![]() |
Czy wy widzicie błędy w tekście??? Te zlepieńce ??? słowa wam się zlewają ?
|
![]() |
tak przywoźcie macewy niech rozpoznają kto tam leży, następnie odnajdą go krewni lub następcy prawni i nim się obejrzycie okaże się, że pół wsi jest własnością żydowską i trzeba się pakować lub płacić. Szukają śladów? bardziej majątków.
|
![]() |
Ciekawe kto przywiózł...
|
![]() |
Ciekawe kto przywiózł...I po co... |
![]() |
Część tych macew została użyta po wojnie jako wypełnienie fundamentu podczas budowy szkoły podstawowej we wsi Bójki.
|
![]() |
tak przywoźcie macewy niech rozpoznają kto tam leży, następnie odnajdą go krewni lub następcy prawni i nim się obejrzycie okaże się, że pół wsi jest własnością żydowską i trzeba się pakować lub płacić. Szukają śladów? bardziej majątków.Majątki to były wówczas ,gdy były w rękach potrafiących je rozwijać ...!!! ARTYSTA Z DIAMENTU ZROBI BRYLANT , A RZEMIEŚLNIK KAMIEŃ -to motto wymyślone przeze mnie. Teraz bez obaw !!! Ale jestem za tym by macewy trafiały do Muzeum Historii Żydów Polskich z zaznaczeniem szerokości i długości geograficznych z których pochodzą . Kiedyś przecież musi przyjść mądre i światłe pokolenie , które stworzy lepszy świat i dla Polaków i dla Żydów !!! |
![]() |
...takie kirkuty, miejsca pamięci, a nawet skromne teksty umieszczone na fasadach budynków przynależą do naszej wspólnej historii. Należy więc o to dbać, aby nie zatracić pamięci o koegzystencji wielonarodowej społeczności!
|
![]() |
tak przywoźcie macewy niech rozpoznają kto tam leży, następnie odnajdą go krewni lub następcy prawni i nim się obejrzycie okaże się, że pół wsi jest własnością żydowską i trzeba się pakować lub płacić. Szukają śladów? bardziej majątków.Jeżeli się okaże że są własnością Żydów to zgodnie z prawem należy oddać. Ale tu jest inny problem macewy trzeba będzie ustawić, zagospodarować teren możne ogrodzić a wszystko to może być finansowane przez skarb RP. Coś mi się zdaje, że "starsi bracia w wierze" to ochoczo nie zrzucą się na to. Obym się mylił. |
![]() |
Majątki to były wówczas ,gdy były w rękach potrafiących je rozwijać ...!!! ARTYSTA Z DIAMENTU ZROBI BRYLANT , A RZEMIEŚLNIK KAMIEŃ -to motto wymyślone przeze mnie. Teraz bez obaw !!! Ale jestem za tym by macewy trafiały do Muzeum Historii Żydów Polskich z zaznaczeniem szerokości i długości geograficznych z których pochodzą . Kiedyś przecież musi przyjść mądre i światłe pokolenie , które stworzy lepszy świat i dla Polaków i dla Żydów !!!Co ty bredzisz?? Tu jest Polska i tu ma być lepszy świat dla Polaków. Żydzi mają swoje państwo Izrael i niech tam budują swój lepszy świat. |
![]() |
przypowieść o miłości:
Matka wychowywała syna, samotna matka. Dobra była kobieta, żyła tak jak czasy pozwalały, lepiej gorzej, ale szanowała się i jakoś szło. Syn nie był wzorem zaradności, ale kochał matkę i wspólnie dawali radę. Matka w swej łaskawości wzięła pod opiekę bękarta, tułało się to od domu do domu, matka dobra była i dziecko przygarnęła. I tak rośli synowie, różni byli, ale równi byli, przez to dokuczali sobie wzajemnie, każdy czuł się ważny, rywalizowali spirali się, jak to w rodzinie! Matka mądra była i wychowała bękarta na dobrego człowieka. Dorobili się obaj na matczynym polu. Matka bez męża żyła, przyszedł konkubent. Poniewierał matkę, bił synów, był zły. bracia poróżnili się. Syn walczył z konkubentem, bękart zaczął obwiniać matkę o zły związek. Doszło do rozwodu. Matka sponiewierana ledwo żywa, syn ogołocony, bękart zgwałcony uciekł już wcześniej na swoje pozostawiając matkę na pastwę tyranowi. po rozwodzie bękart żąda od matki i syna spłaty należnej części majątku, knuje przeciwko matce i synowi, przy tym utrzymuje że jest największą ofiarą układu. syn pracuje na utrzymanie, bękart wydziera wszystko co syn wypracuje- bo mu się należy - bo to jego było. Bękart che wrócić ale nie widzi już w gospodarstwie ani matki ani syna.
wystąpili:
matka: RP
syn: obywatele chrześcijańscy
bękart: obywatele mojżeszowi
konkubent: faszyści
teraz takie pytanie: jakim prawem?
