![]() |
jeszcze się taki nie urodził by wszystkim dogodził . Najczęściej protestują osoby nie lubiące samych siebie,nie mówiąc o otoczeniu
|
![]() |
PRL stawiając na PGR spowodował że ludność wiejska migrowała do miast za praca, większość zintegrowała niestety typowy cham ma w dalszym ciągu stosunek do zwierząt gastronomiczny i twierdzi że zamiast psa to świnie można wykarmić stąd ta zajadła walka z właścicielami największego przyjaciela człowieka - niestety wielu pseudo właścicieli pozwala psu załatwiać się na środku chodnika ni zaprzestając po nim a to tworzy nową grupę przeciwników tych niczego winnych biedaków........
|
![]() |
Przestań używać debilnych i ciągle powtarzanych argumentów, że ten co nie lubi psów to nie lubli ludzi czy siebie. Wszyscy co trzymają (dla własnej uciechy) zwierzęta w niewoli (patrz w blokach) nie tylko nie kochają tych zwierząt (bo je tym męczą), ale przeważnie nie kochają też innych ludzi gdyż narażają ich na: 1. niebezpieczeństwo pogryzienia, 2. zakłócają im spokój - psy szczekają i wyją, 3. roznoszą pasożyty i choroby, 4. nie sprzątają po swoich pupilach, 5. na powierzchniach wspólnych w blokach po przejściu psa rozchodzi się smród, że na wymioty się zbiera (albo po psie w windzie).
Powinna być wprowadzona zasada, żeby można było mieć w bloku psa powinna być zgoda wszystkich lokatorów.
|
![]() |
qaz rozumiem, że dla Ciebie powinny istnieć jedynie psy dziko żyjące, bo tylko wtedy nie będą przetrzymywane w-jak Ty to nazywasz-niewoli? Wyobraź sobie, że psu nie robi różnicy, czy 12 godzin dziennie spędza w mieszkaniu, czy na podwórku. Nuda to nuda i jeśli ktoś nie zapewnia psu właściwej porcji aktywności fizycznej i umysłowej, to nie ma znaczenia, czy pies mieszka w domu z ogrodem, czy mieszkaniu. Odnośnie całej reszty Twojej wypowiedzi, to zważ, że można ją w równym stopniu odnieść do ludzi, którzy w wielu przypadka również hałasują, również śmierdzą przez brak higieny albo nadmierne stosowanie obrzydliwych perfum, a także mogą Cię pobić. O robactwie które w bloku może wędrować z jednego zapuszczonego mieszkania po innych nie wspominając. Fakt, że niestety wielu psiarzy po czworonogach nie sprząta-należy ich za to karać. W mojej opinii obecna wysokość mandatu za takie przewinienie jest zdecydowanie za mała, zbyt rzadko również widać straż miejską, która egzekwuje w tym zakresie prawo. Zdrowego rozsądku życzę.
|
![]() |
Ci, którzy pozwolili na spuszczanie psów poza zamkniętymi wybiegami powinni na wszelki wypadek każdem mieszkańcomi zafundować pojemnik z gazem pieprzowym.
|
![]() |
A ja mówię: psy, które nie są na smyczy i w kagańcu wyłapywać i przetwarzać na karmę dla zwierząt.
|
![]() |
Jeden pies ma więcej uczuć i miłości niż wszyscy tutaj człekokształtni ćwierćmózgowcy... A tobie chamie od gazu pieprzowego to zdecydowanie należy się taki pojemnik, na głowę już nie pomoże, ale innym będzie lżej.
|
![]() |
Jeśli ktoś uważa, że żeby mieć psa powinno się mieć zgode lokatorów to ten ktoś powinien się leczyć. Posiadam psa, który jest bardziej zadbany niż niektórzy ludzie, a jeśli chodzi o robaki, to postęp farmakologiczny poszedł do przodu do tego stopnia, że dostępne są szczepienia, jakby ktoś nie wiedział. Jeżeli sądzisz, że psy w blokach są w niewoli to trzymanie ich na dworze na smyczy raczej wolnych z nich nie robi. Właściciele czworonogów to nie są ludzie upośledzeni. A tak naprawdę psy wyrządzają mniej szkód niz rozwydrzone dzieciaki które biegają po dworze bez opieki i też hałasują. Radzę myśleć bo to nie boli.
|
![]() |
Pies też człowiek!
|
![]() |
"Do serca przytul psa" - Kabaret Elita
Zanim zdechnie w oceanie struty ropą śledź ostatni
A ostatniej trawy źdźbło przykryje pył,
Zanim w Leśniczówce Pranie gigantyczny motel stanie,
Zanim ciszę leśną zmąci jazgot pił,
Zanim zniknie pod betonem osiedlowych skwerków reszta,
A w piwnicy odda ducha szara mysz,
Zanim wszystko co zielone, co w pachnącej trawie mieszka
Na podeszwach rozniesiemy wzdłuż i wszerz.
