![]() |
to już ostatnie podrygi bo spalarni nie będzie ;-)
|
![]() |
W tym artykule Kodeksu postępowania administracyjnego organem do którego zwracamy się o zajęcie stanowiska czyli uzgodnienia jest RDOŚ - i ten ma określony czas na zajęcie stanowiska,
ale ustawa szczegółowa w zakresie oceny oddziaływania na środowisko ten okres wydłuża do miesiąca, czyli już nie 14 dni.
Dlatego pytanie o 90 dni (podobnie jak 14) jest jak najbardziej zasadne i dla mnie to jest - na razie -
widzimisię urzędnika;-).
|
![]() |
to już ostatnie podrygi bo spalarni nie będzie ;-)Bredzisz i bardzo się mylisz.Z trudem przebrnąłem przez te kilkaset postów. Nie dawało mi spokoju oparcie całej akcji przeciwko inwestycji jedynie na teorii o nie istnieniu spółki.I sprawdziłem. Właśnie wróciłem z biura od pana z pireko, który pokazał mi pliki rejestracyjne wygenerowane przez system rejestracji spółek ministerstwa sprawiedliwości, w których we właściwościach pliku, a więc w dacie powstania pliku jest jak byk 10.03.14. Poza tym sam wyjaśniłem kilka nurtujących mnie kwestii w sprawie dat i teraz gdy wiem więcej wcale się nie dziwię, ze panowie nie chcą z wami gadac. Sam też nie będę się z wami tą wiedzą dzielił bo jesteście jedynie zakłamanymi , opierającymi się na spiskowych teoriach świra i kilku innych pseudo obrońców gminy ludźmi. I teraz jestem pewien, że nie tylko mieszkańcy ale nawet takie osoby jak pan doktor zostały wymanewrowane przez jednego z kandydatów do rady gminy jak małe dzieci. Jestem pewien, że cała hucpa z uwaleniem inwestycji jest tylko po to, żeby zaszkodzić wójtowi w wyborach. Jeśli mamy miec takich przedstawicieli którzy swoje prywatne sprawy załatwiają kosztem na przykład uwalenia inwesycji, to mam gdzieś takich kandydatów, bo nie ma pewności, ze w przyszłosci nie będą tak samo bronić swojej prywaty jak teraz. Widziałem teżz na kunickiego leniaka z żółtym rowerem z materiałami wyborczymi wystającymi z plecaka. Żenada. To jest kandydat na jakieś stanowisko w samorządzie?????????!!! To jakaś kpina !!! Panie Wojtku. Wiem ze kontaktował się pan z jednym, z panów z pireko w sprawie spotkania z ekspertami, dlaczego nie poprosił lub nie poprosi pan o dowód , że jest jak mówią? czy dlatego, że upadłaby cała wasza intryga uwalenia wójta już przed wyborami? Dlatego też nie pojechaliście zobaczyć działającej maszyny? Dziwie się panu bardzo, naukowiec a dał się tak wrobić. Chyba powinien pan jednak zająć się pracą naukową a nie obrona interesów mieszkańców. I te hasła o praworządności, obronie interesów mieszkańców gminy!!! Tfu!! wstyd!!! Mam nadzieję, ze nikt wam już nie uwierzy. Przez błądzenie i poddawanie się manipulacji zawalono juz wiele ciekawych inicjatyw a teraz widać, ze to tylko chodzi o wybory, o nic więcej tylko o to, żeby podsiadły nie wygrał. Jestem przekonanay, że jeśli wygra kontrkandydatka to też wyda zgodę, bo za parę lat brak takiej firmy będzie gminę bardzo drogo kosztowac. |
![]() |
Panie Andrzeju daj pan spokój, próbował tłumaczyć Vendor, potem jmc, a teraz Pan. Po co? Przecież im nie chodzi o prawdę, tylko o to żeby uwalić wójta (zresztą Ja uważam że to kiepski wójt). Gdyby chcieli sprawdzić stan faktyczny skontaktowali by się ze spółką jak wiele innych osób i mieli by czarno na białym.
