![]() |
Gratulacje wielkie wszystkiego dobrego teraz można odpocząć pozdrawiam
|
![]() |
Krzychu do euro parlamentu będzie startował i robi woltę
|
![]() |
Mam nadzieje, że zagrają na otwarcie zachodniej obwodnicy LUBLINA ;)
|
![]() |
Poznałam Was, gdy miałam 12 lat, To było 40 lat temu. Pokochałam Waszą muzykę i jestem Wam wierna do dzisiaj. Gratulacje i powodzenia w realizacji nowych projektów.
|
|
|
![]() |
Na pożegnanie powinni wydać stary prawie niepublikowany utwór "Luty 2000"
|
![]() |
tak to Giganci Polskiej Sceny,a pan Lipko to najlepszy polski kompozytor muzyki rozrywkowej,nie wypada wymieniać tytułów,ale jak wspomnę,np:dmuchawce,latawce czy malinowy król i takie tango,to pewnie wystarczy,dziękujemy panie Romualdzie za te wciąż trwające przeboje!
|
![]() |
Budka to wielki zespół. Zwłaszcza w początkowych latach grali jak nikt wtedy w polsce nie grał - jak dziś słucham oryginalnego wykonania "Noc nad Norwidem" to po prostu wymiękam! Rewelacja, a takich było wiele w ich wykonaniu. Ale, no właśnie, zawsze jest jakieś ale; gdy zobaczyłem Budkę w Sopocie , chyba w 2001 lub 2002 r. to ponownie wymiękłem. Stare -za przeproszeniem- chłopy wychodzą na scenę jako kapela rockowa w świecących marynarkach a Cugowski śpiewa jakoś tak ; "znowu dziś mokre oczy masz ..... telefon czeka na jakiś znak .....każdy kogoś ma, każdy z kimś tam gra a ja solo ..." i tym podobne NIEDOJRZAŁE, DZIECINNE, WPROST SZCZENIACKIE teksty które, gdybym wtedy usłyszał z ust młodych Cugowskich to może bym zrozumiał. Że młodzi to młodzi, jeszcze szukają swojej , i tej właściwej drogi muzycznej. A czego szuka Budka grając takie pierdoły od tamtych czasów? PIENIĘDZY! Niczego innego. Dlatego od zespołu odeszli w tamtym czasie Mietek Jurecki i Marek Raduli.
Cenię zespół za to co nagrali i czego dokonali na scenie , ale cenię ich do płyty "Nic nie boli tak jak życie" bo tę uważam za ostatnią prawdziwą i w miarę szczerą muzyczną laurkę.
Dziękuję za wypowiedź.
|
![]() |
Budka Suflera dla Polakow to jak Rolling Stones sa dla Amerikanow. I my tu Polacy w Ameryce, w Chicago prosimy o ostatni koncert
|
|
|
![]() |
Szok : http://otourl.pl/messi_zaginol <-- czytaj tu :(
|
![]() |
....mozna wiele napisac o moralnej stronie takich ludzi i ich obywatelskiej trosce o kregoslup narodu, alr po co? wystarczy tylko powolac sie na sam a tresc artykulu i powtorzyc za autorem "Woodstok" a natychmiast widzimy na jak "patriotycznym" gruncie stoja owi muzycy! Widzimy, jak bardzo niezalezy im na ksztalceniu prawdziwie polskich wartosci i dokad chca zaciagnac polska mlodziez....
|
![]() |
Panie przypominam redaktorze był w Budce SP Romek Czystaw wokalista o wiele lepszy niż Felek.Dla mnie Budka skończyła się na drugiej płycie ,reszta to komercja z niewielkimi wyjątkami.
|
![]() |
Gratuluję dobrej decyzji. Już czas.
|
|
|
![]() |
skończy się kasa to się zejdą spokojna rozczochrana
|
![]() |
Ludzie nie dajcie się zwieść. Te spryciarze będą (jak Scorpions) ogłaszać ostatnie koncerty jeszcze przez 5 lat. To taki tani chwyt marketingowy, żeby jeszcze parę złotych dorobić.
Ściema dla ciemniaków i tyle.
|
![]() |
Takie TANGO ...
Niezapomniane będzie ... długo.
|
![]() |
i dzięki Bogu, bo po Romku Czystawie i Felicjanie Andrzejczaku (czytaj: najlepszych przebojach i płytach faktycznie rockowych) zaczęło się disco polo dla półinteligencji.
Amen
|
|
|
![]() |
No cóz odejdą jako najlepszy polski zespół .nie wiem kiedy pojawi sie ktos kto im chociaz w połowie dorówna
|
![]() |
No cóż odejdą jako najlepszy polski zespół .Nikt im obecnie nie dorównuje
|
![]() |
najlepszy kawałek? - Cugowski
|
![]() |
a czy dla swoich lublinian zagraja ostatnie koncerty bo w ostatnich latach wcale u siebie nie śpiewają tylko po Polsce - wstyd oj wstyd
|
Strona 1 z 2
Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.