widziałam, słyszałam... no i czym to niby wójt się skompromitował? fakt., to nie był wykład na uniwersytecie, tylko zebranie przedwyborcze z mieszkańcami gminyrurka przez pole wójta i sąsiada- to było dobre;-) aż nie chcę myśleć komu zawdzięczamy wypompowywanie ścieków do rowu przez tą firmę;-(
![]() |
|
![]() |
przestańcie już przypominać, jakie to zasługi pani Bryda miała w pierwszej kadencji, owszem była zastępcą i wspóldziałała z wójtem i za jego akceptacją obecny wójt rozlicza się z 8 lat i jak dla mnie druga kadencja jest bardziej widoczna, czego efekty widzę w otoczeniu całej gminy Krzczonówwiesz nie miałbym nic przeciwko temu żeby się chwalić osiągnięciami z dwóch kadencji ale oczekiwałbym wyraźnego podziału na dwa etapy (4+4) bo taki sposób przedstawiania sugeruje, że poprzednia kadencja była lepsza; jestem jak najbardziej za zasadą fairplay pod warunkiem, że druga strona gra tak samo, |
![]() |
do "z bliska" z matematyką nigdy nie miałem problemów ,także z kalkulacją biznesową dlatego może przeliczysz na złotówki ile zostało zrobione za pierwszej kadencji z Panią Brydą dodasz do tego projekt na modernizację szkoły(to też jej ale zrobione później) a później odniesiesz się do oszczędzania, bo jak widać da się robić i oszczędzać a druga kadencja wygląda nieco inaczej(myślę tu o inwestycjach) żeby ci wyjaśnić to prościej: mój sąsiad ma chałupę zabitą czterema dechami nosa nigdzie nie wyściubi i zrobi ile zrobi trafia mu się okazja to nie skorzysta bo trzeba coś zrobić no i ryzyko no ale trzeba powiedzieć długów nie ma; a drugi sąsiad 100ha maszyn kupa dom, zabudowania itd. na narty pojedzie, okazji nie przepuści no ale jest zadłużony (20% wartości majątku) teraz sobie przelicz kto ma więcej i większy potencjał. nie mogę się doprosić odpowiedzi skąd bierze się ta niższa subwencja z roku na rok? może coś napiszesz? to może z dobrego zarządzania? ze zmniejszania długu? z czego? rozumiem, że na to nie znasz odpowiedzi to może z innej beczki: słyszałeś/aś o "szlaku Sobieskiego"? na jednym ze spotkań przedwyborczych poruszona była ciekawa sprawa "szlaku Sobieskiego" - nasza gmina mogła wziąć udział w tym no ale wójt zdecydował inaczej, że tak zacytuję "za dużo roboty z tym", pieniądze były do wzięcia bez wkładu własnego np.gmina ościenna (niestety nie pamiętam miejscowości) dostała 800tys na zorganizowanie "majówki" z pieniędzy tych zrobiono wiele rzeczy które zostały w miejscowości na zawsze!!Przecież Bryda jest od organizacji jakiś tam smaków, pikników, majówek, kolonii dla dzieci (nie tylko z gminy Krzczonów, żeby było jasne). Nie dajcie się zwieść. Zaś wam potrzeba inwestycji twardych- mówi tobie to coś? Takie projekciki za 5 tys zł, (bez oddawania pieniędzy) pisze się szybko i jeszcze głośniej wydaje, szczególnie tuż przed wyborami. W UM temat doskonale znamy. |
![]() |
Zmiana Wójta będzie miała jeszcze inne personalne skutki bo rodzinka straci pracę a przede wszystkim przegrana PSL . I bardzo dobrze bo PSL powinien być zrównany z ziemią. I apeluje do ludzi aby szli do wyborów bo przy niskiej frekwencji to partyjniacy sami siebie wybiorą i w d*pie będa mieli całą resztę.Kto rozumie co autor ma na myśli pisząc te bzdety? Wójt zatrudnił może żonę, syna, synową, a może wnuczkę? |
![]() |
Przecież Bryda jest od organizacji jakiś tam smaków, pikników, majówek, kolonii dla dzieci (nie tylko z gminy Krzczonów, żeby było jasne). Nie dajcie się zwieść. Zaś wam potrzeba inwestycji twardych- mówi tobie to coś? Takie projekciki za 5 tys zł, (bez oddawania pieniędzy) pisze się szybko i jeszcze głośniej wydaje, szczególnie tuż przed wyborami. W UM temat doskonale znamy.nie mówimy o 5tys na fajną ale skromną imprezę tylko o 800tys za które oprócz imprezy zrobiono inne rzeczy, no ale jeśli to nic to ty bardziej w NY powinieneś mieszkać nie w Krzczonowie; wiesz co to wartość dodana, promocja regionu? ale nie martw się to kolejna rzecz która została odpuszczona i z niej także już nie skorzystamy, |
![]() |
no jeszcze kilka dni i sytuacja się wyjaśni; może dla rozluźnienia atmosfery kto jak obstawia?
