Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik
przypomnijcie ilu ludzi planuje firma zatrudnić w tej spalarni?
Odpowiedz
co do zatrudnienia to  
hmm, z tego co mówili to na jednej zmianie ma być min. 5 osób na jeden reaktor, to jest 5osob x 3 zmany x 2 reaktory, no jak wół wychodzi mi minimum 30 osób, ( oczywiście w ciagu 3 lat ) a do tego pewnie jeszcze kilka osób obsługi itd. no jesli dla ciebie  40 nowych etatów ( tez informowali o zatrudnieniu na etat!!) to mało to zazdroszczę pracy i dochodów. dla mnie etat to marzenie. Wiedz że ci ludzie i ich rodziny będą wydawać pieniądze u nas. A o jaki " koszt" ci chodzi? może pofatygujesz się do gminy i raport oddziaływania sobie przeczytasz? Myślisz że ci co to pisali też kłamią? Ni zastanawiasz się nad sobą? Wójt kłamie, firma co chce inwestować kłamie, firma pisząca raport kłamie, wszyscy do okoła kłamią. I jeszcze jedno, w psk4 w lublinie jest taka instalacja (środek miasta), jako wkład stosują plastikowe odpady medyczne, myślisz że jak by to było szkodliwe to ktoś by na to pozwolił? obok onkologii? w środku miasta? A może tam też ktoś wziął łapówki i twój "koszt" wszyscy ukrywają?. Jak ci się nie chce chodzić do gminy masz raport na stronie BIP

Odpowiedz
jeżeli w ciągu 3 lat zatrudnia te 40 osób z naszej gminy to jestem całkowicie za, natomiast czy ktoś gwarantuje takie zatrudnienie i że będą to ludzie z naszej gminy? czy suma summarum okaże się, że zatrudnionych będzie 16 osób i tylko 4 z naszej gminy np... ?
Odpowiedz
Tego nie wie nikt. Na pewno stanowiska kierownicze będą z poza gminy, bo w końcu ilu mamy specjalistów od pirolizy? Ale stanowiska robotnicze to wydaje  mi się że raczej lokalnie będą szukać. Gdzieś wcześniej pan z pireco pisał  że będą szukać w naszej gminie z uprawnieniami na wózek albo ładowarkę. Inna sprawa jakie wynagrodzenie będą proponować bo raczej za 900 zł netto to nie sądzę aby kogoś znaleźli.
Odpowiedz
Ponieważ wciąż pojawiają się sugestie o nieczystych motywacjach protestujących (chociaż ja protestujący nie jestem, a nawet wręcz przeciwnie), to odpowiem - a jestem/byłem dość dobrze poinformowany - że od dawna wiadomo, że "walduś i reszta" do konkursu piękności nie staną, bo nie chcą, więc po co te pomówienia? Tu pytam retorycznie, bo wiem po co. A nie można tak uczciwie, bez pomówień i tworzenia sobie zmyślonych wrogów z ich "politycznymi" ambicjami, bez marionetek i pr-u na forach?
  I co panie niezrzeszony? Taki pan poinformowany a tu "Walduś i reszta" jednak do konkursu stanęli. Nie czujesz się pan troszkę politycznie wy........ny?
Odpowiedz
Wyraźnie mówiliśmy, tylko osoby z gmin Krzczonów, Bychawa i może z innych okolicznych. Nie wiemy jaki jest potencjał osób chcących podjąć pracę w naszej firmie. Z Lublina zatrudnimy ewentualnie osoby do nadzoru, jeśli nie znajdą się w Krzczonowie osoby o odpowiednich kwalifikacjach.   Również potwierdzam, że docelowo będzie zatrudnionych ok 20 osób na jedną linię, czyli w sumie 40. Szczegóły prześlę Panu na e maila, jeśli zechce Pan napisać. Pozdrawiam Piotr Józefacki P.S.
  to jeśli chodzi o zatrudnienie Józefacki to gość z Pireco wiec  raczej wie co pisze. Wynagrodzenie to gdzieś na forum mi migneło min 2200 na rękę, ale nie jestem pewny.  
Odpowiedz
2200 na rękę to może średnie wynagrodzenie w przedsiębiorstwie...
Odpowiedz
przyjmując, że pracowników fizycznych będzie około 30 i będą z Krzczonowa i okolicznych gmin, to z samej gminy Krzczonów może ich być nawet 30, ale równie dobrze 1 lub wcale...
Odpowiedz
szukajcie dalej dziury w całym, najlepiej niech Pireco zapewni każdego z nazwiska,że bedzie zatrudniony, to wtedy dopiero będziecie popierać tą inicjatywe? 
Odpowiedz
Ten niezrzeszony to chyba taki sam trol jak leniak, nie dawajcie mu pożywki, bo się nakręci i poojdzie do prokuratorów, potem ich pozwie, a potem pozwie sekretarki, s ady, ABW, CBŚ, marszałka sejmu, premiera i prezydenta.
Odpowiedz
przyjmując, że pracowników fizycznych będzie około 30 i będą z Krzczonowa i okolicznych gmin, to z samej gminy Krzczonów może ich być nawet 30, ale równie dobrze 1 lub wcale...
  Tak, na pewno zatrudnią z Wałbrzycha, no przecież nie z Krzczonowa, po co mają od nas? Przecież im zależy żeby ludzie dojeżdżali po 5 godzin i w pracy byli zmęczeni. A poza tym to na złość przecież wszystkim zrobią. ku***, jak bym oświeconego leniaka czytał.
