![]() |
Tak i wszyscy teraz musimy się zaszczepić . A nie wspomina ile osób umiera na sepse już w szpitalu jak leżą na oddziale zostają zarazeni. Ja znam osobiście 3 zgony w śród znajomych rodziny. Zwykłe zapalenie płuc i sepsa w szpitalu niestety ta osoba zmarła.
|
![]() |
Ale masz świadomość, że zapalenie płuc może przejść w sepsę? Poza tym jeśli osoba z zapaleniem płuc trafiła do szpitala, to widocznie nie było to 'zwykłe' zapalenie, tylko powodujące znaczne objawy lub występujące u osoby predysponowanej do powikłań (w tym sepsy), np. osoby starszej, dziecka, osoby z niewydolnością nerek itp. |
![]() |
Jestem zdecydowanie za naturalnymi sposobami leczenia. Ogólnie preferuję środki oparte na naturalnych składnikach, choc tych coraz to mniej Za dużo mamy podawanych antybiotyków, dodatkowo są one w jedzeniu, Prawda taka, że jak tak dalej pójdzie, to gdy faktycznie będą potrzebne to nie zadziałają. A jak łatwo lekarze przepisują antybiotyki miałam przykład na sobie. Trądzik - miałam brac antybiotyki, BRAŁAM MASC KONOPNA UNIWERSALNĄ I SERUM AKNEA . Owszem dłużej to pewnie trwało, ale pozbyłam się go. Zapalenie oskrzeli, podobnie, antybiotyk. JA STOSOWAŁĄM SYROP KONOPNY Z Rokitnikiem I herbatę konopną z maliną i liśćmi lipy Owszem miałam ten luksus,że mogłam 14 dni odpoczywać przy tym, ale antybiotyku nie brałam... polecam te produkty na konopiafarmacja pl
|
![]() |
Sposób na sepsę z USA
150 wyleczonych osób.
Dawkowanie i nazwy leków po angielsku:
Vitamin C, Hydrocortisone and Thiamine
For the treatment of Severe Sepsis and Septic Shock
Vitamin C, Hydrocortisone and Thiamine dosing protocol
Vitamin C: 1.5 g IV q 6 hourly for 4 days or until discharge from the ICU.
Hydrocortisone: 50mg IV push q 6 hourly for 6 days or until discharge from the ICU. Taper
is not required.
Thiamine: 200mg IV q 12 hourly for 4 days or until discharge from the ICU
Vitamin C: Vitamin C is provided by the manufacturer as a 50 ml vial at a concentration of
500mg/ml. Three (3) ml of vitamin C will be placed in a 100ml bag of either dextrose 5% in
water (D5W) or normal saline and infused over 60 minutes.
Hydrocortisone:
Optional dosing strategy: Hydrocortisone 50 mg bolus, followed by a 24-hour continuous
infusion of 200 mg for 4 days.
Thiamine:
Intravenous thiamine (200 mg) was placed in a piggyback in 50 ml of either D5W or
normal saline and administered as a 15-minute infusion.
|
![]() |
dokończenie przepisu:
will be placed in a 100ml bag of either dextrose 5% in
water (D5W) or normal saline and infused over 60 minutes.
Hydrocortisone:
Optional dosing strategy: Hydrocortisone 50 mg bolus, followed by a 24-hour continuous
infusion of 200 mg for 4 days.
Thiamine:
Intravenous thiamine (200 mg) was placed in a piggyback in 50 ml of either D5W or
normal saline and administered as a 15-minute infusion.
|

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.