ja 65%Bryda 35%Podsiadły
jeśli mam rację przy okazji imprezy gminnej stawiam wszystkim ;-)
|
![]() |
już na niektórych zebraniach stawiają
|
![]() |
na zebraniach nie bywam, ale na ulicy, w sklepach i w domach ludzie przewidują wygraną wójta
|
![]() |
na których ulicach bo na naszej tylko Bryda, dyscyplina aż miło;-)
|
![]() |
Już po wielokroć w swoich postach proszę, abyśmy wszyscy zostali przede wszystkim ludźmi, bo po 16 listopada przyjdą kolejne dni, miesiące, lata. Zauważał to także "niezrzeszony". Może za słabo o tym przypominam. Nie wiem...
W naszej gminie słychać wszędobylskie szczekanie, przytaczanie nieprawdziwych faktów, trwa paskudna akcja plakatowa…można by mnożyć, ale wczorajszy poranny incydent spod kościoła w Krzczonowie zakrawa o pomstę do nieba. Otóż niektórzy idący na poranną mszę św. mieli okazję zobaczyć niecodzienny obrazek. Pod reflektorem oświetlającym kościół, ktoś zostawił wieniec z napisem Ostatnie pożegnanie oraz zaświecone znicze… Zanim służba kościelna to sprzątnęła niektórzy parafianie przeżyli szok… i rodziły się komentarze - ktoś komuś robi ostatnie pożegnanie... Nie wiem komu ten incydent przypisać, nie wiem kto i jakie miał intencje, wiem jedynie, że trwa niestety brudna kampania wyborcza. Człowieku, jeśli chcesz coś manifestować, rób to w innym miejscu, pod innym adresem. Nie wplątuj w te brudne zagrywki kościoła. Zastanawia mnie, kim jest ten, kto za tym stoi, co to za artysta. Nie mam pojęcia z kim się on identyfikuje, ale przyznam, brzydzę się takimi ludźmi. Przyszło mi na myśl polskie przysłowie - ”kto z kim przestaje, takim się staje”. Mam nadzieję, że nie stykam się z kimś tak podłym. Czy jego matka, a może babka nie uczyła go co jest dobre, a co złe, czy nie brała na kolana i nie mówiła, jak ważne jest - nie czyń drugiemu tego , co tobie niemiłe? A może takiego gówniarskiego zachowania nauczyła go szkoła? Skąd w nim tyle cynizmu, sarkazmu, zezwierzęcenia , wreszcie skąd tyle jadu? Jak można tak postępować? Czy wie, że kiedyś za to przyjdzie zapłacić, a może już z jego powodu cierpi owa matka czy babka? Skąd pewność, że nie ucierpi przez ten nieodpowiedzialny czyn jego syn albo córka? Kimkolwiek jesteś, obudź się i pomyśl co ty robisz ! Jeśli ktoś ci coś tu obiecał, szybko możesz stracić. Podkreślam, piszę to zupełnie niestronniczo, piszę o faktach, o oburzeniu mieszkańców. Dziś sami wplątują kościół w paskudne zagrywki, potem powiedzą, że kościół się wtrąca do…polityki. Znamy takie wypowiedzi, chociażby w mediach. Powtarzam, po 16 listopada przyjdą kolejne dni, miesiące, lata.