Do serca przytul psa,
Weź na kolana kota,
Weź lupę popatrz - pchła!
Daj spokój, pchła to też istota.
Za oknem zasadź bluszcz,
Niech się gadzina wije,
A kiedy ciemno już i wszyscy śpią,
I matka śpi, ojciec śpi, babcia śpi, córka śpi, żona śpi -
Zapylaj georginie.
Nim zatruje aerozol do cna życie morskim świnkom
I przesłoni góry ciąg dymiących hałd,
Nim słowiki i skowronki stracą głosy i umilkną
W metalicznym ryku rozwydrzonych aut.
Nim karmiona sztucznie krowa da zielone, chude mleko,
Zanim wzruszysz się wąchając sztuczny kwiat.
Zanim naturalny erzac w krew ci wejdzie tak daleko,
Że polubisz plastykowy, śmieszny świat.
Do serca przytul psa,
Weź na kolana kota,
Weź lupę, popatrz - pchła!
Daj spokój, pchła to też istota.
W jeżyny nura daj
Lub usiądź na mrowisku.
To może nie jest raj,
lecz trwaj tam, trwaj,
w jeżynach trwaj,
Wiosna, maj, a ty trwaj!
A ty trwaj, a ty trwaj!
Bo to jest w końcu - wszystko...
|
![]() |
|
![]() |
Wystarczy, że będą tylko na wsi
|
![]() |
|
![]() |
A ja powiem tak.Jako mały chłopak (a mam już swoje lata) zostałem ugryziony nogę przez małego psa.Od tego czasu mam awersję do psów.A psy to wyczuwają i obszczekuj,a mnie,warczą,chcą mnie ugryźć.Noszę z sobą gaz pieprzowy,ale jak na razie nie było okaji aby go użyć.w moim bloku są takie 2 kundle,które gdy mnie zobaczą to zaraz biegną w moją stronę iszczekają aż im piana z pyska cieknie.Zwracałem uwagę właścicielkom że psy powinny mieć kaganiec i być na uwięzi,ale zawsze odpowiedź jest taka sama:to nie są groźne psy.....
Kolejna sprawa.Przed blokiem jezt spory plac zabaw,wokół ustawiono tablice że wstęp z psami wzbroniony,to ludzie bezmyślnie (złośliwie?!) puszczają psy,a te z kolei załatwiają się na terenie placu zabaw.I w dodatku na alejkach oraz piaskownicach dla dzieci.teraz,gdy było sporo śniegu,to było widać gdzie załatwiały się psy,aż żółto było od psiego moczu....
Co na to właściciele kundli puszczanyh samopas?
|
![]() |
90% właścicieli psów posiada pasożyty odzwierzęce. po klatkach bloków, korytarzach windach przemieszczają się psy i moje dzieci. jak właściciel psa ma ochotę z nim spać w jednym łóżku to jego sprawa, ale jak problem psa wykracza poza mieszkanie psiarza to ja sobie tego psa i jego robali nie życzę. szczególnie wtedy jak jadę windą z takim psem, który mnie obwąc***e, fuj brudasy i śmierdziuchy, fe. a tak na marginesie w regulaminie obsługi dźwigu czytamy, że winda służy do przewozu osób. tak więc psiarze z pieskami na piechotkę po schodach marsz, jak jesteście tacy porządni i przyzwoici. o sprzątaniu kup z dworu nie wspomnę. wyprowadzanie psa na dwór żeby się załatwił powinno być zabronione. niech robi u właściciela na gazetę a właścicel niech to spuszcza w wc! pozdrawiam
|
![]() |
|
![]() |
A są w ogóle w Lublinie wspomniane wybiegi?
|
![]() |
Proponuję radnych miasta Lublina prowadzać na sesje rady na smyczy i nie spuszczać ich tylko przywiązywać do ich miejsc i jeszcze założyć kaganiec by głośno nie szczekali
|
![]() |
KOLEJNY POMYSŁ DEBILA - NAJPIERW NIECH RADNY ZAPOZNA SIĘ Z OBOWIĄZUJĄCYM W POLSCE PRAWEM. ZA TO MU PŁACĄ
|
![]() |
DO qaz (dzisiaj o 20:16) " DEBILI NIE SIEJĄ - SĄ JAK CHWASTY...........................
|
Strona 1 z 2
Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.