![]() |
Dyrektor oddziału NFZ w Lublinie zrobił w krótkim czasie 25 mln.strat w Lubartowskim szpitalu i uciekł jak mu szykowała Rada Powiatu dyscyplinarkę.Po ukłADACH KOLEŻEŃSKICH ZOSTAŁ z-cą w Puławach skąd dzięki kontaktom z Sośnierzem(obaj z dawnej UW)został jAK WYŻEJ.W Lubartowie zawsze tłumaczył,ŻE NARASTAJĄCE DŁUGI TO WINA NFZ,ale teraz tych niedoróbek nie naprawia,ale za to naprawia własną kasę.Oczywiście za długi szpitala w Lubartowie nie odpowiada!!!No patrzcie jacy fachowcy naprawiają służbę zdrowia!!!
|
![]() |
No, że tak zapytam głupio - Za co te podwyżki...To ja chory człowiek muszę, za przeproszeniem żebrać o przyjecie mnie do szpitala, o zbadanie, o leki przeciwbólowe i na dodatek jestem traktowany jak to piąte koło u wozu, tylko dlatego że na moje leczenie jest 3,20zł dziennie a NFZ znów sobie premie i podwyżki przyznaje!!!
|
![]() |
mnie odmówiono wydania bloczków recept, bo okazalo się, że po raz kolejny muszę dostarczyć prawo wykonywania zawodu.Jestem lekarzem od 28 lat!! Zasady Parkinsona dzialają!!......itrzeba za nie placić!!!!
|
![]() |
a tu rząd i NFZ twierdzi, że nie ma pieniędzy. Zgroza
|
![]() |
Dzieje się to za rządów PiS-u przypominam.Zgroza!
|
![]() |
Ludzie decydujacy ,nie o swoich piniadzch, czesto nie wiedza co robia, a jeszcze czesciej nie odpowiadaja za milionowe manka i nadurzycia. Wysokimi karami powinni odkupywac swoje postepowanie i zakazem dorzywotnim zajmowania kierowniczych panstwowych stanowisk.ps.prowadze prywatna inicjatywe i jezeli gubie piniadze winien jest kierownik (JA)Bardzo rzadko sie to zdarza , a jerzeli sie zdarza to wiem ,ze Ja jestem winien ,i wiem kiedy popelnilem bledy.....
|
![]() |
To zgoza siedzi tam masz darmozjadow ktorzy kosztem ciezkiej pracy personelu medycznego zarabiaja krocie. Calymi dniami siedza w internecie, nudza sie. Czas najwyzszy aby ten sztuczny twor wyeliminowac, cala nadzieja, ze po 21 pazdziernika zmieni sie opcja policzna i cala masa obijbokow zacznie szukac pracy. Mamy dosyc utrzymywac sztab ludzi, ktory nie mam pojecia o terudnej i ciezkiej pracy w sluzbie zdrowia.
|
![]() |
Dopóki do Sejmu będziemy wybierać ludzi z wyrokami i dorobkiewiczów bez szkoły, dopóty tak będą dzielone publiczne pieniądze. Publiczne czyli nasze.Skoro takim ludziom pozwalamy rządzić to powinniśmy mieć pretensje do siebie.A dyrektor NFZ nie sprawdził sie przy dzieleniu kasy w powiatowym szpitaliku to w nagrodę dostał dzielenie kasy dla całego województwa.A TO POLSKA WłAśNIE .....
|
![]() |
Tak, sprawdzane jest prawo za każdym razem przy wydawaniu recept. Bo a nuż jest adnotacja- " prawo zawieszone na okres dwóch lat za malwersację" i co? A LIL nie podaje albo czasami podaje kto ma zawieszone prawo wykonywania zawodu. A poza tym czy prawo jazdy też można raz tylko pokazać odpowiednim organom ? Jest to dokument do czegos uprawniajacy, o czym "lekarze" zapominaja o może nie wiedzą?
|
![]() |
Dopóki do Sejmu będziemy wybierać ludzi z wyrokami i dorobkiewiczów bez szkoły, dopóty tak będą dzielone publiczne pieniądze. Publiczne czyli nasze.Skoro takim ludziom pozwalamy rządzić to powinniśmy mieć pretensje do siebie.A dyrektor NFZ nie sprawdził sie przy dzieleniu kasy w powiatowym szpitaliku to w nagrodę dostał dzielenie kasy dla całego województwa.A TO POLSKA WłAśNIE .....
|
![]() |
Cholera!! Pracuję w NFZ i żdnej podwyżki nie otzymałam. Jak to jest? Chyba dostali Ci co z PiS-u i uznani za swoich. Trzeba to sprawdzić !!!
|
![]() |
Tanie państwo w kaczym grajdole. jestem przeciw takim rządom
|
![]() |
Pani Redaktor!1. Posunela sie Pani do niegodnej manipulacji. Napisala Pani ile zarabia dyrektor i jego zastepcy w NFZ zestawiajac te zarobki z pielegniarkami. Tak sie nie robi!Jezeli chciala pani porownac pensje dyrekcji NFZ to nalezalo je porownac z pensjami dyrektorskimi w lubelskich szpitalach.To samo tyczy sie poborow pielegniarek - nalezalo je zestawic z pracownikami najnizszego szczebla w NFZ.Domniemuje, ze efekt bylby taki, ze pobory sa porownywalne. A tak to dala Pani sygnal, ze w NFZ zarabia sie kosmiczne pieniadze, a pielegniarki gloduja. Dlatego zarzucam Pani manipulacje.2. Trzeba pamietac, ze NFZ ostatnio publikuje w prasie oraz na swojej stronie internetowej ogloszenia o zatrudnieniu osob na konkretne stanowiska. O czym to swiadczy? Ano o tym, ze NFZ ma problemy kadrowe. W zwiazku z tym premie i podwyzki poborow maja byc sposobem na zatrezymanie pracownikow, ktorzy rozwazaja zmiane pracy na lepiej platna lub/i mniej stresujaca.
|
![]() |
tak, w normalnym kraju wystarczy podpis i pieczątka lekarza, aby to on wziąl odpowiedzialność za leczenie. U nas decyduje o tym "baba", ma dobrze platne zajęcie, inaczej powiększyla by grono bezrobotnych lub musiala by się zatrudnić w produkcji!!
|
![]() |
nie serfuj po internecje w godzinach pracy, pracowniku NFZ
|
![]() |
Hehehe - jestem dziennikarzem-informatykiem :DTak wiec troche wiem conieco o manipulacji. A to co napisala Pani Redaktor jest naprawde klasycznym jej przykladem.Po drugie - jesli nie masz merytorycznych argumentow to nie mecz klawiatury.
|
![]() |
Jestem pelna nadziei, ze ten sztuczny twor jakim jest NFZ po wyborach przestanie istniec, dlatego pojde na wybory. Dosyc bezkarnoosci i zarabiania kroci, PO zrobi z tym porzadek. Niech juz pseudo fachowcy zaczna szukac pracy, poza tym przyjecia do NFZ sa tylko poprzez protekcje. Zony policjantow niech szukaja w policji pracy.
|

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.