![]() |
Argumenty starosty mocno dęte... w dobie telefonów, internetu mówienie o trwającej tygodniami korespondencji z kołami coś mi śmierdzi..Czyżby kiedy nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ... ?
|
![]() |
Gratuluje determinacji koledze Staroscie.Moze inni pojda w slady Starosty Bialskiego.Bedzie ciezko bo wiekszosc powiazana z mysliwymi .
|
![]() |
Brawo Starosta Bialski.Ciekawe czy Starosta chełmski pójdzie w panskie ślady.Myśliwy
|
![]() |
Stare ubectwo tylko poluje a do roboty Ich nie ma.
|
![]() |
Brawo Panie Mariuszu!!! W gminie Miedzyrzec też czekamy na zmianę koła lowieckiego i mamy nadzieję, że w końcu będzie to koło z naszego regionu. Pola rolników to nie pastwiska dla dzikow!!!!!
|
![]() |
Teraz się zacznie, jak lokalnych myśliwych przestaną pilnować myśliwi spoza gminno-starostwowskiego układu.
|
![]() |
Golonki z dzika odcinam i mrożę. Gdy nazbiera się odpowiednia ilość rozmrażam a następnie pekluję w pekli na bazie peklosolu i soli z dodatkiem czosnku, liścia bobkowego, ziela angielskiego i pieprzu.
Peklowane golonki zalewam zimną wodą i gotuję dodając liście bobkowe i maggi do miękkości ale tak, aby się nie rozlatywały. Po ugotowaniu studzę i kroję na kostki wielkości ok. 4 cm.
Żelatynę (ja uzyskuję ją ze skórek wieprzowych) zalewam gorącym wywarem z gotowania golonek i wlewam do pokrojonej masy mięsnej. Gorczycę mielę w młynku do kawy przeznaczonym wyłącznie do mielenia przypraw i dosypuję do pokrojonych golonek.
Całość dokładnie mieszam ale tak, aby nie porozwalać pokrojonych kostek golonki.
Do sparzonych puszek (słoików) wkładam golonki maksymalnie wykorzystując miejsce. Powstałe szczeliny uzupełniam gorącym bulionem z gotowania golonek.
Po wystygnięciu puszek zamykam je i pasteryzuję.
Zapewniam, ze golonka z dzika jest o wiele smaczniejsza niż wieprzowa a przy tym ma mniej tłustych elementów a więc nadaje się do spożywania także przez dbających o sylwetkę.
W załączniku: napełnianie puszek
|
![]() |
W co gra starosta bialski? i jakie ma pojęcie o polowaniach!
|
![]() |
to rozgrywki pslowskie nikt już się na to nie nabierze
|
![]() |
PSL idzie na dno i jeszcze między sobą się naparzają. Bravo chłopcy! Tak trzymać! zaraz w ogóle Was nie będzie! PiS zrobi z Wami porządek!
|
![]() |
Urząd gminy kontroluje obwody łowieckie? Myśliwym jestem od 10 lat i takie kuriozum pierwszy raz widzę.
|
![]() |
Proszę chłopstwa PSLowskiego nie godzi się żeby wyżynać swoich. Jaki przykład idzie do członków PSL. W szeregach PSL jestem od 5 lat i bardzo nie podoba mi się takie zachowanie. Jak mamy z PiS em w terenie wygrać jak słyszę, że nie warto być w PSLu bo tam swoich biją. Sam się zastanawiam czy moja obecność i zaangażowanie w strukturach terenowych ma sens skoro starosta z PSL u kopie innych członków z partii.
Tomasz O.
|
![]() |
wiocha wiochę robi
|
![]() |
Hahahahahahahahaha uciekać bo biją, wśród serdecznych przyjaciół psy zająca zjadły
Poklepywanie po pleckach jest w stylu PSL i kopanie tez ! Ech cały PSL
|
![]() |
Obiło mi się o uszy, że tu nie idzie o żadne roszczenia rolników tylko o to, że na tym terenie mają polować PSL owskie notable z Warszawki typu Pawlaki, Komorowskie, Kalinowskie. I starosta żeby się Warszawce podlizać wyrzuca swoich szeregowych działaczy PSLu. I gdzie tu dbanie o dobro rolników!!!!!!!!!!
|
![]() |
22000 zł - 5 ha szkód było?????????? KOło nr 1 z Otwocka (Zalesie) też nie płaci - "i co nam pan zrobi, nie mamy pańskiego płaszcza" - brak kontroli, układy towarzysko - korupcyjne, państwo w rozkładzie.
Kanapeczki i bimber: obudzili się ze snu pod zaborczego?
|
![]() |
stary numer PSL owski, podkręcić chłopów,
|
![]() |
Niech starosta lepiej powie co komu obiecał?! Wprowadza zamęt i myśli, że takim działaniem pozyska wyborców. PSL owi już nic nie pomoże. To jest pudrowanie trupa. Czas na dobrą zmianę. Mieszkańcy Białej Podlaskiej już zrobili porządek w urzędzie miasta to i w starostwie zrobią. Czas towarzystwa spod znaku zielonej konieczyny dobiega końca. Oby już na wieki. Amen.
|
![]() |
To już myśliwi po pijanemu nie będą polować :)
|
![]() |
Starosta co zrobi to będzie rozliczony, pochwalony lub obalony, a my rolnicy mamy sprawę ignorowaną od wielu lat. Żaden lokalny poseł nie pochyllił się nad naszymi skargami wobec kół łowieckich.
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|