Sądzę że {Pireco gdyby ta nieszczęsna data byłą dla nich problemem już w momencie gdy pisał o tym Leniak, wycofali by wniosek i złożyli ponownie, stracili by raptem miesiąc czy 2 ale sprawę mieli by załatwioną. Dlaczego tego nie robią? Bo śmieją się w kułak z tych wypocin "Leniakowego Prawa" i czekają tylko aż ktoś zaskarży żeby mieć jeszcze więcej śmiechu.
|
![]() |
Panie Andrzeju daj pan spokój, próbował tłumaczyć Vendor, potem jmc, a teraz Pan. Po co? Przecież im nie chodzi o prawdę, tylko o to żeby uwalić wójta (zresztą Ja uważam że to kiepski wójt). Gdyby chcieli sprawdzić stan faktyczny skontaktowali by się ze spółką jak wiele innych osób i mieli by czarno na białym. Sądzę że {Pireco gdyby ta nieszczęsna data byłą dla nich problemem już w momencie gdy pisał o tym Leniak, wycofali by wniosek i złożyli ponownie, stracili by raptem miesiąc czy 2 ale sprawę mieli by załatwioną. Dlaczego tego nie robią? Bo śmieją się w kułak z tych wypocin "Leniakowego Prawa" i czekają tylko aż ktoś zaskarży żeby mieć jeszcze więcej śmiechu.kontaktowałem się ze spółką, odpowiedzi tylko utwierdziły mnie w moich poglądach, czekamy nadal na uzupełnienia zadane przez RDOŚ a potem czekamy na opinię tejże instytucji, chciałem obejrzeć także instalację (pokazowa u producenta-puki co jedyna taka w Polsce), prosiłem o przesłanie dokumentacji niestety nie udało się umówić w dogodnym terminie dokumentacji również nie otrzymałem, co do samej procedury to wg. mnie prowadzona niezgodnie z KPA, konsultacji społecznych nie było, nie wszystko było zamieszczane na tablicach i bip-ie, temat podpisania umowy spółki- to nie my musimy udowadniać kiedy została podpisana umowa spółki, data we wpisie KRS określa to jasno, jeżeli przedsiębiorca ma dokumenty wskazujące, że jest inaczej powinien je przedstawić w UG przecież to w jego interesie, być może wójt sądzi tak jak reszta, że procedura w zasadzie jest nieważna choć wobec tego nie wiem dlaczego tego jeszcze nie umorzył, odnośnie uwalenia wójta to śmieszne zarzuty, co prawda między innymi te działania wokół "spalarni"obnażają brak kompetencji ale to chyba wójt jest sam sobie winien a my mu w niczym nie pomagamy, jeszcze raz piszę protestujący działają zgodnie z prawem, tego typu inwestycje wymagają akceptacji mieszkańców("udział społeczeństwa") |
![]() |
Po uzupełnienia to się do wójta zgłoś od 15 tam to leży i zapytaj się od razu dlaczego do RDOŚ nie przekazuje.
A mógł byś sprecyzować jakich to dokumentów i jakiej dokumentacji spółka ci nie chce przekazać?
A na jakiej podstawie prawnej spółka ma udowadniać że nie jest wielbłądem?Spółka twierdzi że data jest ok, jak się nie zgadzasz to dlaczego jeszcze do tej pory nie złożyłeś zawiadomienia do prokuratora ze spółka w dokumentach złożonych do gminy popełniła poświadczenie nieprawdy? A nie, przepraszam, doniesienie było, Leniak złożył, i hmm co odpisał prokurator? Żeby Przemuś spadał z takimi doniesieniami. Na pozostałe 7 zawiadomień również.
Wiesz z kim się wasz Prawnik Leniak obecnie sądzi? On już nawet na sekretarki do CBA, ABW i prokuratora generalnego pisze że w związkach mafijnych są. Ot takiego macie doradcę.
Wydaj człowieku parę stówek na dobrego prawnika i przestań się ośmieszać.
|
![]() |
Czasem trzeba wydać kilka stówek na dobrego mediatora. I to nie jest zadanie dla mieszkańców, żeby dociekać czy inwestor jest wielbłądem czy nie. To jest interes inwestora żeby się stale uwiarygadniać.
