![]() |
Z obserwacji wynika to , że polski wymiar sprawiedliwości rozpatruje pozytywnie tylko sprawy obywateli niemieckich przeciwko Państwu Polskiemu.
|
![]() |
Praktycznie każda polska rodzina poniosła szkody za sprawą Niemców w czasie II Wojny Światowej.
Wszyscy powinni pozwać państwo niemieckie o odszkodowanie z tytułu szkód wojennych.
Co do możności czy niemożnożności polskich sądów mam kilka pytań:
- koszerne sądy z USA mogą pozywać Polskę?
- wszyscy inni mogą mogą pozywać Polskę o cokolwiek, a kto zajmie się naszymi sprawami?
Polskie sądy oddają Niemcom majątki, które pozostawili uciekając i za które dostali odszkodowania,
kiedy Polacy wypędzeni ze wschodniej Polski dostaną swoje majątki lub odszkodowania.
Kto rządi w tym kraju i w czyim imieniu. Czy zdrowy rozsądek politykom przywróci dopiero następny konflikt wojenny?????
|
![]() |
Niemcy moga domagac sie zwrotu majatku ,to dlaczego My mamy tego nie robić.Prawo jest chyba jednakowe tym bardziej że jestesmy w uni.
|
![]() |
a za zabicie członka rodziny ile mogą zapłacić?
|
![]() |
prawda jest tak ze polska to kraj zależny tak wiec polskie sady reprezentują i chronią interesy tych którzy sprawują realna władze nad ta prowincja UE.
dziwne tylko ze pracujący w tych instytucjach Polacy tak bezwolnie podają się ich zaleceniom
|
![]() |
Jak dojdzie do rozpartrywania wielu tego typu spraw, to doprowadzi to do nikąd . . . Będzie pewnie podobnie, jak z 'odszkodowaniami' dla poszkodowanych w stanie wojennym...
Po pierwsze:
-kto i jakie ma prawo orzekać kto jest bardziej, a kto mniej pokrzywdzony?
Po drugie:
-kto i jakie ma prawo stalać maksymalny próg odskzodowania nominalnie?
Po trzecie:
-co da realne i kolejne obciążenie państwa, skoro to nie państwo zawiniło, tylko konkretni ludzie?
Po czwarte:
-KIEDY W KOŃCU ROZPRAWIMY SIĘ SAMI ZE SWOJĄ HISTORIĄ I 'braćmi' ZZA WSCHODNIEJ GRANICY?
|
![]() |
Jak to nie państwo?! Czyżby oni sobie spalili wioskę dla uczczenia 18 urodzin jednego z nich? Oczywiście, że mieli rozkaz! |
![]() |
nie dość że w samolotach biją, to jeszcze domy palą.
|
![]() |
Ja nie rozumiem jakim prawem Niemcy mogą pozywać jakikolwiek kraj. Może ja znam złą wersję historii, bo według mnie to Niemcy zaczęli wojnę napadając na Polskę, następnie mordowali jak leci, następnie PRZEGRALI. I to chyba zwycięzcy powinni dyktować warunki. A tłumaczenie: "że Hitler im tak kazał " to bzdura, bo został on wybrany w demokratycznych wyborach z OGROMNYM poparciem społeczeństwa, od początku otwarcie mówił o swoich poglądach. Moim zdaniem to Niemcy powinni siedzieć cicho i przy każdej nadarzającej się okazji powinni przepraszać cały świat za to co zrobili.
|
![]() |
A to Polska jest po stronie 'wygrnych'? Nie sądzę ;] Dokonano kolejnych rozbiorów i po części prawdą będzie też swtierdzenie, że sami do togo daliśmy doprowadzić .... Zawsze damy się wydymać, a potem winni są wszyscy oprócz nas... ;(
|

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.