![]() |
Ja codziennie jade Jana Pawla od filaretów do nadbystrzyckiej i tam ppodniesienie predkosci bez przestawiena cyklu świateł nie ma sensu musi być zrobione jedno i drugie jednocześnie.
|
![]() |
Jak pokazuje zdjęcie tam gdzie są trolejbusy nie ma szans na zwiększenie szybkości !!! One skutecznie zweryfikują zapędy Ratusza !!!
|
![]() |
Przede wszystkim najpierw powinni wziąć się za ustawienie świateł, na ul. Jana Pawła II na skrzyżowaniu z Roztoczem trafienie na zielone jadąc ul.Jana Pawła graniczy z cudem, mam wrażenie, że więcej czasu trwania zielonego mają kierowcy wyjeżdzający z osiedla z ul.Jantarowej oraz włączający się z Roztocza. Ile razy nie jeżdzę przez to skrzyżowanie zawsze jest czerwone, to chyba coś nie tak jest Panie Kieliszek???
|
![]() |
Jadąć do 45 km/h da sie wbić w zieloną fale (start zielonego przy LUKOIL). Tam bez regulacji śwaiteł to porażka. |
![]() |
Na Boh. Września oraz na "nowym odcinku" Solidarności powinno być 80km/h
|
![]() |
Zmiana powinna nastąpić na wszystkich ulicach dwujezdniowych w Lublinie.
|
![]() |
"Na al. Witosa z 50 do 70 km/h podniesiona miałaby tu zostać dopuszczalna prędkość od skrzyżowania z Doświadczalną do granicy miasta, zaś na jezdni w stronę centrum od Doświadczalnej do Grygowej." - czy oby tutaj nie jest już 70 i 80 km/h?????
|
![]() |
nie lepiej 100? albo 120?
|
![]() |
"Zmiana powinna nastąpić na wszystkich ulicach dwujezdniowych w Lublinie." - to by miało sens ale przy kilku dodatkowych warunkach:
-skrzyżowania małokolizyjne (czyli dopuszczone tylko wjazdy/zjazdy w prawo z pasów włączania/wyłączania) wszystkie inne skrzyżowania koniecznie z sygnalizacją - inaczej będzie dużo wypadków oraz będzie duży problem włączenia się do ruchu
-wszystkie przejścia dla pieszych oraz przejazdy dla rowerzystów również koniecznie z sygnalizacją świetlną, bo pieszy będzie musiał krzesełko ze sobą nosić zanim będzie mógł bezpiecznie przejść
-zakaz jazdy pojazdów wolnobieżnych (chodzi mi głównie o rowerzystów)
|
![]() |
Miasto robi ograniczenie prędkości na wielu ulicach ze względu na hałas który rośnie wraz ze wzrostem prędkości i przekracza dopuszczalne normy
|
![]() |
Większość i tak nie przestrzega obowiązujących ograniczeń.
|
![]() |
pogorszy to bezpieczeństwo pieszych na pasach
|
![]() |
to może na nowym wylocie na Warszawę gdzie postawiliście 60, bo jakimś snowbom za głośno było w ich nowobogackich domach "pod miastem"
|
![]() |
A ja zawsze myślałam, że na Witosa jest 90 km/h o_O
|
![]() |
to może na nowym wylocie na Warszawę gdzie postawiliście 60, bo jakimś snowbom za głośno było w ich nowobogackich domach "pod miastem"
Rozumiem, że bogatym można hałasować pod domem, a biednym już nie ? :)
Jestem za zwiększeniem prędkości na takich odcinkach, ale nie z takich powodów ..
|
![]() |
70 zaczyna sie przed wiaduktem na grygowej a wczesniej jest tabliczka z terenem zabudowanym. Ale taka informacja w zasadzie dotyczy prawego pasa bo przy lewym nie ma oznaczen typu teren zabudwany. Natomiast w strone swidnika jest obnizona predkosc do 80. Znak widnieje na jednej z latarni zaraz po tym jak konczy sie teren zabudowany
|
![]() |
Jak się podwyższy prędkość to kierowcy podwyższą ją jeszcze o 20, hałas wzrośnie no i bezpieczeństwo zmaleje. Jedynie na Witosa nie ma to za dużego znaczenia, i tak tam kierowcy jeżdżą szybciej, a przejść tam chyba nie ma.
|
![]() |
Szybciej? Szykuje się ustawa by ograniczyć prędkość więc będzie kolejna zmiana znaków?
|

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.