Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Naukowcy: Sinice kwitną przez azot i fosfor

Utworzony przez Kynolog, 4 stycznia 2009 r. o 23:24 Powrót do artykułu
Ja wiem że burmistrz z kolegami nienawidzą psów, ale znęcanie się nad biedną wyżlicą i wrzucanie jej do takiej brudnej wody w zalewie. To powinno być karane. Zupełnie jak wyrzucanie w błoto grubej kasy na coś co w tym mieście wiedziały nawet małe dzieci jeszcze przed budową.
Odpowiedz
O tym, że tak będzie mówiłem na sesjach rady miasta wielokrotnie, przed podjęciem kolejnych decyzji o budowie tzw. zalewu. Niejaki Ofczarski coś "bełkotał" o małym zbiorniku, w którym następuje podczyszczanie wody z rzeki. Miało to ponoć być skuteczne. Burmistrz powinien teraz skierować sprawę do prokuratury, bowiem projektant nienależycie wykonał pracę. Jak wiemy burmistrz takimi sprawami mało przejmuje się i wszystko rozejdzie się po kościach. No i co Ofczarski, kto miał rację? Pamiętacie te chasła: http://dziamber.wordpress.com/2008/11/18/z...raca-dla-ludzi/ no i te: http://dziamber.wordpress.com/2008/11/18/k...-obywatelskiej/ Mirosław Sznajder
Odpowiedz
Drogi Panie Fabianie, pisząc, że miasto "postawi" na oczyszczanie, stał się Pan rzecznikiem Urzędu Miasta Kraśnik, a więc piarowcem na zamówienie. Rzeka płynie na terenie gminy rolniczej, problem jej czystości wiąże się m.in. z nawożeniem pól i spływem wód opadowych do rzeki. Niech mi Pan wytłumaczy co może miasto w tej sprawie zrobić?!
Odpowiedz
Szkoda, że autor nie dotarł do kwoty, jaką naukowcy zainkasowali od miasta za opinię i wnioski. Pisałem to samo kiedy Z(a)LEW był na etapie budowy. Całe szczęście, że w tym kraśnickim coorvidołku już nie mieszkam. Pozdrawiam w nowym roku wszystkich myślących
Odpowiedz
W pierwszej kolejności należy rozliczyć co do złotówki tą"inwestycję" , a następnie postawić przed sądem ( tylko nie w Kraśniku ) winnych tej afery!.
Odpowiedz
To nic.Co tam z(a)lew Burmistrz ma teraz nowa zabawkę w planie -aquapark z hotelem. Pogrąży to budżet miasta w długach na wiele lat ale na kampanię wyborczą dla gawiedzi będzie w sam raz. Wybierzmy kogoś innego
Odpowiedz
chłop ze wsi napisał:
To nic.Co tam z(a)lew Burmistrz ma teraz nowa zabawkę w planie -aquapark z hotelem. Pogrąży to budżet miasta w długach na wiele lat ale na kampanię wyborczą dla gawiedzi będzie w sam raz. Wybierzmy kogoś innego
jestem za!!!
Odpowiedz
Miasto zamierza postawić na oczyszczanie wpadającej do zalewu Wyżlicy.............. Nie wiedziałem że przez Krasnik płynie Wyżlica......, a możę to jest ta rzeka pieniędzy wypływająca z Urzędu Miasta, która wpadła, wpada i jeszcze długo będzie wpadać do tego no... "zalewu"
Odpowiedz
Wiadomo, kto imiennie odpowiada za realizację inwestycji pt. zalew kraśnicki. Jest nim Piotr Czubiński. To on powinien ponosić finansowe konsekwencje forsowania realizacji czegoś, przed czym ostrzegali myślący ludzie. O zagrożeniu sinicami wiadomo było jeszcze przed rozpoczęciem tej inwestycji. Kto w takim razie i ile zapłacił za "nowości", które tylko potwierdzili fachowcy z Lublina? Czy działanie burmistrza na szkodę miasta nie jest sabotażem? Czy odpowiednie organy nie powinny zająć się sprawdzeniem, czy budowniczy kraśnickiego zalewu nie przekroczył swoich uprawnień?
