Baju baju baju. Nie po raz pierwszy gmina ogłasza co ona nie zrobi. A tu jak nic nie było tak nie ma: segregacji śmieci, kontroli dziurawych szamb, pozwala na wylewanie ścieków w lasach, na pola i na łąki, pozwala na wysypywanie śmieci po rowach, w lasach i na nieużytkach. Ochrona środowiska w tej gminie to żart. Brak chodników przy ulicach o dużym natężeniu ruchu, a te które zbudowano (w zimie!) to obraz nędzy i rozpaczy. I nic to dziwnego jak roboty budowlane nadzorują dwie urzędniczki z budową dróg nie mające nic wspólnego oprócz tego, że podpisały jakiś papierek nazywający się protokół odbioru. Dlatego takie szumne wypowiedzi to nic innego jak propaganda sukcesu rodem z Gierka. A tak ludzie lczyli, że się zmieni jak wybiorą nowego Wójta. Eeee tam....
|
|
Nareszcie jakaś pozytywna informacja.A co do funduszy to jeżeli Ministerstwo Ochrony Srodowiska miało środki na działalność ojca dyrektora w Toruniu to powinny sie one również znaleźć dla biednej gminy.
|
|
Tyle tylko, że ojciec dyrektor z Torunia pracuje z ludźmi o trochę wyższym poziomie inteligencji a wójt gminy Niedrzwica mając takich Fangów do współpracy daleko nie zajedzie. Ale skoro intelekt Fanga tak podpowiada? Panie wójcie, niech pan uderzy do ojca dyrektora z Torunia. Może Min.Ochr. Środ. znajdzie jakieś fundusze dla Niedrzwicy?
|
|
Boże... ale tępy naród w tej Niedrzwicy jest...
właśnie prze takie osoby jak zz i Yaho niewiele się zmienia w tej gminie
|
|
Ja się nie pchałem na wójta. Po to głosowałem na obecnego, żeby posprzątał po cwaniaku poprzedniku. I za to, jako mieszkaniec gminy, Mu płacę. A kilka dodatkowych wskazówek zawsze Mu się przyda. Poza tym uczciwa krytyka władzy i patrzenie jej na ręce jest tak samo potrzebne jak dla konia... owies...
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|