![]() |
Względy religijne mają tu najmniej do powiedzenia.
|
![]() |
W skrocie postaram sie odpowiedziec temu radnemu!
1. religia jest tylko i wulacznie moja prywatna sprawa i staram sie nia nie epatowac ..
2.nalezaloby zapytac osoby pracujace w handlu, czy na pewno sa zaintersowane inicjatywa tego
czlowieczka
3 Solidarnosc nie da nam jesc, a obroty handlowe maja bezposrednie przelozenie na pensje osob
zatrudnionych w tej branzy.
Z jakich pobudek (pozakoniunkturalnychoczywiscie) te dziwolagi z PiS znajduja recepty na kazdy temat?
Spedzilam trzy lata w Szwecji i tam jakos nikomu nie przeszkadzaja markety otwarte we wszystkie dni roku, z wyjatkiem pierwszego dnia Bozego Narodzenia i 1-go stycznia! Kraj o wiele bogatszy od Polski, ale nie szuka rozwiazan innych, niz uzasadnione rachunkiem ekonomicznym!
Piszac bogatszy, nie mam na mysli tylko sfery finansowej, ale przedewszystkim mentalnosci zwyciezcow i swoistej pogardy dla hipokryzji.... U nas kazdy glupek moze stac sie "wybitnym" dzialaczem, jesli tylko podeprze sie religijnoscia, przywiazaniem do wartosci narodowych i regularnym uczeszczaniem do miejscowego Kosciola, aby Go widywano....
Ja zas mam to wszystko w najglebszym powazaniu i gardze takimi "osobowosciami"!
|
![]() |
Czy członek PIS-u zawsze musi byc szurniety?
|
![]() |
...uchowaj nas losie od pomyslow radnych z PiS!
|
![]() |
A więc nie tylko w Lublinie, Ostrołęce, Łasku, itd., ale i w Kraśniku k/Lublina są radni "myślący inaczej" - jak ja się "cieszę", że nie tylko Lublin
|
![]() |
Wielu moich znajomych,członkó PIS,gorliwych katolików,obrońców Telewizji TRWAM robi zakupy w niedziele.Ja ,sympatyk Millera nie biegam w niedziele i święta do supermarketów.To jak to jest Panie Radny ?.
|
![]() |
Czy członek PIS-u zawsze musi byc szurniety?KTO TAM ZNOWU PYTA ?? MIĘKKA CZERWONA I KONFIDENCKA PYTA !!! |
![]() |
Romciu szanuje Cie,bo cie znam,ale podam ci tylko jeden przykład:zapytałem koleżanki w żabce,czy chce jej przychodzić w niedziele do roboty,ona mi odpowiedziała tak;wiesz dodatkowe pare groszy!!!Zastanów sie Romciu nad tym co odwalasz, ludziom nie chce sie chodzić,do pracy w święta przychodzą,bo sytuacja ich do tego zmusza!!Może Romciu zacznij coś działać,żeby miejsca pracy były,albo pomóż szkolom ,bo dużo dzieci jest niedozywionych,bo w domu bida!Najlepiej pchać w d*** kase kościółkowi,bo mamy stare społeczeństwo i bedą na nas głosować,bo młodzież już dawno wyjechała!!!Jest dużo rzeczy do zrobienia,tylko trzeba chęci!!
