Szkoda że nie ma takiego miejsca w Świdniku gdzie można by oddawać krew, niestety w tych godzinach nie każdy może do najbliższego Lublina;/ ale może jakos dam rade:) pozdrawiam wszystkich krwiodawców:)
|
|
za oddanie krwi ma się dzień wolny od pracy, szkoły etc.!!
|
|
To jakieś nieporozumienie z tym brakiem krwi. RCK likwiduje stacje w kolejnych miastach a planowane akcje pobierania krwi są w ostatniej chwili odwoływane. Tym sposobem nie przekona się ludzi że krew jest potrzebna. Krew oddaję od ponad 35 lat ale takiego zamieszania nie pamiętam choć oddawałem w stacjach w różnych regionach kraju. Reklamuje się jakieś wyimaginowane przywileje krwiodawców a nawet przysługujące uprawnienia są lekceważone .
|
|
JA MAM TAKA GRUPE KRWI I WLASNIE WCZORAJ ODDAŁAM JĄ NAMAWIAM INNYCH
|
|
Czy jakiś tydzień, półtora temu nie było w lokalnych gazetach informacji, że RCKiK wstrzymuje pobieranie krwi bo ma duże zapasy? Pozostawiam innym do oceny czy była to mądra decyzja...
|
|
W ciągu ostatnich lat mam wrażenie, że krew wcale nie jest taka potrzebna a krwiodawców traktuje się jak "piąte koło u wozu" zabiera się im przywileje, a i te które pozostały rzadko są respektowane.
W Rykach kilka lat temu zlikwidowano stacje krwiodawstwa, a i w tym czasie kiedy była trzeba było mieć dużo samozaparcia by tam oddać krew. Wszedł już wtedy zakaz palenia w szpitalach i personel sobie zrobił tam nielegalną palarnie tak, że krew oddawało się kłębach dymu papierosowego.
Nick (30 litrów krwi oddane)
|
|
mam taka ale nie oddam bo w wielkim miescie CHEŁM nie ma przychodni
|
|
Jest - oddawałem 2 tygodnie temu. Jest tam, gdzie zawsze - pierwszy budynek szpitala (stary), ten, w którym kiedyś była "I Interna" (wejście obok postoju taksówek. Podejrzewam, ze masz po prostu zawsze coś do powiedzenia - tak jak każde dziecko neo... I wcale tej krwi nie chciałeś oddać, bo gdybyś chciał to nie miałbyś problemu z uzyskaniem odpowiednich informacji. |
|
A czy ktoś może się dowiedzieć i napisać na forum czy w Radzyniu podlaskim można oddać krew? Jak tak to kiedy i gdzie, bo w przychodni już nie można od jakiegoś czasu:-/
|
|
wchyba w przychodniach tez mozna oddac krew.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|