![]() |
KRYZYS SZALEJE ! PAŃSTWO SIĘ ZAWALIŁO ! PRZESIADAMY SIĘ WSZYSCY NA ROWERY ,ABY Z TYM KRYZYSEM WALCZYĆ ! TAK NAS PRZECIEŻ UCZĄ TELEWIZYJNI "MĘDRCY"...;-)))
|
![]() |
Przesiadamy się w samochody.
|
![]() |
A co na to Petru?
|
![]() |
Ubogi lublin będzie jeszcze bardziej klepał biedę a ''szanowni'' kontrolerzy zamiast zarobić stracą jeszcze bardziej ... :) z fartem MPK LUBLIN
ps : komunikacja lublin schodzi na psy i po co te trakcje i nowy tabor - wozic powietrze za dobrą płacę kazdy może :)
|
![]() |
Gdzie ceny biletów patałachy???
|
![]() |
rower miejski coraz bardziej na topie :) rzadamy tandemów miejskich :)
|
![]() |
I w tym momencie jazda autem wychodzi mnie jakies +/- 4zł drożej niz MPK więc czas sie przesiąść do auta tym bardziej, ze ceny paliw cały czas spadają.
|
![]() |
Luty ma 29 dni. Od którego dnia lutego ta podwyzka. Przeczytałem dwa razy i dalej nie wiem? 1,5,10 a moze inny dzień lutego? Artykuł mało precyzyjny.
|
![]() |
172zł to jakieś 35 euro. Naprawdę trzeba robić tyle zachodu o takie drobniaki? To jeden obiad w lepszym barze z hamburgerami.
|
![]() |
Policzmy... Bilet MPK (tak, wiem... ZTM) kosztuje po podwyżce 3,20 zł. Jadąc samemu autobusem w dwie strony płacę 6,40. Za te 6 złotych i 40 groszy mogę kupić na stacji ponad półtora litra benzyny. Na tej ilości paliwa, mocno szacunkowo licząc, przejadę moim autkiem około 20 kilometrów. A teraz weźmy pod uwagę jazdę w dwie osoby. Czyli przejazd w obie strony autobusem wynosi już nie 6,40 tylko 12,80. A za prawie 13 złotych mam ponad 3 litry paliwa co daje lekko ponad 40 kilometrów jazdy własnym autem.
Jadę w ciszy, spokoju, bez słuchania rozdartego bachora i jego rozhisteryzowanej mamusi, bez pachnącego menela, rozdartych gimnazjalistów.Siedzę wygodnie, mam ciepło (albo klimatyzację), słucham mojej muzyki bez szarpania się ze słuchawkami, Nie stoję w korku tylko pojadę objazdem. Dojadę dokładnie tam, gdzie chcę, a nie od przystanku do przystanku (i później idź z przystanku do domu w zamieć śnieżną albo ulewę).
Pomijam już koszty parkowania w mieście, ubezpieczenia auta, przeglądów czy napraw. Żadne pieniążki nie dadzą takiego komfortu jaki daje swój, własny i osobisty środek transportu.
Szanowny Zet Te eMie: Olej napędowy tanieje, jazda własnym autem staje się coraz tańsza, a zarząd podnosi ceny biletów. Jeśli tak ma wyglądać recepta na odkorkowanie miasta to ktoś tu się chyba z pingwinem na głowy zamienił. Pozdrawiam :)
|
![]() |
to jak wyglądaja teraz autobusy (jak jechało sie na schodach a w autobusie dziurami wiał wiatr) a TERAZ - klima, czyściutko, cieplutko, widać różnicę, wole dopłacić 0,20 gr a jeździć po ludzku
|
![]() |
Przesiadamy się w samochody.Ten kogo stać ma autko, także bardzo proszę się przesiadać ja zostaje z mpk :) |
![]() |
wzrost cen biletów przy spadających cenach paliw.. MPK dba o kondycję Lublinian zapraszając ich do przesiadki na rowery :), nie wróżę wzrostu zysków MPK :)
|
![]() |
Jak sie kupuje przejazdówkę na 5 m-cy bilet wychodzi nieco ponad 1 zł/ wiec nadal opłaca się jeździć autobusami
|
![]() |
Jak sie kupuje przejazdówkę na 5 m-cy bilet wychodzi nieco ponad 1 zł/ wiec nadal opłaca się jeździć autobusami
|
![]() |
Inwestycje w komunikacje były ogromne nowe autobusy, nowe wiaty,m wyswietlacze to wszytsko posztowało, teraz o cena biletu posżła w górę-normalne
|
![]() |
Inwestycje w komunikacje były ogromne nowe autobusy, nowe wiaty,m wyswietlacze to wszytsko posztowało, teraz o cena biletu posżła w górę-normalnea to nie tylko to do ztm-u można było wysyłać maile o zmiany w trasach autobusów, okazało sie ,ze mieszkańcom bardzo potrzebne były inne trasy autobusów a tym samym wydłużono je o miliiony kilometrów i to tyle kosztowąło, dodatkowe kursy itd... |
![]() |
Głupie porównanie. Porónuje się ceny biletów 30 dniowych z 90- i 150-dniowymi. W takim przypadku zawsze będzie korzystniej.
Szkoda, że autor artykułu nie porównał z ceną biletów 10-dniowych (są takie, a przynajmniej kiedyś były), albo jeszcze lepiej z jednorazowymi kupowanymi u kierowcy. Wtedy oszczędność byłaby nie duża, ale olbrzymia.
|
![]() |
Lublin inwestuje w komunikację miejską i to słuszna droga. Ceny biletów po podwyżce wciąż pozostaną jednymi z najtańszych w kraju a do tego taboru może nam wielu zazdrościć.
|
![]() |
Nie no to jak teraz wyglada komunikacja miejska to niebo a ziemia, co było kiedyś, z wielką przyjemnoscią podróżuję teraz mpk, zawsze znajdzie się tez miejsce siedzące.
|
Strona 1 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|