![]() |
weź udział w konkursie i wygraj PS4 lub X-BOX one! twojakonsola.pl/pyin
|
![]() |
bzdura... proceder będzie trwał dalej.
Auto po sprowadzeniu z zagranicy będzie miało cofany licznik przed wizytą u diagnosty, u diagnosty będzie spisany "nowy" stan licznika. Proste jak budowa cepa.
|
![]() |
oj, czeba cofnąc licznik przed badankiem.
|
![]() |
Każdy handlarz samochodów to oszust. Cofanie liczników, to w sumie najmniejsze przewinienie. Może ktoś zająłby się fałszowaniem umów kupna - sprzedaży w celu unikania płacenia podatków?
|
![]() |
Masz rację koleżko, ja też tak samo pomyślałem. Bzdurny przepis dla dobrego PR-u. Polska- dziwny kraj.
|
![]() |
bzdura... proceder będzie trwał dalej. Auto po sprowadzeniu z zagranicy będzie miało cofany licznik przed wizytą u diagnosty, u diagnosty będzie spisany "nowy" stan licznika. Proste jak budowa cepa.Ok, za pierwszym razem się uda. Za kolejnym wyjdzie niezgodność z bazą danych albo to,że przebieg jest w danym roku drastycznie niski i to już da kolejnemu kupującemu do myślenia. Jeśli dodatkowo się to spenalizuje nie będzie już tak lekko i przyjemnie. Dodatkowo mogą tą bazę spiąć w przyszłości z bazami z innych krajów i już sobie nie pocwaniaczycie tak łatwo. To jest krok w dobrym kierunku, od czegoś trzeba zacząć. |
![]() |
Dla handlarza każdy taki sposób jest bzdurny bo musi więcej kombinować a to kosztuje.
|
![]() |
pewnie część ludzi nadal będzie cofać, ale więcej będzie takich którzy o tym nie pomyślą. Choćby służbówki, auta lesingowane - ich kierowcy mają gdzieś stan auta to i licznikiem na przeglądzie się nie przejmą.
|
![]() |
Handlarza oszusta do pudła i tam co rok cofać mu licznik
|
![]() |
A co to da?
1. Jestem np handlarzem, sprowadzam szmelca z UE, cofam licznik przed badaniem diagnostycznym w Polsce i po klopocie.
2. Jestem akwizytorem, robię 50 tyś rocznie, cofam teraz przed 1 badaniem a potem co roku przed kolejnym cofam 35 tysięcy
Ja kompletnie nie widzę tu sensu, ktoś, kto jezdzi 10 tyś rocznie nie bedzie cofał a ktoś kto robi np 50 tysi przed każdym badaniem diagn pojedzie do Cześka elektryka i zdejmie ze 40 tysięcy. Więc co to ma dać??? Pewnie droższy przegląd i elektrycy zarobią więcej.
|
![]() |
A co to da? 1. Jestem np handlarzem, sprowadzam szmelca z UE, cofam licznik przed badaniem diagnostycznym w Polsce i po klopocie. 2. Jestem akwizytorem, robię 50 tyś rocznie, cofam teraz przed 1 badaniem a potem co roku przed kolejnym cofam 35 tysięcy Ja kompletnie nie widzę tu sensu, ktoś, kto jezdzi 10 tyś rocznie nie bedzie cofał a ktoś kto robi np 50 tysi przed każdym badaniem diagn pojedzie do Cześka elektryka i zdejmie ze 40 tysięcy. Więc co to ma dać??? Pewnie droższy przegląd i elektrycy zarobią więcej.Przegląd podrożał dokładnie o złotówke = 1PLN (opłata ewidencyjna) |
![]() |
weź udział w konkursie i wygraj PS4 lub X-BOX one! twojakonsola.pl/pyinKolejna strona tego oszusta: BLUE ICE Rafał Piątkowski, z siedzibą w Bartoszycach, przy ulicy Gen. Sikorskiego 29/20, kod pocztowy: 11-200 Nie dajcie się wrobić, nic nie wygracie. Regulamin nie przewiduje żadnych wygranych, przewiduje za to że dostaniecie 3 razy na tydzień smsa za 4,92 §3 pkt.1 §1.Usługa polega na otrzymywaniu motta w postaci SMS na telefon komórkowy |
![]() |
a ja bym se wymienił licznik tak na niby, i mogę kręcić jak chce
|
![]() |
Drugim i bezkosztowym krokiem jest wpisywanie stanu licznika w rubryce przeglądy rejestracyjne
|
![]() |
to jest tak jak z zamiarem wprowadzenia alkomatów , przecież powszechnie wiadomo że cofają liczniki importowanym autom z niemiec, krajowym to bardzo sporadyczne przypadki w zasadzie bez większego sensu , ale u nas jak zwukle hiszpanskie decyzje, jakby z byka spadł
|
![]() |
Dodatkowo ,policja podczas kontroli będzie miała obowiązek spisywania stanu licznika ? Moze tak.
|

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.