|
![]() |
o wygranej zadecydują ludzie rozważni obywatelsko i pragmatyczni, a nie bazujący na złudnej reklamie
|
![]() |
z tym 16-stym: to, że po tym dniu będziemy żyć nadal i trzeba zachować zdrowy rozsądek pisało wiele w tym i Pani Bryda także
dołączam się;
faktycznie słyszałem o tym incydencie przed Kościołem i zupełnie nie wiem co miałoby to znaczyć w kogo i kto to wymierzył,
nawet wystraszyłem się, że to groźba pod adresem kandydatki no przepraszam, że najpierw pomyślałem o niej ale rożne rzeczy w tej kampanii już wyczyniano,
może ktoś opisać jak to dokładnie wyglądało tylko wieniec i znicze czy coś więcej,
|
![]() |
Ten łysy i wąsato-bryodziaty szaleniec maczał w tym palce i teraz chce dokończyć robote ręcami jakiegoś głupka ;-)
|
![]() |
Ten łysy i wąsato-bryodziaty szaleniec maczał w tym palce i teraz chce dokończyć robote ręcami jakiegoś głupka ;-)może po nazwisku zechcesz bo nie wiem kogo masz na myśli, czy może odwagi brak? |
![]() |
o wygranej zadecydują ludzie rozważni obywatelsko i pragmatyczni, a nie bazujący na złudnej reklamiehy hy hy hy :D i jeszcze raz hy :lol: Ilu takich jest na wsi ? wykształcenie, inteligencja, pragmatyzm to da akurat może 40% każdemu z kandydatów na wójta pozostałe 60% ( nie mylić z frekwencją ) to mohery, rozwydrzone wyrostki, "inteligencja" spod sklepu i ciemna masa z klapkami na oczach + wszystkowiedzące plotkary warto więc mącić do upadłego bo nigdy nie wiadomo co takiemu wyborcy popchnie rękę w odpowiednią kratkę ;) |
![]() |
może po nazwisku zechcesz bo nie wiem kogo masz na myśli, czy może odwagi brak?a ty to sie połóż już spać albo nie przewietrz się najsampierw bo cały dzień tu hulasz pzdr. |
![]() |
W sprawie incydentu, to z pewnością chętnych do wybryków znajdzie się bez liku, nawet takich, którzy nie mają jeszcze praw wyborczych, może tych najwięcej.
Ja na przykład gdybym był K.Brudzie bardzo przeciwny tak właśnie bym zrobił z tymi świeczkami.
Jak się nie przyłapało, to nie warto nawet o tym mówić.
Dla mnie osobiście najbardziej nieczyste chwyty jak na razie, to insynuacje dotyczące życia prywatnego. Dlatego głos "z bliska" jest mi bliski;-), a nawet odwrotnie.
|
![]() |
No tak nie może być, żeby kolejna strona obyła się znowóż bez obrazków.Dlatego spójrzmy kolejny raz prawdzie w oczy.Ta kandydatka po prostu z nieba nam spadła, a wy wybrydzacie
brydfanka!ten obraz co to niby wart tysiąca słow jest spier***onynowy wójt Krzczonowa ma z nieba spadać do gminya nie z gminy w chmury sie zwijać to znaczy do nieba iśćno chyba że to ma być dożywotnia kadencja ;-)Poprawiony ;) Ostatnio edytowany 12 listopada 2014 r. o 23:42
|
![]() |
pani Bryda jak anioł zstępujący z nieba na krzczonowską Sodomę i Gomorę...
|
![]() |
hy hy hy hy :D i jeszcze raz hy :lol: Ilu takich jest na wsi ? wykształcenie, inteligencja, pragmatyzm to da akurat może 40% każdemu z kandydatów na wójta pozostałe 60% ( nie mylić z frekwencją ) to mohery, rozwydrzone wyrostki, "inteligencja" spod sklepu i ciemna masa z klapkami na oczach + wszystkowiedzące plotkary warto więc mącić do upadłego bo nigdy nie wiadomo co takiemu wyborcy popchnie rękę w odpowiednią kratkę ;)D O K Ł A D N I E ! Tych co tak godzinami analizują programy i inne ulotki kandydatów jest garstka. Większość nie ma chęci i czasu łamać sobie tym głowy. Zagłosują na tego kto czymś i tak naprawdę nie wiadomo czym przekona do siebie. Więc próbujcie - jak napisano wyżej - do upadłego. |
Strona 22 z 46
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|