Odpowiedz
Przekaz do psudokomentatora przede mną. Puknij się w czoło baranie zanim podejmiesz temat, o którym nie masz bladego pojęcia. Ten siarczysty mróz za oknem chyba do cna wyprał Ci ten sprany beret, więc zanim zaczniesz komentować cel budowy zalewu na Wyżnicy to pozbieraj kredki do tornistra i odrób lekcje.
Odpowiedz
Ktoś napisał:
Przekaz do psudokomentatora przede mną. Puknij się w czoło baranie zanim podejmiesz temat, o którym nie masz bladego pojęcia. Ten siarczysty mróz za oknem chyba do cna wyprał Ci ten sprany beret, więc zanim zaczniesz komentować cel budowy zalewu na Wyżnicy to pozbieraj kredki do tornistra i odrób lekcje.
A może jakieś konkrety? Bo jak na razie, toś się tylko bracie zapluł z wściekłości i nie dziwota, bo brak argumentów? A od mojego bereta wara!
Odpowiedz
zMz napisał:
Szkoda, że autor nie dotarł do kwoty, jaką naukowcy zainkasowali od miasta za opinię i wnioski. Pisałem to samo kiedy Z(a)LEW był na etapie budowy. Całe szczęście, że w tym kraśnickim coorvidołku już nie mieszkam. Pozdrawiam w nowym roku wszystkich myślących
Tu jest informacja na temat kosztów badania http://www.jaroslawstawiarski.pl/index.php...d=518&idm=1
Odpowiedz
No to ja teraz czekam na informację, że burmistrz z "przytakiewiczami" oddał 32000zł. Bo po co było płacić za coś, o czym było głośno odpowiednio wcześniej? Kładę akcent na słowo "odpowiednio". Tylko ludzie głupi i narcystyczni nie biorą pod uwagę zdania fachowców mądrzejszych od siebie. I gdyby nie te braki w charakterze głównego autora POronionych POmysłów - Kraśnik nie miał by długów idących w dziesiątki milionów zł. Te też powinny być zwrócone przez POmysłodawcę.
Odpowiedz
Do Ktoś : Zwracam się z prośbą o rozwinięcie swojej wypowiedzi w celu wyjaśnienia o co właściwie chodzi z tymi sinicami w Kraśniku? I czyja to sprawka, jeśli nie Czabańskiego?
Odpowiedz
tam napisał:
Do Ktoś : Zwracam się z prośbą o rozwinięcie swojej wypowiedzi w celu wyjaśnienia o co właściwie chodzi z tymi sinicami w Kraśniku? I czyja to sprawka, jeśli nie Czabańskiego?
Dlaczego jakaś dziwna cisza w obozie zwolenników kąpieli w szambie? Nie sądzę, żeby przejrzeli na oczy?
Odpowiedz
Siedzą cicho, bo grunt pali im się pod nogami...
Odpowiedz
Mam dość ujadania jednych na drugich!!!! Ludzie róbcie swoje, a Złego czasy kiedyś miną.... tak jak szlak trafił komunę. I wtedy się okaże, czy dzisiejsi radykalni recenzenci nie popełnią grzechu poprzedników. Największy to chyba pycha... Jeszcze mam przed oczami plakaty świętej trójcy (świadomie z małych liter)o laniu wody do wielkiej zbawczej wanny, a dziś pada pytanie - po co to wszystko było??? Ile jest w Kraśniku nieszczelnych szamb, ile osób wylewa ich zawartość bezpośrednio do ziemi, czy Spółdzielnia Mleczarska -bomba ekologiczna, pomimo oczyszczalni-w Kraśniku powstała rok temu, tuż przed otwarciem zalewu??? Zalew jest swoistym zwierciadłem zgnilizny i głupoty, za który już zapłacili emeryci utratą prawa do 50% zniżki w podatkach lokalnych. Zapłacą za niego też i inni-nieświadomi. Tylko nie chce mi się wierzyć, że ci nowi-"partyjni" będą lepsi. Po prostu pora na prawdziwych społeczników, ludzi uczciwych spoza wszelkich układów towarzysko-partyjnych. Tylko jak ich znaleźć? Oj niewielu jest ich u tych co rządzą (smakują konfitury???) i tych co przebierają nóżkami do władzy(są wygłodniali, niespełnieni....)
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...