Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Komendant Straży Granicznej: Każdy musi zapracować na awans

Utworzony przez Użytkownik niezarejestrowany, 12 czerwca 2018 r. o 20:46 Powrót do artykułu
Każdy z f-szt boi się wyrazić swoje bóle A już nie mówię o poskarżenie. Mobing jest i to ogromny. Już sprzedawca z biedronki jest lepiej traktowany niż Pogranicznik. Zapraszamy na praktyki funkcjonariuszy za biurka z oddziału na tydzień na granicę. Zobaczymy czy będą tak pozytywnie nastawieni. Niech Pan komendant wypowie się na temat funkcjonariuszy przenoszacych się do innych służb mundurowych? My mamy już dość bajkowych opowieści na temat pieknej służby na granicy.
Odpowiedz
Ludzie służba to nie bajka,ja jestem funkcjonariuszem i wiem na co się pisałem,Wszyscy to wiedzą
Odpowiedz
0,1% populacji Polski posiada tytuł doktora nauk. Ktoś z tytułem doktora w ogóle w strazy granicznej pracuje? Nie rozsmieszajcie mnie. A jeżeli juz tacy są to czy nie powinni byc jakimis komendantami? Dzisiaj magistra to nawet w kebabie maja wiec nie ma sie czym chwalic ze 72% kadry posiada wyzsze wyksztalcenie. Ciekawe jaki procent kadry posiada tytul doktora nauk? Sama wykladam na uczelni, 6 rok mija a ja nadal doktoratu nie mam
Odpowiedz
Brak słów co ten komendant się wypowiada. Po jego minie widać że jest całkiem na odwrót. Zapracować sobie na awans? To dobre. Awansują wszystkie pociotki i uchole. Mobbing jest taki że nie można już wytrzymać. Kto nie zobaczy na własne oczy ten nie uwierzy że to taki syf. Jeszcze to zdanie że nikt się z nowych nie zwalnia, brzuch mnie rozbolał że śmiechu... Co za gość hehe i ktoś taki jest komendantem...
Odpowiedz
Jacek i jego żona awansuja migiem struktura w SG jest mocno rodzina.
Odpowiedz
Mobing jest tak powszechny ze aż naturalny. Bieszczadzki i nadburzanski to najbardziej skostniale oddziały SG. Kolesioatwo i brak możliwości awansu nawet w poziomie. SG to syf i zgnilizna.
Odpowiedz
straż graniczna. Mój Ty Boże. Ta formacja to samo NIESZCZĘŚCIE. Znam tych ludzi i wiem jak wygląda ich praca. Tak praca, bo grzechem było by to nazwać służbą. No a najlepsze z tego wszystkiego jest te ich półtora roku za rok. Nawet strażacy tak nie mają. Nic to. Taki już jest ten nieszczęśliwy i dziki kraj.
Odpowiedz
Półtora za rok nie ma od 2012 roku
Odpowiedz
Przepraszam bardzo- wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. A czy ktoś siłą, z łapanki tych ludzi do SG zaciągał? Większość tam zatrudniających się, liczy na profity i szybką emeryturę a nie ciężką pracę czy służbę. Ludzie o czym my rozmawiamy. Zawsze pracę można zmienić i iść do Biedronki skoro tam mają lepiej... Niech narzekający się nie ośmieszają.
Odpowiedz
Nosg ma rację. Awanse powiązane z kolesiostwem i układami rodzinnymi. Towarzystwo z Przemyśla to jedna, wielka klika.
Odpowiedz
a to że układy rodzinne to normalka : ******nowiny24.pl/wiadomosci/podkarpacie/art/5944717,w-strazy-jak-w-rodzinie,id,t.html
Odpowiedz
motywacja u ludzi z wyższym wykształceniem jest inna niż Komendanta,rozczarowanie realną służbą to norma.Wiedza w SG nie jest cenionym dobrem,posłuszeństwo już tak
Odpowiedz
Do autora artykułu: Panie Jacku, czekaliśmy z nadzieją, że rzetelnie zajmiecie się sprawą i pokażecie czytelnikom, co naprawdę dzieje się w tej formacji. Liczyliśmy na obiektywną niezależną prawdę. Niestety zamiast tego, korzystając z tragedii, NOSG robi sobie darmową reklamę w gazecie na potrzeby rekrutacji, bo jak wiadomo, zaczyna brakować chętnych do pracy. Szkoda
Odpowiedz
"Niezależna komisja"???? Kilku funkcjonariuszy i pracowników NOSG bada sytuację w NOSG. Faktycznie, bardzo niezależna ta komisja...
Odpowiedz
Hahhaha poziom tego samego artykułu i wywiadu jest bardzo słaby "W naszym Oddziale 72 proc. kadry ma wyższe wykształcenie i nie dziwię się, że wiele osób wstępując do SG liczyło na szybką ścieżkę awansu." a wedle słownika kadra to (1.3) wojsk. jednostka organizacyjna wojska złożona z zawodowych oficerów, chorążych i podoficerów, będąca trzonem dla dalszych uzupełnień czyli co 30% kadry kierowniczej nie ma studiów przecież oni sa trzonem tej formacji Hahah
Odpowiedz
Jakie półtora za rok? 2012 przeszło do historii , młodzież dyla 25 lat lub do 50 roku życia. 
Odpowiedz
Szkoda że rodzina dowiaduje się o rezultatach śledztwa i działania komisji z artykułu , ktoś musi chyba zapytać prokuratora prowadzącego sprawę czy zezwolił na udzielanie informacji przez NOSG. Ktoś sobię chyba w kolano strzelił.
Odpowiedz
Ci WSZYSCY KOMENDANCI I INNI PRZEŁOŻENI ŻYJĄ W JAKIMŚ MATRIXIE, NIE MAJĄ POJĘCIA CO SIĘ DZIEJE NA DOLE I TEMU PIER..... Ą GŁUPOTY. KOLESIOSTWO JEST, BYŁO I BĘDZIE KTO MA AWANSOWAĆ AWANSUJE A TY CHOCIAŻ BYŁBYŚ NAJLEPSZY DALEJ BĘDZIESZ TYM GNIECIONYM NA SAMYM DOLE ŻUCZKIEM. TAK SAMO JEST W POLICJI. JUŻ ZA 2 3 LATA TO NIE WIEM KTO BĘDZIE PRACOWAŁ NA GRANICY W POLICJI TO CO SIĘ DZIEJE TO JEST JAKAŚ PATOLOGIA. NIE MA MOBBINGU? OCZYWIŚCIE ŻE JEST TYLKO PRZEPISY NO USTAWA O... SĄ TAK SKONSTRUOWANE ŻE CIĘŻKO JEST TO UDOWODNIĆ. POZDRAWIAM WSZYSTKICH CIĘŻKO PRACUJĄCYCH
Odpowiedz
Co to za placzki teraz przyjmuja do  pracy nabrali gimbazy i sie tu wyżalają-do roboty ich pogonic-to jest slużba.
Odpowiedz
obecna SG to nie jest formacja typu wojskowego!!! to stowarzyszenie osób biorących kasę za noszenie munduru ALE TYLKO W PRACY, BO za bramą to już nie. Wygląd , dredy , łyse głowy , tatuaże i NADWAGA, na porządku dziennym. O wyg ladzie pan dyskretnie nie wspomnę, ale wygolone do gołęj skóry 1/ głowy nie należy do rzadkości. Praktyka w ochronie granicy i awans na stanowiska ze świecą szukać. Szkoda gadać
Odpowiedz
Strona 1 z 2

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...