|
![]() |
Po uzupełnienia to się do wójta zgłoś od 15 tam to leży i zapytaj się od razu dlaczego do RDOŚ nie przekazuje. A mógł byś sprecyzować jakich to dokumentów i jakiej dokumentacji spółka ci nie chce przekazać? A na jakiej podstawie prawnej spółka ma udowadniać że nie jest wielbłądem?Spółka twierdzi że data jest ok, jak się nie zgadzasz to dlaczego jeszcze do tej pory nie złożyłeś zawiadomienia do prokuratora ze spółka w dokumentach złożonych do gminy popełniła poświadczenie nieprawdy? A nie, przepraszam, doniesienie było, Leniak złożył, i hmm co odpisał prokurator? Żeby Przemuś spadał z takimi doniesieniami. Na pozostałe 7 zawiadomień również. Wiesz z kim się wasz Prawnik Leniak obecnie sądzi? On już nawet na sekretarki do CBA, ABW i prokuratora generalnego pisze że w związkach mafijnych są. Ot takiego macie doradcę. Wydaj człowieku parę stówek na dobrego prawnika i przestań się ośmieszać.wyraziłem swoją dezaprobatę dołączając się do protestujących, teraz czekamy na decyzję, jeśli będą nie po naszej myśli będzie zaskarżona do SKO, jest jeszcze powództwo cywilne także długa droga, odnośnie dokumentacji to prosiłem o nią producenta nie Pireco, jak widać spółce nie zależy na wiarygodności a to przy takich inwestycjach nie jest bez znaczenia, czy dokumenty wpływają do gminy sprawdzamy na bieżąco, nie mamy wpływu na to, że wójt nie wszystko udostępnia - to także jest podstawa do zaskarżenia |
![]() |
Już niedługo siłą doprowadzą do lekarza tego zbanowanego blogera :lol:
|
![]() |
Wszyscy jestescie w bledzie. Jesli pojdziecie ze sprawa do sko to nawet jesli w jakims zakresie poprze was to i tak rozwali was WSA. Wiekszosc orzeczen lubelskiego sko zostalo rozstrzelanych wrecz w NSA i WSA jako idiotyczne i oparte na nieznajomosci prawa.Takich spraw jak ta z data umowy spolki jest w polskich KRSach tysiace i zawsze sa okreslane przez sady jako tzw. nieznaczny uchylek prawny, nie majacy wplywu na proces administracyjny. Firma powinna po prostu zlozyc w organie prowadzacym postepowanie pismo z potwierdzeniem woli i dzialan dotychczasowych w sprawie i pozamiatane. Jesli tego nie zrobili to macie jakies szanse niewielkie. Jesli zrobili to lezycie i kwiczycie. Wazne jest to z jaka data firma zlozyla podpisy elektroniczne i wprowadzila dane do systemu. W tym dniu zostaje zawarta umowa spolki i obojetnie co jest w dacie w KRS umowa jest wazna od dnia zlozenia podpisow i loginow oraz wygenerowania kompletu zalacznikow przez system s24 a spolka ma juz zdolnosc prawna. Poza tym jesli byscie mimo to ich skarzyli (skad idiotyczny pomysl o powodztwie cywilnym?) to macie jak w banku kontrpozew i firma ma pewne odszkodowanie i to zapewne niemale od np. gminy lub skarzacych. Na ich miejscu ja bym wam nie darowal. I dziwie sie ze do tej pory tego nie robia. zwlaszcza w zakresie namawiania do poswiadczania nieprawdy i wprowadzania w blad przy podczas zbierania podpisow oraz innych naruszen dobr spolki jakich juz nie tylko na forach dokonaliscie. Jak znam praktyke postepowan to maja pewne dowody i tylko czekaja na wlasciwy moment. Bede sie przygladal waszemu postepowaniu bo bladzicie we mgle. A rozwiazanie jest tuz pod waszym nosem.
