![]() |
Na polskich drogach porusza się 250 tys. pojazdów nieubezpieczonych a złapano 4,5 tys.? Co za skuteczność! Brawo! To za jakieś 50 lat wyłapią wszystkich...
|
![]() |
Ciekawe, czy jak nie wykupię OC, ale samochód będzie stał na prywatnej posesji i nie będę nim jeździł po drogach publicznych, to też dostanę karę ???
|
![]() |
Takie chore prawo. Nie ważne czy samochód jeździ czy nie, ale jak jest zarejestrowany to haracz trzeba płacić. |
![]() |
Nawet POlszewicy nie POzwolą czasowo wyrejestrowac,tylko cały czas rąbią haracz, dziki i złodziejski kraj. |
|
|
![]() |
@Dociekliwy - Nawet jak nie używasz samochodu od dawna to musisz opłacić ubezpieczenie oc . Wyjątek stanowią auta zabytkowę na co jest odpowiedni przepis.
|
![]() |
To przecież jest bzdura żebym ja musiał płacić tak wysoki podatek OC za samochód którym praktycznie nie jeżdżę albo wyjeżdżam tylko parę razy w roku i tylko wiejskimi drogami wyłącznie w czasie złej pogody. Poszedłem do wydziału komunikacji i wyrejestrowałem ten samochód, pokazałem dokument że niby został przekazany na złom ale blachy rejestracyjne niby skradzione, sobie zostawiłem. W ubezpieczalni pokazałem że samochód jest wyrejestrowany i żegnaj OC. To nawet jest leprze bo w ten sposób zaoszczędzę także na przeglądach auta i mogę go mieć na zawsze bez opłat. Jeśli mają wirtualnego policjanta to teraz będą mieli wirtualne pieniądze a w moim garażu może sobie stać jakiś złom na kółkach. Garaż mam zawsze zamknięty, pies nie dopuści nikogo na teren zagrody, jak by co to siekierę mam zaraz za drzwiami i łeb utnę, zakopię, ślad zaginie. Mój sąsiad jest lepszy bo na dwa takie same auta z tego jeden wyrejestrował w podobny sposób, załatwił drugie blachy rejestracyjne i kupił na zamówienie na giełdzie naklejkę na przednią szybę z numerem rejestracyjnym drugiego auta. W ten sposób jeżdżą dwoma autami na tym samym dowodzie rejestracyjnym. Rząd nas okrada, kradną miliardy skorumpowani złodzieje więc i my w miarę możliwości też musimy zacząć kombinować.
|
![]() |
JA TEŻ TAK JAKIŚ CZAS TEMU ZROBIŁEM, I MOGĄ MNIE W DU.PSKO CMOKNĄĆ ZŁODZIEJE ZAje***E. |
![]() |
POłowa z tych co szukają za OC,robi to samo,i te zjeby nigdy do tego nie dojdą, ani CPi-kiem, EWU siem , ani innym wirtualnym ŁACHEM.!!!! |

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.