|
![]() |
W skrocie postaram sie odpowiedziec temu radnemu! 1. religia jest tylko i wulacznie moja prywatna sprawa i staram sie nia nie epatowac .. 2.nalezaloby zapytac osoby pracujace w handlu, czy na pewno sa zaintersowane inicjatywa tego czlowieczka 3 Solidarnosc nie da nam jesc, a obroty handlowe maja bezposrednie przelozenie na pensje osob zatrudnionych w tej branzy. Z jakich pobudek (pozakoniunkturalnychoczywiscie) te dziwolagi z PiS znajduja recepty na kazdy temat? Spedzilam trzy lata w Szwecji i tam jakos nikomu nie przeszkadzaja markety otwarte we wszystkie dni roku, z wyjatkiem pierwszego dnia Bozego Narodzenia i 1-go stycznia! Kraj o wiele bogatszy od Polski, ale nie szuka rozwiazan innych, niz uzasadnione rachunkiem ekonomicznym! Piszac bogatszy, nie mam na mysli tylko sfery finansowej, ale przedewszystkim mentalnosci zwyciezcow i swoistej pogardy dla hipokryzji.... U nas kazdy glupek moze stac sie "wybitnym" dzialaczem, jesli tylko podeprze sie religijnoscia, przywiazaniem do wartosci narodowych i regularnym uczeszczaniem do miejscowego Kosciola, aby Go widywano.... Ja zas mam to wszystko w najglebszym powazaniu i gardze takimi "osobowosciami"!Racja! |
![]() |
Ja jestem osobą niewierzącą i pracuję w handlu i mi też sobota i niezdziela lub ewentualnie niedziela wolna sie należy.Czego się czepiacie tych katolików niewierzący też chcą wolnego!!!Kiedyś były pozamykane sklepy w niedzielę i nikt na tym nie ucierpiał.Zakupy trzeba robić na tygodniu i jest to możliwe tylko sobie czas trzeba wygospodarować i jest to możliwe tylko leniom się nie chce
|
![]() |
KTO TAM ZNOWU PYTA ?? MIĘKKA CZERWONA I KONFIDENCKA PYTA !!!jestem członkiem PO jestem osobą niewierzącą pracuje w handlu i mi też wolne sie należy ty matole |
![]() |
Ksiąd głosząc kazanie w niedzielę te.ż ponoć pracuje no więc człeczku?
|
![]() |
skoro nie mozna handlowac w niedziele to i ksiadzz taca nie powinien chodzic a to juz radnemu nie przeszkadza a i mam nadzieje ze szurniety romcio nie bedzie juz radnym
|
![]() |
jestem członkiem PO jestem osobą niewierzącą pracuje w handlu i mi też wolne sie należy ty matoleSzkoda że jesteś CZŁONKIEM,szukaj CIOTO wśród swoich !!! Jak nawet z tym możesz żyć ??? |
![]() |
Że co ? Że Trynkiewicz wyszedł ?
|
![]() |
a ja handluję na bazarku i w niedzielę mam najwiekszy utarg w tygodniu. Ludzie przed albo po mszy idą na zakupy bo w WIĘKSZOŚCI są całą rodziną, mają wolny dzień i tak jest im wygodnie robić zakupy. Wielu moich klientów pracuje też od pon do soboty poza Krasnikiem i tylko w niedzielę maja czas na zakupy. W marketach też kodeks pracy obowiązuje i pracuje się 40godz /tydz i jesli ktoś robi w weekend to ma wolne dni na tygodniu co niekiedy też jest wygodne. Więc pan radny Bijak jak nie chce nie robi zakupów w niedzielę, obsłużę go na tygodniu,ale niech nie układa życia innym ludziom
|
![]() |
Ja jestem osobą niewierzącą i pracuję w handlu i mi też sobota i niezdziela lub ewentualnie niedziela wolna sie należy.Czego się czepiacie tych katolików niewierzący też chcą wolnego!!!Kiedyś były pozamykane sklepy w niedzielę i nikt na tym nie ucierpiał.Zakupy trzeba robić na tygodniu i jest to możliwe tylko sobie czas trzeba wygospodarować i jest to możliwe tylko leniom się nie chceAnno ja oczami wyobraźni widzę Cię przed ołtarzem;),ale jak najbardziej masz rację.Nie robię zakupów w niedzielę i nie głoduję,a z lenistwa właśnie nie lubię chodzić do sklepu w dni świąteczne.Każdy ma prawo do dnia wolnego i odpoczynku po tygodniu pracy. |
![]() |
Anno ja oczami wyobraźni widzę Cię przed ołtarzem;),ale jak najbardziej masz rację.Nie robię zakupów w niedzielę i nie głoduję,a z lenistwa właśnie nie lubię chodzić do sklepu w dni świąteczne.Każdy ma prawo do dnia wolnego i odpoczynku po tygodniu pracy.Czy ten oltarz to jedyne miejsce ,w którym widzisz oczami wyobrażni,spójrz wokół, ptaszki ćwierkają, krówki dają mleczka, a ty tylko ołtarz,radio t.....,i grzyby! |
![]() |
typowy pisowiec..
|
![]() |
Czy ten oltarz to jedyne miejsce ,w którym widzisz oczami wyobrażni,spójrz wokół, ptaszki ćwierkają, krówki dają mleczka, a ty tylko ołtarz,radio t.....,i grzyby!Moja wyobraźnia i sokoli wzrok sięgają znacznie dalej niż myślisz.Otaczające mnie piękno absolutnie nie umyka-dostrzegam w najdrobniejszych szczegółach. :) |
Strona 1 z 4
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|