![]() |
A jak myśliwi wcześniej by te psy odstrzelili to byłby lament, że to nieludzkie, że biedne Burki i Azorki...
|
![]() |
Pies też musi coś jeść - przecież nie zje trawy czy nie obgryzie korę z drzewa !!! Lepsze to,niż zbrodnicza działalność myśliwych !!!
|
![]() |
chamy specjalnie wypuszczają swoje psy na noc, niech się gadzina pożywi.
|
![]() |
I co w tym dziwnego ? Jakby sarny zagryzły psa toby było coś !
|
![]() |
Jakąs marną bajke wymyślili Ci myśliwi. Dziwne ze mysliwi nic wczesniej o tym nie wiedzieli ... psy mogly zagryzc 2-3 ale nie 11 saren ... zreszta wogole te sarny byly zwiazane czy co ? przeciez by uciekly i do tego nie ma najmniejszych watpliwosci. Tych psow musiala byc wataha chyba a bywam czasem na okolicznych wioskach jak i w samych Strzyzewicach i nie widzialem tam ani jednego bezdomnego ani wyglodnialego psa. Moim zdaniem jakby mysliwi zgonili na niedźwiedzia albo wilka czy pume to byloby to bardziej wiarygodne... Ci mysliwi odstrzelili mi juz 2 koty co chyba latwo odroznic od lisa ... kiedys ja ich ustrzele i powiem ze to pewnie wyglodniale sarny zagryzly xD pozdrawiam !
|
![]() |
"ODGRYZIONE GARDŁA I ROZSZARPANE SERCA" Panie redaktor z rozzzzzszalałym piórem .Nie mam zamiaru ironizować z losu tych zwierząt ale twój komentarz jest na poziomie mojego wnuka -czteroletniego Wojtusia,który to po powrocie z podwórka stwierdził,że gąsienica zrobiła mu dziurę w oponie.
|
![]() |
Oczywiście -bo za swobodnie biegającym psem należy pójść do jego gospodarza i temu dołożyć z grubej rury,jednemu,drugiemu a trzeci by się zastanowił .Tylko komu się chce,przecież najprościej zastrzelić bezmyślne zwierzę. |
![]() |
WIDZIAŁEM NA WŁASNE OCZY JAK TAKIE KOTY POLOWAŁY NA MŁODE BAŻANTY,ICH ŁUPEM PADAJĄ WSZYSTKIE PTAKI KTÓRE OPUSZCZAJĄ GNIAZDA PO WYLĘGU,MŁODE ZAJĄCE,SUSŁY- ANIE TYLKO MYSZY.....PANIE Adi |
![]() |
Dzikie psy zagryzły dzikie sarny . Taka jest natura .
Sarny są szkodnikami . Obgryzają drzewka w moim sadzie !!!
|
![]() |
Kto w to uwierzy?. Psy musiały na nartach ścigać te sarny w takim śniegu. Jednego dnia skrzyknęły się i postanowiły zapolować i łupem ich padło 11 saren. Bzdura!. Bzdura i jeszcze raz bzdura.
|
![]() |
POWINNO SIĘ POUSYPIAĆ WSZYSTKIE BEZDOMNE PSY TE W SCHRONISKACH RÓWNIEŻ PROBLEM BY SIĘ SAM ROZWIĄZAŁ
|
![]() |
Głupia" suko" ty pierwsza |
![]() |
Widać takim jak ty przydałaby się eutanazja..... |
![]() |
Mówiłem od dawna - wystrzelać wałęsające się psy bez założonych kagańców.
|
![]() |
Wcale nie taka bzdura. Osłabione głodem sarny, w głębokim śniegu, nie są w stanie uciec przed sforą psów. A do dziko wałęsajacych się psów należy strzelać, strzelać i jeszcze raz strzelać! |
![]() |
A może te sarny padały z głodu, a psy tylko dokończyły dzieła ?
W miejscowości Radawczyk, gmina Niedrzwica dojdzie do podobnej sytuacji ,koło łowieckie tego terenu nie dokarmia zwierzyny tylko organizuje polowania. Może ktoś to sprawdzi gdzie są te paśniki nie mówiąc już o ich zawartości !
|
![]() |
Przepisy pozwalają złapać i następnie uśpić albo odstrzelić wałęsające się psy.
A teraz wyobraźcie sobie staruszka albo nawet troje vs sfora psów.
Ludzie, apeluje o użycie mózgów!!
Wystrzelać wszystkie kundle na miejscu, następnie ew. dochodzić kto był właścicielem i je**bać po kieszeni i to tysiącami.
Tylko wysokie kary finansowe oduczą bydlaków z miast i wsi wypuszczania psiuniów samopas.
|
![]() |
Mogę sie założyć że większość z tych saren najpierw została potrącona przez samochód. W tych okolicach sarny wyskakują ciągle na ulice i jadąc z prędkością nawet 40km/h czasem nie da się wyhamować. Sama nie raz i nie dwa miałam uszkodzony samochód przez sarnę. A taka sarna z jaką prędkością biegnie? Bo na pewno nie wolniej niż 40km/h i na pewno szybciej niż pies! Ludzie dajcie spokoj...Nakarmcie te zwierzęta tak jak przystało i róbcie to co należy do waszych obowiązków. Na ten przykład w lesie kielczewickim nigdzie nie widziałam paśnika! Sarny same podchodzą pod domy bo szukają jedzenia psy mają prawo sie wkurzac jak coś obcego chodzi po ich podwórku.
|
![]() |
Nie mów tak do kobiety, bo nigdy nie będziesz pewien czy to przypadkiem nie twoja matka. Czort wie z kogo wypadłeś.
|
![]() |
nie chce mi sie wierzyc ze psy zagryzly tyle saren
sarny sa niedozywione, czyja wina? kto powinien o nie dbac
kto inny wypuszcza te psy jak nie najmadrzejsi na swiecie czyli ludzie?
kara najpierw powinna byc dla ludzi,
az dziw, ze psy spadly z nieba i nagle zagryzly 11 saren....
oczywiscie wczesniej nikt nic nie widzial i nic nie wie
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|