![]() |
Najciekawsze wydarzenia w Lublinie
http://pulsmiast.pl/...kuly/index.html
|
![]() |
się "opłaci" - troche szacunku dla czytelników!
|
![]() |
he..he..sprawa podwyżek cen biletów, przysłonięty tematem elektronicznych biletów.
|
![]() |
Kiedyś, gdy bilet dziesięciominutowy kosztował 1,00 PLN, zdarzało mi się jeździć miejskimi autobusami w Białej. Chwaliłem sobie niskie ceny zachęcające do korzystania z komunikacji miejskiej. Teraz jednak bardziej opłaca mi się jeździć samochodem. Biała nie jest zbyt rozległym miastem, więc często też chodzę pieszo. Uważam, że polityka ciągłych podwyżek wraz z utrudnianiem dostępu do biletów (bilet elektroniczny wymagający wyrobienia i doładowania min. 10 PLN doładowania, bilet „komórkowy” strasznie skomplikowany w doładowaniu i zakupie, w dodatku wymagający dostępu on-line do internetu) będzie prowadzić do zmniejszenia ilości pasażerów, za tym pójdą cięcia kursów, co spowoduje kolejny spadek ilości jeżdżących i kolejny wzrost wydatków na KM. Większość mieszkańców miasta do krezusów nie należy, więc będą wybierać rozwiązania tańsze – własne nogi, rower, a nawet 20-letniego golfa na gaz. Czemu wzorem niektórych miast nie wprowadzi się specjalnie tanich biletów, by zachęcić ludzi do korzystania ze zbiorkomu? Czemu ogranicza się zakup biletów w autobusie? Wystarczyłby warunek „odliczoną kwotą”. Zamiast wydawać kasę na panele informacyjne chyba by lepiej ją wydać na np. automaty do dystrybucji biletów (papierowych czy elektronicznych). No, ale włodarze miasta wiedzą lepiej.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|