie? Zaskoczona byłam że można połączyć Lalkę oraz Zbrodnie i karę takim tematem, mimo że nie pamiętałam nic ze Zbrodni to jakoś mi poszło. Zobaczymy
|
![]() |
było przeciętne, mam nadzieję, że dobrze zinterpretowałem wiersz
|
![]() |
ludzie co do lalki to trzeba bylo napisac o mariannie czy o izabeli ?
|
![]() |
mariannie, prostytutce
|
![]() |
niestety mariannie, a ja głupi o Izabeli od początku do końca mam nadzieje że kardynalnego nie będzie |
![]() |
jaka odp jest w pierwszym**
|
![]() |
na marginesie dodam że Sonia też był prostytutką w "Zbrodni i karze" a tego nawet nie wiedziałam ;d
|
![]() |
W 1 odp d . Aten sam błąd zrobiłam i opisałam o Łęckiej wszystko
|
![]() |
Zbrodnia i Kara, omów temat w kontekście działalności artystycznej Katarzyny Waśniewskiej...
|
![]() |
Ja też pisałem o Łęckiej;/ ale z tego co słysze wiele osób tak zrobiło... masakra
|
![]() |
To była jakas masakra . Kurde ten tekst ze zrozumieniem , pytania do tego jeszcze głupsze . Masakra oby było 30% :/
|
![]() |
W pierwszym ponoć A a ja zaznaczyłam D. W 14 odpowiedź B kolokwializmy.
|
![]() |
łęcka też była prostytutką ale chodziło o tą drugą . komlpetnie nie znałam lalki zbrodnie i kare trochę ze streszczenia a mimo tego wzięłam temam i starałam sie wyciągnąć z tekstu jak najwięcej ;p
|
![]() |
Izabela Łęcka nie była prostytutką ofermo. Byla arystokratką. Maria była prostytutką i to o niej należało pisać.
|
![]() |
To, że ktoś napisał o Łęckiej to świadczy tylko o tym, że nie przeczytał lektury, a nawet głupiego streszczenia, gratuluje głupoty! Od kiedy to Łęcka była prostytuką. Łęcka pochodziła z bogatej rodziny, miała wszystko czego chciała. Opisywana dziewczyna to Marianna.
|
Strona 1 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|