Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Kiermasz serów zagrodowych dziś w Lublinie

Utworzony przez Krystyna, 21 lutego 2013 r. o 12:20 Powrót do artykułu
"ser Bursztyn dorównuje klasą Grana Padano". NIEPRAWDA, NIGDY. Polskie sery są tragicznej jakości i do szwajcarskich, francuskich, włoskich, a nawet holenderskich nie mają startu. Trzeba się z tym pogodzić, a nie pocieszać się. Tak samo jak niby dobre polskie wędliny. Do włoskich i hiszpańskich im daleko.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Do Krystyna: dobre polskie wędliny to te, co są zrobione ze świni wyhodowanej w swojej zagrodzie karmionej zbożem, kartoflami i plewami,( bez dodatku gotowych pasz z genetycznie modyfikowanej soi) a nastepnie wyrobione i uwędzone we własnej wędzarni,więc nie pieprz głupot krystyna bo hiszpańskim i włoskim to im daleko do naszych wędlin.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Samemu można zrobić w miarę porządną szynkę z takiej właśnie ekstensywnie chowanej świni albo z dzika. Jednak wszystkie wędliny przemysłowe, także te za 70zł/kg nigdy nie dorównają szynkom z Włoch (dolce crudo, san daniele) albo nawet francuskiej szynce bajońskiej. Kto nie próbował ten będzie mówił, że wiórowate, mokre od solanki polskie wędliny są smaczne. Najlepiej wyjechać za granicę, ale niewielką namiastkę tego można kupić w Almie albo w Delimie. Lepiej w Almie. Uwaga na wędliny hiszpańskie, bo zawierają sporo konserwantów (ale nadal mniej niż polskie). Pozdrawiam serdecznie patriotów spożywczych z klapkami na oczach. Polski to dobry jest czosnek i cebula, a nie wędliny i sery.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Aby napisać komentarz, należy się zalogować:

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.