![]() |
Co to jest za rasa konia ze zdjęcia?
|
![]() |
To prawda, że koni ubywa bo to już nie robotnik w gospodarstwie, ale są także tzw. handlarze, którzy żerują na pasjonatach i albo oszukują sprzedając chłam nie konia a co gorsze biorą konia i tyle ich widziano ! Taki jest z okolic Łukowa typowy kręt i złodziej, którego ja poszukuje. Otóż wziął konia miał zapłacić w ciągu miesiąca i przepadł. Ostrzegam przed tym typem młody jeżdzi busem Volswagen z przyczepą !
|
![]() |
Ja też znam takich handlarzy (cwaniaczki), pozbyłem się tego biznesu , konia chcą kupić za 300 - 500 zł , jeżeli teraz ktoś hoduje konie to naprawdę trzeba mieć szczęście żeby w ogóle sprzedać
|
![]() |
NAgonka na górali? Normalnie koń nie jest w stanie w upale, ciągnąć pod górę, platformy 2 tony wagi. To nie przypadek, ze konie tam schodzą.
Z punktu widzenia turysty, to nie po to tam pojechał, by patrzeć na śmierć zwierzęcia. Zmniejszyć platformy i wozić max 8 turystów na parę koni.
|
![]() |
A od czego jest związek hodowców koni? Jest dopłata do krów, kóz, owiec ale co do koni to oprócz zasobów genetycznych nie ma nic. Paszport dla krowy kosztuje 3zł a dla konia kosztuje 130zł jak nie więcej. Zastanowienie klaczy kosztuje od 150zł w górę. Pana weterynarza czy innego przedsiębiorcę stać na hodowlę ,bo z tego się nie utrzymuje. Roczne utrzymanie konia wynosi minimum 5tyś. jeżeli nie zachoruje.
|

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.