![]() |
Cał Polska patrzy jak w Maniach można ostudzić zapędy myśliwych.
|
![]() |
Co ma poseł do koła łowieckiego! chyba tyle, że chce na polowania chodzić! tanie chwyty starostowe splendoru mu nie dodadzą!
|
![]() |
A ja tam wolę kiełbaskę z dziczka . Zawsze strzelam dwa dziki i sarenkę i to wszystko mięso wpie..... lam w kiełbasy . Taka kiełbaska z dziczka i sarenki to poezja . Rozpływa się w ustach . Wyśmienita zagrycha do wódeczki . Zawsze z kolegami myśliwymi pijemy wódeczkę pod taką kiełbaskę z dziczyzny. Pozdrawiam Kolegów Myśliwych !!! Darz Bór !!!
|
![]() |
Wreszcie myśliwy zabrał głos! Widać, że mysliwy z krwi i kości. Wie o czym mów! Smaki lasu nie są mu obce i tego sie panowie myśliwi trzymajcie! Reszta przeminie! i starosta i jego kręcenie nosem też! A knieja była, jest i będzie! Darz Bór! Darz Bór! Darz Bór!
|
![]() |
I starostę i jego pomazańców na taczkach PiS wywiezie! Niech już będą wybory samorządowe bo PSL jest nie do zniesienia! Knują i panoszą się jakby urzędy były ich własnością. Na pole panowie czas powrócić a rządzenie inteligencji zostawcie.
|
![]() |
Ludziska! Chłopy kochane! Prezes koła to na wskroś uczciwy człowiek! Nie pozwalajcie staroście zeby Wam ciemnotę wciskał. Za garść srebrników daliście się staroście kupić! Polski chłop zawsze był jest i będzie myślący. Myślcie więc sami i nie dajcie się podjudzać!
|
![]() |
Na gminie Międzyrzec widać jak wychodzi rządzenie inteligencji /nauczycieli/ Jak rządził inżynier to gmina się rozwijała , a jak rządzą nauczyciele to chłopi widzą jak jest. |
![]() |
Szczególnie, że Starosta był członkiem DIANY. Tam odbył staż, był wybierany do ORŁ w Białej Podlaskiej, itp. Zrezygnował na tydzień przed wysłaniem pisma o wypowiedzeniu obwodu. Ot, wdzięczność
|
![]() |
Przepis na puche wg. Stanislaw Mateusz Pawluk
Dziczyznę kl. II rozdrabniamy na szarpaku. Mięso kl. III przepuszczamy przez sitko 3 mm. Fasolę moczymy minimum 12 godzin w wodzie następnie obgotowujemy do miękkości. Wszystkie przyprawy winne być drobno zmielone lub roztarte. Do rozdrabnianych mięs dodaje się sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Całość mieszamy dodając mączkę ziemniaczaną.
Z mąki pszennej i smalcu sporządzamy rumianą zasmażkę, która rozprowadzamy wodą (ja robię to bulionem z dzika) i dodajemy koncentrat pomidorowy a następnie paprykę, rozdrobnioną cebulę, maggi i doprawiamy solą.
Puszki (słoiki) po wyparzeniu napełniamy masą mięsną do poziomu mniej nieco niż połowa puszki a resztę uzupełniamy obgotowaną fasolą. Zalewamy przygotowaną jak wyżej zalewą pozostawiając około 5 mm wolnej przestrzeni u góry puszki na dekielek.
Wycieramy krawędzie puszek lub słoików i zamykamy.
Pasteryzujemy.
|
Strona 2 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|