Odpowiedz
Proszę nawet w piekarnikach jest ta metoda dla przykładu   Siemens HB78BD571 Piekarnik Opis Piekarnik Siemens o klasie energetycznej A, który zadba o Twoje rachunki za prąd oraz o środowisko.Urządzenie, które możesz spokojnie podłączyć do gniazda jednofazowego 230 V, bez potrzeby montowania instalacji trójfazowej.Chowane pokrętła na froncie piekarnika, przydatne gdy masz w domu małe dzieci.Grill w górnej części piekarnika do szybkiego przygotowywania zapiekanek, grzanek lub kiełbasek bez konieczności rozgrzewania całego urządzenia.Termoobieg, który powoduje, że w każdym miejscu piekarnika temperatura jest taka sama, a potrawę możesz piec krócej i w niższej temperaturze.Pyrolityczne czyszczenie piekarnika, które w temperaturze ok. 500°C rozkłada cząstki jedzenia w ciągu kilkunastu minut, a dla Ciebie zostaje wyłącznie wytarcie popiołu wilgotną ściereczką.Blokada przed przypadkowym uruchomieniem, która pozwala na zablokowanie elementów sterujących piekarnikiem. Funkcja szczególnie przydatna przy małych dzieciach.Zabezpieczenie przed oparzeniem się o drzwi piekarnika, dzięki niskiej temperaturze utrzymywanej na zewnętrznej szybie urządzenia     ale w Krzczonowie będzie zakaz montowania takich piekarników      
Odpowiedz
Krzczonów jest jeszcze nie całkiem ucywilizowany, przykładem z wielu jest noc z 16 na 17ego listopada
Odpowiedz
Rozmawialem dziś z Panem Piotrem. Wynagrodzenie po okresie próbnym ma wynosić powyżej 2000 na rękę plus premia za każdy dodatkowy cykl poza planem. Jak ktoś będzie chciał to sobie zarobi nieźle. Reszty wam nie powiem poza tym, że będzie na 1 piec 3zmianowy cykl i 15 osób fizycznych i 4 pozostałe etaty. Jeśli dostaną zgodę to zrobią spotkanie w sprawie naboru. Tyle. Resztę się same dowiedźcie lenie i leniaki.
Odpowiedz
Proszę nawet w piekarnikach jest ta metoda dla przykładu Siemens HB78BD571 PiekarnikOpisPyrolityczne czyszczenie piekarnika, które w temperaturze ok. 500°C rozkłada cząstki jedzenia w ciągu kilkunastu minut, a dla Ciebie zostaje wyłącznie wytarcie popiołu wilgotną ściereczką. ale w Krzczonowie będzie zakaz montowania takich piekarników
No ale przy tym czysczeniu piekarnika dymi siem jak holera, rakotworcze smrody lecom i cała rodzina musi siem po takim czyszczeniu na miesiąc z chałupy wyprowadzić bo mążowi od tych furianów i rakotwórczych wyziewów nie stawac bedzie, a dziecioki dałna dostanom!!! Tak nam nowa Jaśnie Panienka Wójt gadała, że to jakiś antychrysta wynalazek i że dzieci siem rodzić z dwoma głowami bedom! A jasnie chrabia Waldemort to nawet godoł co niebo przes całom dekade czarne bedzie i nawet Ksiondz dobrodziej nie pomogom. Bydlontka ginońć bedom z głodu a od smrodu w całej okolicy uprawy w dół gleby rosnońć bedom.A tak na poważnie to piroliza w piekarniku przebiega w obecności tlenu i mimo to żadne szkodliwe substancje nie powstają. Po prostu po to jest emalia katalityczna i katalizator aby przyśpieszyć natychmiastowe niemal rozkładanie jakichkolwiek substancji, które mogłyby zadymić, lub szkodzić. Po to jest tak wysoka temperatura. To samo jest w takich instalacjach jak ta do opon. Też mają katalizatory, ale to ponoc tajemnice producentów, tak jak przepis na cocacolę.
Odpowiedz
Krzczonów jest jeszcze nie całkiem ucywilizowany, przykładem z wielu jest noc z 16 na 17ego listopada
  A coś wiecej ? Bo nie jestem w temacie.
Odpowiedz
Arturek. Posprawdzałem dziś ceny hurtowe tych produktów pozyskiwanych z opon i policzyłem wpływy z cit (oczywiście tylko to co spływa do gminy) jeśli uda im się zrobić 2 linie do odzysku. Ciekawostka, cit przewyższy kilkakrotnie wpływy z pozostłych należności!!! Możliwe, że całośc przekroczy wtedy i to dużo jakieś 300 tyś wpływów do kasy gminy rocznie co stanowić będzie ok 3% budżetu gminy. Nie dziwię się więc, że nie chcą tego ujawniać. Widać, że wiedzą co robią. A takiej kasy żadna lokalna firma ani agroturystyka w gminie raczej nigdy nie przyniesie. Można dyskutować ale liczby jakie są takie są. Sorry, taką mamy pogodę.
Odpowiedz
Dotarło do mnie że jednak ktoś ze Skałki był u producenta? Wiadomo kto? I jak było?
Odpowiedz
Nie wiadomo. Pewnie Leszek bo on ma po drodze do swojej firmy. No i to chyba najmądrzejszy facet z tych przeciwników.  W końcu sam ma biznes śmieciowy to się wyznaje Trza go zapytać. Może ja to on tam był to powie jak to wygląda.
Odpowiedz
A ja to słyszałam że chodził w tej sprawie Krzysiek P. ze Skałki
Odpowiedz
Strona 61 z 84

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...