![]() |
PKS Kraśnik upadł:
Cytat
W 1999 roku ówczesny dyrektor, Henryk Janik informował Radę powiatu kraśnickiego o kłopotach finansowych, będących skutkiem nieuczciwej konkurencji ze strony powstających jak grzyby po deszczu przewoźników prywatnych. "Busiarze", bo tak się o nich zaczęło niedługo później mówić, praktycznie do zera wygryźli kraśnicki PKS. Do tego dochodzi kryzys, który dotknął zakłady pracy na terenie Kraśnika i skutek widzimy.
Od tamtego czasu nic się nie zmieniło, a nawet jest jeszcze gorzej. "Busiarze" nadal rządzą niepodzielnie na trasie Kraśnik-Lublin podnosząc cały czas ceny biletów. Mówi się już o nich jako o "mafii kraśnickiej". Od czasu do czasu pojawi się nowy przewoźnik, który oferuje odrobinę niższe stawki za przejazd i w ciągu kilku dni nie ma po nim śladu.
Dziś po prostu mam dość dlatego, że dojazd do Lublina z miejscowości oddalonej od granic miasta 10 km kosztował mnie 4 zł.
Dojazd do Lubartowa (oddalonego o 26km) kosztuje busem 1,50.
Natomiast moje 10km wynosi: 4zł.
Za każdym razem "busiarze" wprowadzają wyższe stawki motywując to wyższymi cenami paliwa, obecnie podwyżką vatu.
Ludzie jadą w takim ścisku, że często zdarzają się wypadki omdleń. Ostatnio stałam wciśnięta w drzwi szyby.
Raz od wielkiego dzwonu jest kontrola ale "busiarze" powiadamiają się przez CB i nikt ludzi nad program nie bierze.
Co mam zrobić? Do kogo się zwrócić? Na naszych oczach dokonuje się kompletna samowolka za cichym przyzwoleniem ogółu.
Pomóżcie.
|
![]() |
zezwolenia, licencje, koncesje... głosujesz na deb***i to płać. |
![]() |
tusku nas wydymał, jak zwykle zresztą
|
![]() |
ja tam busy bardzo sobie cenie, szczególnie w okresie letnim jak jest taki ścisk. Można sie poocierać o fajne laski, pomacać piersi :D...Ale jak raz złapałem jedną za krocze to wysiadła zaraz na najbliższym przystanku, a miała jechać do janowa buuu |
![]() |
"Film reklamowy w TV i list do premiera oraz wszystkich ministrów – tak marszałek Krzysztof Hetman (PSL) i prezydent Krzysztof Żuk (PO) walczą o szybką budowę ekspresówki S17 Kurów-Lublin (z obwodnicą miasta).
8-sekundowy film będzie do zobaczenia od w POLSACIE i POLSACIE NEWS po głównym wydaniu programu "Wydarzenia"
Czy ja dobrze rozumiem ?
Dwaj lokalni aparatczycy koalicji rządzącej (PO-PSL) czyli Żuk i Hetman (prezydent Lublina i marszałek województwa) wykupują za pieniądze podatników czas reklamowy w komercyjnej TV POLSAT i żebrzą o budowę jakiejś drogi, której nie chcą zbudować ich mocodawcy ?
Tak się robi wodę z mózgu mieszkańcom najbiedniejszego regionu Unii Europejskiej, czyli Lubelszczyzny.
|
![]() |
Panie Marszałku, Panie Prezydencie dlaczego wyświetla publiczne pieniądze na filmiki , nie lepiej zadzwonić do WASZYCH kolegów z PO i PSL mówiąc jaki jest problem ! Przecież to Wasi koledzy z PARTI . Dać Wam numer do min.Grabarczyka czy minister Wolinskiej która jest z Lublina. O co tu chodzi?
|
![]() |
zapomniałeś dodać, że Grabarczyk obiecał - w trakcie kampanii samorzadowej popierając żuka na prezydenta Lublina - że s17 powstanie w terminie A teraz żuczek i hetman choc są czlonkami rządzącej partii wydają publiczne pieniadze na spoty i billboardy. Wydaje mi się, ze to tylko taki trik, majacy na celu przekonanie wyborców, że "chcieli dobrze ale sie nie udalo" |
![]() |
Dlaczego uważasz, że "głosowałam na bed...i"? Prosiłam o pomoc, jednak widzę, że na razie nie udzielił się nikt, kto mógłby napisać cokolwiek merytorycznego. |
![]() |
Jakim prawem Żuk (PO) i Hetman (PSL), dwaj lokalni kacykowie z koalicji rządzącej (zatrudnieni na posadach państwowych), płacą prywatnej telewizji POLSAT za emisję imbecylnych filmików ?
Wiecie jaki gostek zarobi na tym interesie ?
WIKIPEDIA :
Zygmunt Solorz-Żak (facet od POLSAT-u), właściwe nazwisko Zygmunt Krok, znany wcześniej jako Piotr Krok i Piotr Podgórski (ur. 1956 w Radomiu) – polski przedsiębiorca, jeden z najbogatszych Polaków. Przyznał, że podpisał zobowiązanie do współpracy z Departamentem I MSW PRL. Jako agent do współpracy z wywiadem został zwerbowany w 1983 i do 1985 był zarejestrowany pod pseudonimem "Zeg".
PRL-owską kapustę wspomaga państwową kasą lubelski zapyziały grajdołek z pieniędzy nas wszystkich.
|
![]() |
Precz z Obłudą!!!
|
![]() |
ściema...
...dopiero na Polsacie był emitowany ten spot ale z innym komentarzem "pięknych chwil w nowym roku życzy lubelskie"
|
![]() |
Droga śmierci Lublin-Kurów:
http://www.youtube.com/watch?v=IdM9R-nngCo
|
![]() |
TRZEBA BYŁO TO ROBIC ROK TEMU a nie teraz !!!!Wina WASILEWSKIEGO i tyle.
|
![]() |
|
![]() |
Wypowiedzmy swoje demokratyczne nieposłuszeństwo!!!
http://nieposluszenstwo.blogspot.com
|
![]() |
skonczcie histeryzowac z ta obwodnica, bo to jest akurat najmniejszy problem lublina.
nowe, szybsze i lepsze drogi nie poprawia bezpieczenstwo, dopoki kierowcy beda zap jak wariaci.
poza tym, lepsze drogi = wiecej samochodow na drogach = korki = tak jak jest teraz.
dziekuje, dobranoc.
|
![]() |
Drodzy Państwo nie bulwersujcie się!! Teraz zapłacą z naszych podatków za idiotyczny filmik, a podczas wyborów dostaną solidnie zniżki na swoje filmiki wyborcze - i tak za nie dwa razy zapłacimy, ale nasze partyjne kacyki sobie zapewnią dalszą egzystencję!
|
![]() |
Głosowaliście na POpaprańców? To macie na co zasługujecie!
|
![]() |
głosowałam- zasługuję
odkochałam się-co mam teraz zrobić?
|
![]() |
Wszystkie mieściny w Polsce dzisiaj atakują rząd o drogi. Więc Lublinek da zarobić sprzedawcom fajerwerków.
Żuk i Hetman palą zimne ognie. Błazenada.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|