![]() |
Jak zwykle zima ze śniegiem to w Polsce ewenement i zaskakuje służby.
|
![]() |
niegospodarność działaczki PSL Teresy Królikowskiej doprowadziło do zawieszenia kursowania wszystkich autobusów PKS Wschód! Zabrakło kasy na paliwo a na pensje dla pani prezes kasa zawsze jest! Partyjny człowiek znowu pokazał swoje umiejętności! Wstyd!
|
![]() |
jakie czrna kórwa drogi i mokre hehe może aleja warszawska też jest mokra i czarna padluchy
|
![]() |
na Krańcowej 4 razy widziałem pługopiaskarki a na osiedlu jeździ osiedlowy ciągnik z pługiem. Autobusy puste jeżdżą bo lepiej samochodem bo paliwo jest tanie!
|
|
|
![]() |
"...Droga krajowa nr 17 od Hrebennego do Zamościa jest czarna, mokra. Od Zamościa do Izbicy jest również czarna i morka..."
Morka?
Dwa razy?
Ctr+C Ctrl-V bez żadnej korekty?
Ech, dziennikarze...
|
![]() |
Drogi krajowe nie są do końca czyste:
aktualne warunki na drogach:
http://www.gddkia.gov.pl/pl/22/mapa-kamer-monitorujacych#lubelskie
|
![]() |
Droga taka jak Rogalin - Janki Górne jest tak zasypana że konikiem nie przejedzie
|
![]() |
krajowa 17 przez środek miasta, a o 11tej była mega zaśnieżona!
ślisko w ch*j, błota pośniegowego w ch*j ! co za kraj !
|
|
|
![]() |
O tej porze roku zwykle pada śnieg. Jeździłem dziś po Lublinie przez 2 godziny i widziałem 6 pługów. Na co ci czarna nawierchnia. Naucz się palancie jeździć w zimie. Albo przesiądź się do autobusu, albo kup sobie taki wieeeeeeelki parasol na całe miasto.Zbyt szybka edukacja jak na ciebie To tak bywa jak z wozu drabiniastego przesiądzie się do samochodu. Dodanie ó w jednym ze słów świadczy że mając dostęp do kompa i netu dalej pozostałeś sieczkobrzękiem.
|
![]() |
Włączyl się na formum pracownik odpowiedzialny za odśnieżanie |
![]() |
Ma człowiek racje nie umiesz jeździć to sie przesiądź do autobusu taki urok zimy, nie pasi siedź w domu. Jeździłem od g. 7:30 wszystkie drogi białe a na dodatek jeździłem też firmowym autem na letnich oponach i jakoś nie miałem problemu. |
![]() |
jechalem rano do pulaw ( ok10) . na trasie kurow -pulawy widzialem 1 plug do kurowa zadnego
|
|
|
![]() |
Ja to się od bardzo dawna zastanawiam, kto wymyślił odśnieżanie "do czarnego". Na tak "odśnieżonej" drodze jest o wiele bardziej niebezpiecznie niż na ubitym śniegu pokrytym żwirem lub piaskiem (bez soli).
Zwiedzałem skandynawię i dużo lepiej jeździ się po białych, ale równych drogach niż po polskich "czarnych" i dziurawych, na których najmniejszy mróz tworzy zabójczą ślizgawkę.
|
![]() |
Chyba masz na myśli drogi lokalne,bo te główne nawet w Skandynawii (Szwecja) są odśniezane "do czarnego". I to nie żwirkiem,tylko środkiem w płynie. Do tego w Szwecji dochodzi OBOWIĄZEK zmiany opon na zimowe i to nie zimowe z nazwy,tylko takie z kolcami,zabronione u nas. |
![]() |
Tak jak mówisz.
U nas natomiast chcą każdą drogę, nawet gminną, doprowadzić do czarnego, ale gdy jest odwilż i zalega mnóstwo błota, to zamiast zgarnąć tę breję czekają aż zamarznie i znowu zasypują solą. Dzięi temu nic nie jest udrożnione jak należy.
Myślę, że rozumiesz bezsens takich działań.
|
![]() |
Miszczowie prostej jak ten tu i kilku innych nie czają, że ani autobus, ani ciężarówka nie pojadą po śniegu, a jak pojadą, to może to się skończyć tragicznie. Żeby to zaczaić trzeba mieć coś pod czapką, a nie tylko pod maską. |
|
|
![]() |
Święta racja 100 razy lepiej jedzie się po ubitym śniegu jak niby czarnej ciapie.Johanowi zawadzi nawet płatek śniegu jak tej baletnicy. Kultury też u niego 1/1000 promila - kupa ryja.
|
![]() |
do czasu kiedy będzie prezesem królikowska to żaden projekt nie ma racji bytu!!!!
najpierw musi odejśc ktoś kto nie ma zielonego pojęcia o ekonomii!!!!
wyrazy współczucia dla jej najbliższych i tej firmy!!!
|
![]() |
Jakbyś miał trochę lat pod czapko maską to byś wiedział że kilkanaście lat temu nie było opon zimowych i dało się jeździć osobówkami, ciężarówkami jak i autobusami. Pamiętam czasy jak na wieś nawet autobusy jeździły po zaśnieżonej drodze z odśnieżonymi zaspami na wysokość autobusu. Nie jestem przeciwnikiem usuwania śniegu, takie są warunki i trzeba się do nich dostosować a nie pienić. Choć biało wszędzie to cały urok prawdziwej zimy a nie czarne syfiaste z błotem pośniegowym jezdnie. |
![]() |
Znajomy dostał od "drogówki" stówę za brudną tablicę przy ostatnich opadach. To nic, że odśnieżanie z roku na rok gorsze. Jak pada nie jedź,albo murzyn na masce czyszczący tablicę. Szczególnie pilnujcie się na 82 od Łęcznej do Włodawy, codzienne polowania z przypier...się do drobiazgów.
|
Strona 1 z 2
Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.