![]() |
a może karmić tym mięsem skazanych?
|
![]() |
Zaczyna się "podkładanie świni".
|
![]() |
Czyli co zapuszkować wirusa a później za dwa lata otworzyć i "załatwić" całą Polskę
|
![]() |
Ale jesteście rozgarnięci! Wirus ten jest groźny dla świń a zupełnie niegroźny dla ludzi. Poza tym obróbka cieplna go unieszkodliwia. Dlatego właśnie po interwencyjnym skupie powstaną z tego mięsa konserwy. Dodatkowo konserwy mogą być przechowywane przez długi okres, a to istotne przy tak dużej ilości mięsa wprowadzonej na rynek.
Cała akcja z interwencyjnym skupem ma na celu wyeliminowanie nadwyżki wieprzowiny, której nie można sprzedać ze względu na zakaz UE. Tak więc zamiast narzekać trzeba się cieszyć, że coś się zaczyna w tym temacie dziać. Szkoda tylko, że tak późno i opieszale.
|
![]() |
Czy te konserwy z chorych świń będą jakoś oznaczone???
|
![]() |
Czytając te informacje widać jaki mamy wykształcony naród. Powodzenia
|
![]() |
Dziennikarz kompletnie nie ma pojęcia o czym pisze. Chociaż prawdopodobnie wie, reklama Starosty , to jedyny powód tego artykułu. Pomyśl , nie daj Boże, Starosty, to pobożne życzenia. Jeden zakład w upadłości , nie funkcjonujacy a propozycja z rodzaju z "tych od czapy" aby tylko zaistnieć w mediach. Do realizacji daleko a prawdopodobnie wcale jej nie będzie.Zakłady powinny zgłaszać się do Ministerstwa Rolnictwa które jest jedynym kompetentnym organem w tej sprawie. Wójtowie i Starosta ( z PSL) starają się pokazać jak to bronią interesów hodowców
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|