|
![]() |
odnośnie dokumentacji to prosiłem o nią producenta nie Pireco,Jakiś nie znany nikomu Gość zgłasza się do producenta sprzętu o przekazanie dokumentacji maszyny którą ten producent wynalazł i ma kilka patentów na nią. No nie dziwię się że cię gościu producent olał. Mój sąsiad kupuje kombajn, chyba napiszę do producenta żeby mi dokumentację przysłał bo podejrzewam że ten kombajn będzie mi zanieczyszczał okolicę. Kto ty jesteś dla producenta żeby w ogóle z tobą rozmawiał? A może zwrócisz się do huty o atesty na stal użytą do produkcji maszyny? |
![]() |
kontaktowałem się ze spółką, odpowiedzi tylko utwierdziły mnie w moich poglądach, czekamy nadal na uzupełnienia zadane przez RDOŚ a potem czekamy na opinię tejże instytucji, chciałem obejrzeć także instalację (pokazowa u producenta-puki co jedyna taka w Polsce), prosiłem o przesłanie dokumentacji niestety nie udało się umówić w dogodnym terminie dokumentacji również nie otrzymałem, co do samej procedury to wg. mnie prowadzona niezgodnie z KPA, konsultacji społecznych nie było, nie wszystko było zamieszczane na tablicach i bip-ie, temat podpisania umowy spółki- to nie my musimy udowadniać kiedy została podpisana umowa spółki, data we wpisie KRS określa to jasno, jeżeli przedsiębiorca ma dokumenty wskazujące, że jest inaczej powinien je przedstawić w UG przecież to w jego interesie, być może wójt sądzi tak jak reszta, że procedura w zasadzie jest nieważna choć wobec tego nie wiem dlaczego tego jeszcze nie umorzył, odnośnie uwalenia wójta to śmieszne zarzuty, co prawda między innymi te działania wokół "spalarni"obnażają brak kompetencji ale to chyba wójt jest sam sobie winien a my mu w niczym nie pomagamy, jeszcze raz piszę protestujący działają zgodnie z prawem, tego typu inwestycje wymagają akceptacji mieszkańców("udział społeczeństwa")Rozmawiałem przed chwilą z panem z pireco, który był na spotkaniu w domu kultury. Oto co usłyszałem: poza dwoma mailami od Waldka i Leszka oraz kilkoma od Wojciecha nikt ze spółką nie kontaktował się w sprawie dokumentów technicznych urządzenia, poza tym nikt by ich nie dostał ponieważ maszyna jest chroniona patentami. Dostępna jest obszerna dokumentacja w gminie techniczna od ok 4 tygodni.Były jakieś osoby w sprawie umowy spółki u nich. Nikt również nie wyraził checi wyjazdu na obejrzenie maszyny, choć pireco proponował kilkakrotnie również w rozmowie telefonicznej z Waldkiem. Zatem kłamiesz. Pytanie po co? Następnie zadzwoniłem do WGW Energy Łomianki do właściciela pana Stefana i oto co usłyszałem: nikt nie dzwonił w sprawie wizyty i obejrzenia maszyny a zwłaszcza dokumentacji. Znowu zatem kłamiesz. Co dalej usłyszałem od niego? takich instalacji jest w Polsce conajmniej kilkanaście w tym kilka pracujących od lat a jego pracuje prawie codziennie, zatem znowu kłamiesz. Dostałem zaproszenie do obejrzenia maszyny, zamierzam się wybrać. Co do zamieszczania w bipie: zapoznaj się z obowiązkami gmin w zakresie zamieszczania w bip informacji: akurat tam jest wszystko czarno na białym, w zasadzie nie muszą obowiązkowo wiele zamieszczać, wiele zależy od ich uznania. Zatem znów mijasz się z prawdą. Co do nieważności procedury: To juz tak naściemniał pseudoprawnik, że już sami nie wiecie co jest prawdą a co nie. Polecam wizytę w Pireco, gały wam wyjdą na wierzch jak zobaczycie papiery. I wtedy trzeba będzie wszystkich po kolei przepraszać. Bo jak nie to pozwą was i dostana pewnie duże odszkodowania od gminy , a to juz będzie wasza wina , że gmina zapłaci z mieszkańców podatków. Co do waszego działania zgodnie z prawem: jak się wytłumaczysz z tego, że co innego mówiliście przy zbieraniu podpisów, a co innego potem się okazało? Wielu ludzi okłamaliście i wprowadziliście w błąd ( łącznie z posłem), doprowadzając do poświadczenia nieprawdy. A co do pana waldka- obiecałeś księdzu proboszczowi w rozmowie, że wycofasz się ze sprzeciwu wobec tej inwestycji, a zaraz potem złożyłeś protest. Tak wyglądają twoje obietnice? Wytłumaczysz się księdzu z tego? A może pani kandydatka obiecała ci, że cię wywinduje na stanowisko przewodniczącego rady gminy, bo na ostatniej imprezce sponsorowanej chodziliście sobie pod rączkę i z dzióbków spijaliście? Bo tu naprawdę chodzi ci o to, żeby pozbyć się wójta a nie o dobro gminy. O nic innego. Fakt Marian nie jest dobrym wójtem, ale wasze działanie jest nad wyraz obleśne i niefajne. Obyśta przegrali te wybory.... skoro waldek siem podpisuje jako gość to ja też bede |
![]() |
jak się zarzuca kłamstwo to trzeba znać prawdę,
rozmawiałem z przedstawicielem WGW Energy Łomianki dwukrotnie,
jeżeli twierdzisz że kłamię chętnie spotkam się w sądzie,
gdzie są takie instalacje w Polsce (oprócz tej u producenta) bo to jakaś nowość?
