![]() |
Mateusz 10.8 "Darmo otrzymaliście darmo dawajcie!"
|
![]() |
motykę w plecy
|
![]() |
Trzeba dać jak najwięcej. Nie lękajcie się. Należy GODNIE spełnić swój obowiązek katalicki. Widzicie jak mizernie wyglądają nasi księża.
|
![]() |
Mam dylemat - ja jestem ubogi, czy mogę księdzu dać w naturze np. poczęstować księdza skromnym posiłkiem.
|
|
|
![]() |
Nic nie dawac mackom paśibrzuchom.To oni powinni pomagac biednym ludziom a nie rozbijają się drogimi autami.Jeszcze trochę a sami zostaną w kościołach bo ludzie się od nich odsuną.
|
![]() |
Przykro czytać prymitywne wypowiedzi!
Skąd tyle jadu?
Waldek, jarek, anka, nie czujecie, że jesteście ofiarami manipulacji?
Kto was kiedykolwiek zmusił do dawania dobrowolnych ofiar na kościół?
|
![]() |
A co z ewidencją przychodów tych "posłańców bożych" ???
Jeśli będę miał 100% pewność , że te pieniądze są właściwie wydatkowane to ok , ale tak nie jest.
Dodatkowo argument w postaci zbieramy pieniądze na rozbudowę kościoła ....drodzy katolicy a gdzie Wasza pokora , skromność i co najważniejsze śluby ubóstwa.
Może by tak np. dom dziecka zbudować a nie powiększać i odnawiać kościoły.
|
![]() |
A Ja mam pomysł w tym roku to księża dają pieniądze co biedniejszym rodzinom? Chyba dobry pomysł?
|
|
|
![]() |
Niedawno miałem śmierć w rodzinie a jaśnie posłaniec Pana B bezczelnie wyliczył stawkę i wydzwania po dziś dzień w dodatku jeszcze straszył ze ksiądz który będzie odprawiał bez należnego potwierdzenia z Parafii trafi do więzienia , takich ot mamy pasterzy. |
![]() |
Za pieniądz ksiądz się modli
|
![]() |
Żałośni jesteście, zgadzam się z tym, że wizyta duszpasterska jest mocno niedopracowana, a niektórzy księża nie widzą nic poza czubkiem własnego nosa, ale wiara polega na wierzeniu w Boga i zbawienie, a nie w księdza i jego fanaberie. Zastanawia mnie jednak fakt, dlaczego większość wypowiadających się na forach ludzi nie wytyka błędów i niedoskonałości innych religii, gdzie w imię boga okalecza się i morduje kobiety, dzieci, w zamachach zabija się niewinnych ludzi? Dlaczego o tym nie szczekacie tchurze? Najprościej opluć katolika, bo nie odda. Jeżeli komuś nie odpowiada katolicyzm i nie wierzy w Boga może dobrowolnie wystąpić z Kościoła (nazywa się to apostazja) i wtedy będzie "wolny". Pozdrawiam myślących.
|
![]() |
Agnieszko Kaczmarek tak Ci zalezy na pozorach????
|
|
|
![]() |
Ja mu daję 30 sekund, a potem spuszczam psa!
|
![]() |
Ale wy nie jesteście ubodzy.Przecież stać was na internet,kupiliście komputer.Stać was na licencjonowane oprogramowanie.Bo nie sądzę że wy ludzie prawi coś ukradliście.A ksiądz dopełnia was bogactwem duchowym.
|
![]() |
W Diecezji Opolskiej biskup zabronił księżom zbierania datków podczas kolędy. Może i czas na takie decyzje w pozostałych diecezjach?
|
![]() |
DALES DZIELNICOWEMU,DAJ I KSIEDZU. |
|
|
![]() |
w takiej sytuacji najlepiej zapytać sąsiadów.
Mój Sąsiad mawia tak:
- Ja daję Księdzu 2 minuty, a potem spuszczm psy!
|
![]() |
Gościu - jesteś lepszy od mego Sąsiada. Szkoda, że nie mieszkamy blisko siebie! |
![]() |
Szkoda słów, ot: dzieci TVN-u. |
![]() |
Zgadzam się,nikt nikogo nie zmusza do dawania ofiar. |
Strona 1 z 5
Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.