![]() |
a co w przypadku gdy samochód jest zarejestrowany ale stoi niesprawny, niejeździ po drogach bo czeka na generalny kosztochłonny remont i w tym czasie nie wykupuje się OC bo i po co?? Co wtedy system powie, przecież obowiązek posiadania OC jest tylko w przypadku samochodów poruszających się po drogach.
|
![]() |
obowiązek opłacania uzbezpieczenia OC dotyczy wsyzstkich zarejestrowanych samochodów niezależnie od tego czy właściciel nim jeździ po drogach czy trzyma go w krzakach np. czekając na kosztochłonny remont.
|
![]() |
Dlaczego mam płacić za cały rok ?
Do cholery, jak np auto nie jest używane przez sezon zimowy to po co płacić WYŁUDZACZE!
Powinna być możliwość kwartalnego opłacania.
|
![]() |
A co z tymi co stracili pracę ,ewentualnie pracodawcy nie wypłacają pensji na czas i nie wiadomo kiedy wypłacą ?! wtedy auto musi stać .... Sprzedać ok. Ale na kupca też trzeba czekać . I co? W efekcie co by nie myśleć rąbią Nas z każdej strony.
|
![]() |
A kto mi zapłaci za rozbity reflektor jak jakaś piesza idiotka wtargnie mi na drogę i ją potrącę? Ja ze swojego OC?? NIE MA NA TO ZGODY!!! Idiotka ma płacić z własnej kieszeni. A jak umrze, to jej rodzina.
|
![]() |
No właśnie a jak wyjadę gdzieś na np. na 3 miesiące a samochód stoi pod domem i nie jeździ bo jak wrócę wtedy będę jeździł a przecież zapłaciłem za rok czasu OC bo innego wyjścia nie było a powinno być tak kiedy się chce (indywidualnie) a tak PAŃSTWO zabiera kasę, ZŁODZIEJE!!!
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|