![]() |
Ciemnogród i zacofanie. I się dziwią ze młodzi uciekają z tego zaścianka.
|
![]() |
Ciemnogród..pseudokatolicki zaścianek....nie ważne by lublin był nowwoczesny ważne by był katolicki...ci którzy są światli nowocześni chcą żyć jak reszta cywilzowanego świata powinni uciekac gdzie opieprz rośnie. I tak jeszcze minie 20-40 lat a lublin stoczy się na samo dno każdy młdoy stąd ucieknie a zostaną pieniacze, emertyki renciści i napływowi flustraci.Tylko kto ich wtedy sfinansuje jeśli budżet lublina już dziś tonie w długach
|
![]() |
Zamiast boisk, miejsc rekreacji budują kapliczki....strach się bać dewoctwo w tym chorym miejscu osiągnęło rozmiary niewyobrażalne. Pytanie samo się nasuwa co dzielnica oferuje młodym...za 20-30 lat fanów tego wynalzaku nie będzie wśród nas..kto za to będzie płacił utrzymywał.Nie stac nas na takie sprawy. A podobno to państwo świeckie
|
![]() |
Skoro dresy i menelstwo nie ma żadnych zahamowań przed piciem na cmentarzu przy Mariańskiej, to co ich będą obchodzić jacyś święci na Bronowicach? Byle ławeczka była wygodna i jakiś krzaczek w pobliżu, by się odlać.
|
![]() |
Fanatycy religijni wpychają się w każde miejsce i siłą narzucają innym swoje racje. Co ma JPII, Wyszyński, Matka Boska i ks. Popiełuszko do Bronowic? Mieszkali tu? Zrobili coś dla tej dzielnicy? Fanatycy zawłaszczają przestrzeń przeznaczoną do rekreacji i wypoczynku. Okropne i głupie.
|
![]() |
no i duuuże wysokie krzyże a najlepiej kilka - gratulujemy pomysłu.
|
![]() |
nie wierzę !!!!- to chyba żart ze strony gazety.Brak słów .
|
![]() |
Jestem stanowczo przeciw! Przecież ławeczki pousuwano sprzed bloków właśnie po to, żeby chuliganeria nie miała gdzie biesiadować. Czyli teraz libacje przeniosą się na "święte miejsca". Już nie wystarczy bronowickim dewotom, że w środku osiedla stoi kościół o wyglądzie bunkra, który wali w dzwony codziennie już od 6.00, a jak jest jakieś święto, to zamyka się dla ruchu pół osiedla, bo procesja... Wytłumaczcie to małym dzieciom, które z powodu hałasu nie mogą spać i są budzone o świcie, zwłaszcza latem (otwarte okna).
Panie Ziegler i inni, budujcie sobie te swoje kalwarie gdzie indziej. Bo na razie to każdy z tych świętych patronów patrzy z nieba na tę waszą moherową bigoterię i zakreśla palcem kółko na czole.
|
![]() |
Kaczyńskiego nie ma ?
|
![]() |
Ten numer z nazwami to tylko pretekst po to ,żeby za kilka lat w Księgach Wieczystych tych nieruchomości było Państwo Watykan
|
![]() |
rozumiem, że to zamiast lotniska....?
|
![]() |
To przerażające. Radni Bronowic przed wyborami dostali obłędu,trzeba ich powstrzymać.
|
![]() |
ale jaja no ze świętymi to jeszcze nie piłem heheh
|
![]() |
Hehe, a o jednym zapomnieli: Jezus Chrystus Królem Polski! Wywalić pomnik na 15 metrów, najlepiej pod sklepem Groszek na Pogodnej!
|
![]() |
Ty Pogorzałek jakaś ślepota totalna jesteś,że nie zauważasz,że Polacy mają już dosyć wyimaginowanych klerykalnych bożków za wzory ??? Przeczytaj powyższe komentarze.
|
![]() |
Ogródki jordanowskie na Bronowicach?Ze świętymi?!A cha cha cha cha
|
![]() |
mieszkam na Zimowej jestem za !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
|
![]() |
to sobie w domu zrob ogrodek i kapliczke z kaczka |
![]() |
W normalnych krajach w takich miejscach montuje się ogrodzenia i kamery, na noc zwyczajnie się zamyka na kłódkę i nie ma problemów. Ciemnogród, zaścianek? Polska cecha narodowa to tylko marudzić, że to, że tamto, wandalizm i buractwo.
|
![]() |
lubelski ciemnogród ma się dobrze, czy rządzi PiS, czy SLD czy Po, ciemnogród ma się dobrze. Ale mój piesej będzie miał gdzie noge podnosić, tylko na litość... budujcie tak aby było nisko mojemu pieskowi nasikac tam gdzie on będzie chciał, a najchętniej sika na kamienne pyzate buziaczki swiętoszków
|
Strona 1 z 4
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|