komu ma zależeć na wiarygodności Pireco? nam czy spółce? to my mamy jeździć do nich? czy raczej odwrotnie? skoro są niejasności w dokumentach to w ich interesie jest rozwiać je.
|
![]() |
To powiedz z kim , bo ja mam nazwisko i numer telefonu, a ty tylko twierdzisz, że się kontaktowałeś. A tych piroliz jest sporo. Jak nie umiesz szukać w googlu to zaprawdę powiadam ci, odpuść. Dla przykładu: Złotoryja, Wodzisław Śląski, Żychlin, a samo wgw buduje nową w Nasielsku. itd. Leszek , nie szalej.
|
![]() |
Szanowny Panie Leszku Bogdanowicz
Mam kilka pytań do Pana, po pierwsze czy firma ECO-SPEED Bogdański Leszek
należy do pana?
Czy prawdą jest że w Krzczonowie nie płaci pan podatków od tej działalności?
Czy prawdą jest że firma ta zajmuje się śmieciami?
Czy przypadkiem pana sprzeciw i walka z Pireco nie jest spowodowana tym że uznaje pan ich za ewentualną konkurencję?
Czy przypadkiem nie o to w tym sporze chodzi że z nową władzą będzie pan miał szansę na zlecenia odbioru śmieci z gospodarstw domowych.
Będę wdzięczny za ustosunkowanie się do tych pytań bo wydaje mi się że są znaczące w tej sytuacji i odpowiedzi na nie pokarzą pana prawdziwe intencje.
|
![]() |
To powiedz z kim , bo ja mam nazwisko i numer telefonu, a ty tylko twierdzisz, że się kontaktowałeś. A tych piroliz jest sporo. Jak nie umiesz szukać w googlu to zaprawdę powiadam ci, odpuść. Dla przykładu: Złotoryja, Wodzisław Śląski, Żychlin, a samo wgw buduje nową w Nasielsku. itd. Leszek , nie szalej. Ostatnio edytowany 14 listopada 2014 r. o 14:17
|
![]() |
Nie wiem, szanowny Pan da odpowiedź (pewnie nie) , ale w internecie jest "
ECO-SPEED Bogdański Leszek Kominy, ul. Słowikowa 1A, 87 – 300 Brodnica tel. 601 – 305 – 289 adres do korespondencji: Leszek Bogdański ul. Skałka 85, 23 – 110 Krzczonów".
|
![]() |
Czyli Lesio podatki płaci w Brodnicy a nie w Krzczonowie ładnie, ładnie. A tak walczył o wpływy z podatków Pireco, tak się martwił wynagrodzeniami.
Ot duecik, Leniak walczy o Krzczonów a mieszka i kandyduje w Lublinie i nawet głosować u nas nie będzie i Leszek co podatków mu szkoda w miejscowości w której mieszka.
|
![]() |
jak się zarzuca kłamstwo to trzeba znać prawdę, rozmawiałem z przedstawicielem WGW Energy Łomianki dwukrotnie,jeżeli twierdzisz że kłamię chętnie spotkam się w sądzie, gdzie są takie instalacje w Polsce (oprócz tej u producenta) bo to jakaś nowość?komu ma zależeć na wiarygodności Pireco? nam czy spółce? to my mamy jeździć do nich? czy raczej odwrotnie? skoro są niejasności w dokumentach to w ich interesie jest rozwiać je.Szanowny PanieWidać Pana bezgraniczną indolencję w temacie tych piroliz. Dla przykładu powiem Panu, że w Niemczech jest podobnych ponad 100, a największy chiński producent sprzedał niedawno 4 szt jednej z firm w Stalowej Woli i firma ta już buduje się w Tarnobrzegu. I są to technicznie dużo prymitywniejsze maszyny niż ta WGW.Wracając do sedna sprawy.Żaden przedsiębiorca nie ma obowiązku udowadniać społeczeństwu, że nie jest koniem. Działalność gospodarcza, proces administracyjny, to obszary uregulowane prawem i w ramach tego prawa przedsiębiorca powinien się poruszać i działać. Jeśli nie chce to nie musi się tłumaczyć przed protestującymi. To wy macie udowodnić, że coś jest źle, a nie przedsiębiorca. Jak na razie idzie wam nie za dobrze i stąd pewnie widoczna w komentarzach drażliwość przeciwników tej firmy. Z treści dotychczasowych postów wynika, że nie macie zbyt mocnych argumentów, a z zachowania tej firmy, że są powściągliwi w reakcjach. Nie dziwię im się skoro obrzucono ich błotem i oskarżono o wszystko oprócz złej pogody.Ktoś napisał, że rozwiązanie macie pod nosem i go nie widzicie. Fakt, nie odrabiacie lekcji.Znacząca jest dwulicowość wywołanego przedsiębiorcy od śmieci. Tu można już sporo wywnioskować. Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Jeśli faktycznie płaci podatki w Grudziądzu to sprawa jest jasna. Zajmuje się odbiorem śmieci z gospodarstw domowych, czy zatem w waszej miejscowości będzie to robił również po zmianie władz? Szkoda, bo na początku wasza inicjatywa wydawała się czystym działaniem prospołecznym. Teraz, kiedy wypływa coraz więcej skrzętnie ukrywanych przez was informacji i szczegółów, wasze intencje są już co najmniej dwuznaczne. Ciekawe co powiecie, kiedy okaże się, że zakład powstanie i będzie wzorem dla innych gmin? |
![]() |
Szanowny Panie Leszku Bogdanowicz Mam kilka pytań do Pana, po pierwsze czy firma ECO-SPEED Bogdański Leszek należy do pana? Czy prawdą jest że w Krzczonowie nie płaci pan podatków od tej działalności? Czy prawdą jest że firma ta zajmuje się śmieciami? Czy przypadkiem pana sprzeciw i walka z Pireco nie jest spowodowana tym że uznaje pan ich za ewentualną konkurencję? Czy przypadkiem nie o to w tym sporze chodzi że z nową władzą będzie pan miał szansę na zlecenia odbioru śmieci z gospodarstw domowych. Będę wdzięczny za ustosunkowanie się do tych pytań bo wydaje mi się że są znaczące w tej sytuacji i odpowiedzi na nie pokarzą pana prawdziwe intencje.Zostałem wezwany do tablicy więc odpowiem: ad.1 tak ad.2 tak; płacę podatki tam gdzie działam - to uczciwe, żona płaci tu podatki ad.3 mam firmę zajmującą się transportem w tym też odbieranie i transport odpadów ad.4 nie jest to konkurencja wręcz bym powiedział gdyby taka firma jak Pireco była w moim regionie działania widzę tu zbieżność interesów co do walki to zbyt mocne słowa po prostu uważam, że jest to niewłaściwa lok.alizacja ad.5 jeśli chodzi o moją działalność związaną z odpadami to ustawodawca wymusza na mnie działalność w promieniu 60km (nie większej) od bazy mag.tech także nawet gdybym chciał tu działać to nie mam jak bez względu na to kto jest wójtem w naszej gminie może napiszę pokrótce z jakim problemem się borykałem przy rozkręcaniu mojej działalności; żeby moja firma działała legalnie muszę mieć bazę mag/tech z utwardzonym placem, odciekami, zbiornikiem itd. nic wielkiego; ponieważ mam działkę w okolicach Brodnicy myślałem, że to zrobię na niej i po kłopocie, do takiej inwestycji jest jednak wymagana decyzja środowiskowa, pojechałem najpierw porozmawiałem z wójtem, ten powiedział mi jasno, że mieszkańcy niechętni są takiej inwestycji, bo jednak śmieciarki ładnie nie pachną, ja oczywiście swoje argumenty na to wójt, że w decyzji środowiskowej to jednak on liczy się bardzo z opinią mieszkańców zdecydowałem, że robienie czegoś wbrew woli mieszkańców nie koniecznie będzie dobre dla moich interesów ale proszę sobie wyobrazić, że UG sam podsunął rozwiązanie, wydzierżawiono mi nieruchomość która przy niewielkich nakładach spełnia kryteria i jest "wilk syty i owca cała" także w wypadku tej inwestycji świetnie rozumiem dwie strony a porównywanie mojej działalności do tej planowanej przez Pireco jest powiedziałbym lekko nietrafione jedyną rzecz jaką mogę doradzić Pireco to znalezienie odpowiedniej lok.alizacji z właściwym planem zagospodarowania jak wiecie Państwo jestem osobą napływową, do Krzczonowa ściągnęły mnie piękne okolice, świeże powietrze, spokój wsi, mam możliwość przeprowadzki ale wolałbym mieszkać tu, warto przeanalizować czy takie inwestycje wpisują się w krajobraz, czy nie lepiej wykorzystać potencjał który niewątpliwie Krzczonów ma pozdrawiam wszystkich Leszek |
Strona 58 z 84
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|