konkluzja: Polacy nienawidzą żydów tylko dlatego że żydzi nienawidzą polaków (a nie odwrotnie)
|
![]() |
Co ty bredzisz?? Tu jest Polska i tu ma być lepszy świat dla Polaków. Żydzi mają swoje państwo Izrael i niech tam budują swój lepszy świat.DZIŚ ŚWIAT JEST OTWARTY DLA NAS POLAKÓW I DLA ŻYDÓW , KTÓRYCH NALEŻY DARZYĆ OGROMNYM SZACUNKIEM !!! W każdym narodzie należy słuchać mędrców , a dać radość życia głupcom...!!! To też moje motto , wymyślone i opublikowane w przestrzeni publicznej po raz pierwszy przeze mnie !!! |
![]() |
DZIŚ ŚWIAT JEST OTWARTY DLA NAS POLAKÓW I DLA ŻYDÓW , KTÓRYCH NALEŻY DARZYĆ OGROMNYM SZACUNKIEM !!! W każdym narodzie należy słuchać mędrców , a dać radość życia głupcom...!!! To też moje motto , wymyślone i opublikowane w przestrzeni publicznej po raz pierwszy przeze mnie !!!nie odstawiaj leków. Za co mamy darzyć Żydów szacunkiem???? I to jeszcze ogromnym ????? |
![]() |
...takie kirkuty, miejsca pamięci, a nawet skromne teksty umieszczone na fasadach budynków przynależą do naszej wspólnej historii. Należy więc o to dbać, aby nie zatracić pamięci o koegzystencji wielonarodowej społeczności!Nie ma i nie było naszej wspólnej historii. Jest historia Polski i Polaków i jest historia diaspory,uchodźców chazarskich wyznania mojżeszowego (rozbitych w 965 r przez kniazia kijowskiego Światosława) którzy posiadali własny samorząd i mieszkali w gettach stworzonych przez siebie aby nie asymilować się z gojami. Ponadto wg rocznika statystycznego z 1899 z Królestwa Polskiego tylko ok 4% Żydów deklarowało język polski jako język ojczysty. Nie było współnej historii, były dwie oddzielne historie. |
![]() |
nie odstawiaj leków. Za co mamy darzyć Żydów szacunkiem???? I to jeszcze ogromnym ?????Jedyny lek który biorę, to mądrość naszych seniorów !!! Za co mamy szanować ŻYDÓW??? Za to ,że jeszcze możemy władać językiem polskim ...!!! Pogrzeb w historii , ale nie tej nauczanej w solidaruchowej najjaśniejszej pomrocznej, ale w bibliotekach Zjednoczonego Królestwa !!! Dopiero wtedy otworzy się Tobie umysł z bożą pomocą !!! |
![]() |
Nie ma i nie było naszej wspólnej historii. Jest historia Polski i Polaków i jest historia diaspory,uchodźców chazarskich wyznania mojżeszowego (rozbitych w 965 r przez kniazia kijowskiego Światosława) którzy posiadali własny samorząd i mieszkali w gettach stworzonych przez siebie aby nie asymilować się z gojami. Ponadto wg rocznika statystycznego z 1899 z Królestwa Polskiego tylko ok 4% Żydów deklarowało język polski jako język ojczysty. Nie było współnej historii, były dwie oddzielne historie.W pewnym sensie masz rację , bo nie ma wspólnej historii , tylko jest jedna historia wyrosła na gruncie dwóch narodów -Polskiego i Żydowskiego !!!Teraz ok .16 % populacji na terenie pomiędzy Bugiem i Odrą ma domieszkę krwi żydowskiej !!! Ja pewnie nie ,bo jestem głupkiem ,ale mam nadzieję ,że Ty tak ,bo sądzisz ,iż jesteś mędrcem !!! I daj Boże !!! |
![]() |
W pewnym sensie masz rację , bo nie ma wspólnej historii , tylko jest jedna historia wyrosła na gruncie dwóch narodów -Polskiego i Żydowskiego !!!Teraz ok .16 % populacji na terenie pomiędzy Bugiem i Odrą ma domieszkę krwi żydowskiej !!! Ja pewnie nie ,bo jestem głupkiem ,ale mam nadzieję ,że Ty tak ,bo sądzisz ,iż jesteś mędrcem !!! I daj Boże !!!To taka prawda z cyklu: "polskie obozy koncentracyjne" "Polacy zabili więcej Żydów niż Niemcy" czy zbrodnia w Jedwabnem (dokonany przez specjalną grupę Niemców pacyfikujących okoliczne miejscowości). |
![]() |
W pewnym sensie masz rację , bo nie ma wspólnej historii , tylko jest jedna historia wyrosła na gruncie dwóch narodów -Polskiego i Żydowskiego !!!Teraz ok .16 % populacji na terenie pomiędzy Bugiem i Odrą ma domieszkę krwi żydowskiej !!! Ja pewnie nie ,bo jestem głupkiem ,ale mam nadzieję ,że Ty tak ,bo sądzisz ,iż jesteś mędrcem !!! I daj Boże !!!Skąd takie wyliczenia. Że w Polsce może być 1,6% takich osób jestem w staniue uwierzyć, ale na Boga nie 16%. Że wielu Żydów po II wojnie światwej wtopiłos ię w polskie społeczeństwo to fakt, ale do 1939r. Żydzi byli raczej hermetyczną i zamkniętą grupą, nie mieszali się ani z szlachtą, mieszczanami, chłopami... |
![]() |
Ps. 16% to więcej jak przed wojną (wtedy było coś pod 10%). Negujesz holokaust???
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|