i jak się skończą takie badania? to jest oczywiste. wyroby z małych wytwórni i mniejszym budżetem będą przekraczały kilkakrotnie normy unijne więc będą zmuszone do modernizacji linii produkcyjnej lecz nie wszystkich będzie stać na to więc pozostanie zamknięcie interesu, przy okazji będzie propaganda, że jak szkodliwe jest przydomowe wędzenie w związku z czym należy wędliny kupować w sklepach więc społeczeństwo nawet wiejskie będzie się ustawiać w kolejkach po "zdrową wędlinę";d. jak nazywają się takie działania??? oczywiście to jest lobbing.
|
|
w dXpie byłeś i gXwno widziałeś...
- większość firm, nawet tych małych, zaczęło modernizować swoje linie produkcyjne już od 2004 r, czyli od wejścia Polski do UE i już dawno temat mają z głowy
- to że ty się o tym przed chwilą dowiedziałeś z gazety, to nie znaczy, ze właściciele zakładów wędliniarskich o nowych przepisach też nie wiedzieli, owszem - wiedzieli od dawna, bo okres przejściowy na zmianę zawartości benzo(alfa)pirenu zaczął się już w 2011 r.
- ponad 90% zbadanych do dzisiaj polskich wędlin spełnia normy UE
reasumując- nie rób ludziom wody z mózgu forumowy "mędrcze"...
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|