![]() |
"Jest to pierwsza osoba, która zwraca nam na to uwagę " co to za chamstwo urzędniku! powinieneś podziękować, że facet pomaga a nie dezawuować go. A skoro gazeta o tym pisze to znaczy, że nie on jeden tak myśli. Nawet jeśli nie ma racji (a ma, bo kwestia bezpieczeństwa jest najważniejsza a to skrzyżowanie jest co najmniej dziwne i nie zaszkodzi je poprawić) to urzędnicy są od tego aby wysłuchać i przemyśleć a nie od razu że głupoty gada. Lublin mental problem.
|
![]() |
Ale w czym tam mieć problem? Jeśli czytelnikowi się nie nudzi, a naprawdę ma problem w tamtym miejcsu to proponowałbym nie jeździć samochodem. Jest komunikacja miejska.
|
![]() |
W Kurierze ten sam pan się skarży...
|
![]() |
Wyszło buractwo urzędników...
I dbałość o mieszkańców.
|
![]() |
To nie są Ryki szanowny czyyelniku, przyjechales do studiujacej córci chciałeś wrócić do Ryk i się pogubiles. Rozumiem, przykre zdąża się.
|
![]() |
Na KL ten sam artykuł. Facet z WORD potwierdził, że oznakowanie jest wykonane prawidłowo.
|
![]() |
Problemem jest przejście przez ul. Cichą, która jest ulicą ślepą - pieszy ma czerwone światło przez długi czas (równy czerwonemu dla samochodów w stronę Krakowskiego Przedmieścia) podczas gdy max. skręcają z Cichej w 3 Maja 1-2 samochody a w Cichą też taka max. ilość. I tak większość ludzi nie stoi na światłach tylko idzie dalej.
|
![]() |
Drodzy komentatorzy.... chyba nie jeździcie w tych okolicach. Po skręcie w prawo przejście jest oddalone o ponad 18 metrów!!! Skręcając już dawno zapomniało się że się było na skrzyzowaniu a pan kieliszek próbuje wmówić że przejście jest elementem skrzyżowania/świateł na skrzyżowaniu. Jak zaczną ginąć ludzie to być możę coś się zmieni!
|
![]() |
w czym problem. logiczne, że jak mamy sygnalizator ogólny (s1), to wykonując manewr skrętu w lewo musimy spodziewać się pojazdów jadących prosto czy też skręcających w prawo, ale także pieszych i wtedy to im należy się pierwszeństwo. na takich skrzyżowaniach tylko zwiększyć uwagę i problemu nie będzie w czasie wykonywaniu manewrów ze zmianą kierunku jazdy.
dla pana, który nie rozumie wyglądu sygnalizatorów, i zasad panujących, odsyłam do artykułu poniżej.
***m.auto-swiat.pl/porady/eksploatacja,9k5g6
|
![]() |
Prosta sprawa. Masz sygnalizator kierunkowy jedziesz bezkolizyjnie. Masz sygnalizator zwykły S1 przy skręcie musisz uważać na innych uczestników ruchu drogowego i pieszego.
|
![]() |
Nigdy nie miałem problemu na tym skrzyżowaniu... Nie wiem może jestem jakiś inny...
|
![]() |
Byłem w SB ,jestem w PiS,a wy możecie mnie cmoknąć w zwis.Oznaczenia będą takie jakie MY zechcemy,a wy kodziarze i peowce walcie się.
|
![]() |
Bardziej bzdurnego artykułu dresiarza nie czytałem. A może chodzi o to, że PANOM redaktorkom przeszkadzają światła blisko redakcji.
|
![]() |
Nie mamy o czym pisać to wkleimy jednego dnia list od pana Mietka a drugiego list od pana Władka. Panu Mietkowi ocieliła się Mućka i nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że Mućka jest wyjątkowo sympatyczną krową. Pan Władek nie zna przepisów o ruchu drogowym ale ma wątpliwości co do oznakowania pewnego skrzyżowania. Tak dajemy to! Ciemny lud i tak kliknie.
|
![]() |
Tak twierdzi P.Kieliszek ale nie wiemy jaki pogląd na ten temat mają panowie Lampka ,Kufel czy pani Szklanka.
|
![]() |
"Przemysław Kałkowski, egzaminator z WORD w Lublinie ocenia, że oznakowane na skrzyżowaniu jest wykonane prawidłowo." !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
![]() |
"Przemysław Kałkowski, egzaminator z WORD w Lublinie ocenia, że oznakowane na skrzyżowaniu jest wykonane prawidłowo." !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
![]() |
Me too! "Pan Maciej" powinien odświeżyć sobie wiedzę z kursu na prawo jazdy (jeśli je kupił na bazarze to ma problem). |
![]() |
Najwięcej krytyki wobec sugestie o złym oznakowanie wyrażają wielce oburzeni piesi którzy i tak często gęsto przechodzą na wspomnianych przejściach na czerwonym, ale to kierowcy zawsze są winni.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|