![]() |
Biała POdlaska to taka wioska gdzie nie POwstają zatoki autobusowe na przystankach a kierowcy MZK nie POtrafią bezpiecznie włączyć się do ruchu i POsłużyć się dżwignią kierunkowskazów. O bezpiecznym wysadzaniu pasażerów to jest o nagminnym otwieraniu drzwi zanim POjazd się zatrzyma oraz o notorycznym ruszaniu z otwartymi drzwiami już nie wsPOmnę. To taki POdlaski brak POdstawowej kultury jazdy u POństwowych kierowców.
|
![]() |
ulubiona zabawa bialskich kierowców autobusów-zamknąć drzwi przed nosem i ruszyć bez kierunkowskazu
|
![]() |
Dziwi mnie to, a to dlatego, że byłem w Waszym mieście nie raz i nagle ni z gruszki ni z pietruszki autobus pakował się od krawężnika odrazu do środka osi jezdni zupełnie nie zważając na to, że inny pojazd już go zaczął wyprzedzać. W takiej sytuacji tłumaczenia kierowcy autobusu po kolizji, który niby nie widział w martwym polu lusterka innego pojazdu, nijak się mają do przepisów ruchu drogowego, które jasno określają sposób, w jaki należy włączyć się do ruchu i odpowiednio wcześniej zasygnalizować ten zamiar kierunkowskazem. Panowie i Panie, kierowcy autobusów, nie żałujcie kierunkowskazów. Ta żarówka kosztuje parę groszy a naprawa rozbitego auta...sami wiecie...i oby tylko auta. P.S. W takiej małej Włodawie jest ledwo kilka przystanków autobusowych ale każdy ma zatoczkę nie mówiąc już o wiatach dla podróżnych. Może więc szanowni urzędnicy w Białej Podlaskiej pomyśleliby chociaż o przebudowie chodnika w tym niebezpiecznym miejscu.
|
![]() |
HAHA
Faktycznie dobrze to poprzednik ujął
POzwala sie na wiele
można mojej koleżance zgnieść dłoń w drzwiach autobusu (świeży przypadek) można włączać się bez kierunkowskazu -ja jako zawodowy kierowca bardzo zwracam na to uwagę i jak miga-przepuszczam.Ale faktycznie kierowca autobusu to powinno zobowiązywać tym bardziej że są w spółce Urzędu Miasta i są wizytówką miasta.Tym bardziej że mimo kryzysu dostali okrągłe nagrody na Święta jak pisało Słowo Podlasia lub Wspólnota.
A może POwinniśmy mówić DOŚĆ różnym zjawiskom które obserwujemy Przecież dopiero co podrożeją bilety na te autobusy a Prezydent zapowieda dalsze podwyżki...
|
![]() |
KOLO
a czego Ty oczekujesz od urzędników zostaw ich w spokoju toż tam nie można będzie spokojnie pracować jak każdy sobie będzie przychodził i swoje pomysły na ,,przystanek,,..zgłaszał
Nie czytasz gazet? nepotyzm rozdawał tam miejsca od kogo Ty chcesz wymagać.......
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|