mam mkilka kóz. zacznę sprzedawać kozie mleczko
|
|
Te polskie przepisy wprowadzono chyba głównie po to, żeby utrudnić polskim rolnikom konkurowanie z zachodnim badziewiem drugiej kategorii sprzedawanym w Polsce pod nazwą "żywność".
|
|
A kto nam zabroni PIS, nie ma takiej władzy, zasze będę sprzedawał produkty rolne gdzie chcę i kiedy chcę nie potrzebuję do tego żadnych świstków.
|
|
Nareszcie koniec ze "świeżymi" jajkami od karmionych antybiotykami kur, ktore nigdy nie widziały słońca.
|
|
Brawo, niech to KLIENT decyduje od kogo i co kupuje.
|
|
Dosc juz mamy przezroczystych wedlin i mleka bez zawartosci mleka.
|
|
A Pawlak i Piechociński 8 lat sciemnisli "frajerom" ze sie lunia nie zgadza.
|
|
akurat owoce jak na obrazku to i dziś mozna sprzedawać bez pozwoleń. Ale juz np przetwory - nalewka, księzycówka itp dalej podpadają , dżemik owszem miły ale czy sanepid pozwoli w letniej kuchni w starym garze ugotować ?
|
|
Szkoda, że artykule nie napisano o maksymalnym rocznym obrocie, który będzie wynosił 20 tys. Czyli rolnikowi zostanie na czysto maks. 4tys na rok. Normalnie nie będzie wiedział co zrobić z taką fortuną.
|
|
A zus zapłacą? A paragon wydadzą? A jak mam pół hektara porzeczki w mieście to też mogę konfitury smażyć?
|
|
Dziękuję wam rządzący za to,że tylko do sanepidu i weterynarii będą musiał stać w kolejkach.Jaka ulga, że jeszcze nie sołtys,proboszcz,straż miejska,graniczna,ITD,Urząd lotnictwa,ochrona środowiska,straż ochrony kolei i inne.Dzięki.Wasz sługa i poddany.Chłop małorolny.
|
|
Rolnicy mogą sprzedawać. Normalnie wróciliśmy do sytuacji sprzed wojny.
|
|
Lotnik pawlak kilkanaście lat dymał "frajerów", a PIS w jeden rok temat załatwił.
|
|
Jak widzę, co szpitale serwują pacjentom i przechodzi to przez sanepid, to przetwory i produkty od rolnika będą na 1000% zdrowsze.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|