![]() |
wiem ze to nie moment na komentarze, ale to wydarzenie może odwrócić całkowicie scenę polityczną w kraju. Oby wszyscy politycy wyciągnęli wnioski że warto być uczciwym w życiu jak i w polityce.
|
![]() |
„Nie możecie podać sobie rąk, jeśli macie zaciśnięte pięści.”
|
![]() |
Jeden wariat namieszał w całym kraju. Paweł Adamowicz niech spoczywa w pokoju :(
|
![]() |
Podobno rodzina prosiła o nieupolitycznianie pogrzebu, ale jak tu nie skorzystać z okazji i wepchnąć się na siłę. To jest niesmaczne
|
![]() |
wiem ze to nie moment na komentarze, ale to wydarzenie może odwrócić całkowicie scenę polityczną w kraju. Oby wszyscy politycy wyciągnęli wnioski że warto być uczciwym w życiu jak i w polityce.Nic się nie zmieni. Już pewnie w przyszłym tygodniu politycy wrócą do swojego i będą się obrzucać między sobą. |
![]() |
....az trudno uwierzyć, że w ponoć katolickim kraju ludzie radują się ze śmierci człowieka! To wasze człowieczeństwo jest wprost proporcjonalne do chrześcijaństwa, jakie wyznajecie! Pan Adamowicz był prezydentem metropolii z woli mieszkańców, a wybory wygrał z sposób wręcz spektakularny! Już w niedzielę postanowiłem natychmiast po ukończeniu studiów i specjalizacji udać się na emigrację.
|
![]() |
Masowa histeria .....
|
![]() |
Wiesz co przejmujący gogusiu. W poważaniu mam twoją emigrację ale jeśliś taki wrażliwy i uczciwy to oddaj kasę za studiowanie w Polsce i pal motor nawet do Pakistanu
|
![]() |
....az trudno uwierzyć, że w ponoć katolickim kraju ludzie radują się ze śmierci człowieka! To wasze człowieczeństwo jest wprost proporcjonalne do chrześcijaństwa, jakie wyznajecie! Pan Adamowicz był prezydentem metropolii z woli mieszkańców, a wybory wygrał z sposób wręcz spektakularny! Już w niedzielę postanowiłem natychmiast po ukończeniu studiów i specjalizacji udać się na emigrację.Sorry ale kogo obchodza twoje emigracyjne checi ? Krzyzyk na droge i lec gdzie cie oczy poniosa. |
![]() |
Papieża w to nie mieszaj.
|
![]() |
Wałęsa pewnie był w nowej koszulce T-shirt z napisem KONSTYTUCJA. POwinien być twarzą kampanii reklamowej Totolotka. Mało kto miał takiego farta wygrywać w tamtym czasie.
|
![]() |
----- Kan. 1242 – W kościołach nie należy grzebać zmarłych, chyba że chodzi o Biskupa Rzymskiego, kardynałów lub biskupów diecezjalnych, również emerytowanych, którzy powinni być chowani we własnym kościele.
|
![]() |
Czemu tak noszą trumnę? Po co?
|
![]() |
....az trudno uwierzyć, że w ponoć katolickim kraju ludzie radują się ze śmierci człowieka! To wasze człowieczeństwo jest wprost proporcjonalne do chrześcijaństwa, jakie wyznajecie! Pan Adamowicz był prezydentem metropolii z woli mieszkańców, a wybory wygrał z sposób wręcz spektakularny! Już w niedzielę postanowiłem natychmiast po ukończeniu studiów i specjalizacji udać się na emigrację.Ja też myślałem o emigracji, ale ostatnio uwierzyłem, że za sprawą dr Zuka wkrótce w Kozim Grodzie otworzą się spektakularne szanse dla młodych ludzi, w związku z czym postanowiłem, że lepiej będzie dołożyć moją własną cegiełkę do tego rozwoju, zwłaszcza że szykują się ostatnio bardzo interesujące inwestycje mieszkaniowe - w sam raz dla młodych ludzi po studiach. |
![]() |
Prezydent pojechał oddać przysługę swojemu przyjacielowi. Ale taki kiep jak ty nie zrozumie tego. A w niedzielę pewnie pobiegniesz jak zwykle do kościoła udając świętego. Obłudniku!
|
![]() |
A oni te zdjęcia to sobie do albumu robią? Jeden to się lewą ręką przeżegnał, bo w prawej telefon trzymał.
|
![]() |
Czemu tak noszą trumnę? Po co?Żebyś się pytał. |
![]() |
A jak umarł Pan bogaty
To mu nieśli wieńce, kwiaty
Order dali mu po śmierci
By mu złocił się na piersi
A jak umarł chłop z fabryki
Nie płakali, bo był nikim
Odszkodowań nie ma wtedy
Trumnę trzeba brać na kredyt
A jak padło dziecko z głodu
Nie ruszyło to narodu
Dalej po bogaczu kwilił
Taki to był nastrój chwili
Po bogactwie cień zostaje
I choć śmierć nasz grosz wydaje
Nie kupimy skrawka nieba
Na niego zasłużyć trzeba .
Autor Marceli Szpak.
|
![]() |
jakoś mimo wysilków - nie udało się niczego nielegalnego udowodnić - więc nie powtarzaj bredni - choć dziś - w dniu pogrzebu...
|
![]() |
A jak umarł Pan bogaty To mu nieśli wieńce, kwiaty Order dali mu po śmierci By mu złocił się na piersi A jak umarł chłop z fabryki Nie płakali, bo był nikim Odszkodowań nie ma wtedy Trumnę trzeba brać na kredyt A jak padło dziecko z głodu Nie ruszyło to narodu Dalej po bogaczu kwilił Taki to był nastrój chwili Po bogactwie cień zostaje I choć śmierć nasz grosz wydaje Nie kupimy skrawka nieba Na niego zasłużyć trzeba . Autor Marceli Szpak.A kto napisał wcześniej wiersz w podobnym tonie cytuję/ A jak poszedł król na wojnę grały jemu surmy zdrojne, grały jemu surmy złote na zwycięstwo na ochotę.../Maria Konopnicka czy wspomniany przez ciebie Marceli Szpak, tak pytam z ciekawości? |
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|