![]() |
no oki od dzis segreguje, a co ze smieciami z grudnia?
|
![]() |
Czy ktoś kto wymyślał te mundre przepisy zastanowił się przez chwilę, gdzie ludzie w mieszkaniach mają trzymać te 5 pojemników na śmieci? A może powinniśmy co chwilę biegać na śmietnik z butelką plastikową, czy papierem, a po chwili z butelką szklaną? Po co jest wybudowana sortownia odpadów? Za co dodatkowo zapłacimy tyle pieniędzy skoro przybyło nam obowiązków?
|
![]() |
Nawet na zdjęciach widać, że odpadki nie są sortowane prawidłowo (papier w pojemniku na plastik). Po co tyle zachodu, skoro i tak w przypadku mieszkań wielorodzinnych nie ma możliwości weryfikacji?
|
![]() |
Przecież te zasady zostały przesunięte o cały rok (na następny rok ).Ktoś chyba chce szybko zarobić na nowych cenach.
|
![]() |
Opowiedż inz
Po to żeby dowalić nam mieszkańcom bloków cztery razy wyższe opłaty. Nikt nie skontroluje co robią sąsiedzi , a odpowiedzialność będzie zbiorowa.
|
![]() |
Mam 45 m mieszkania a kuchnia maa 4 m 2 gdzie mam postawić 5 koszy na śmieci??? co za idiota to wymyślił Sortownia śmieci wybudowana za masę kasy śmieci i tak trafiają na jedną pryzmę Banda wyciąga tylko kasę od ludzi
|
![]() |
ale wy ludzie jesteście ograniczenia, pokończyliście chociaż podstawówkę? wcale nie trzeba 5 koszy na odpady, na ogół codziennie gdzieś się wychodzi, nawet po kilka razy, to taki problem wziąć w garść trochę papieru, kilka butelek, czy innych odpadów i po drodze na przystanek, parking, czy do sklepu wrzucić do odpowiedniego pojemnika? w jakim celu chcecie to magazynować w domu w wielu pojemnikach? tego typu odpady są niebrudzące i można wziąć je nawet pod pachę jeśli jest taka konieczność i pozbywać się ich w miarę na bieżąco
nie róbcie z siebie ofiar, system jest do ogarnięcia, dla chcącego nic trudnego
|
![]() |
Osobiście segreguję śmieci już od kilku lat ale co z tego skoro Pani/Pan X przychodząc za mną z odpadami wrzucają nieposegregowane odpady na moje????
Dopóki ludzie nie zrozumieją, że to jest niezbędne dla środowiska, klimatu, powietrza dopóty będzie jak było czyli po staremu-po komunistycznemu
|
![]() |
Kuchnia 3 m2 z tego trzeba wydzielić przestrzeń na pięć pojemników. Eurokołchoz w pełni, a ludzie dalej śpią i traktują to jako coś normalnego...
|
![]() |
Trudno do tej pory dzielilem śmieci na te suche i reszte bo na to jeszcze miejsce w mieszkaniu było. Teraz koniec z sortiwaniem śmieci bo nie mam miejsca w kuchni na 5 pojemników.
|
![]() |
Wujek 'dobra rada' zmartwychwstał?
|
![]() |
niech ktoś mi wytłumaczy z czego wynikają takie stawki jak 75 / mc za rodzinę 3+ w domku jednorodzinnym?! przecież to jest 900 PLN rocznie!! piszą tu ze koszty składowania odpadów są wysokie i rosną. Tylko że, skoro ja segreguję (i rozumem że kom-eko to jeszcze sprzeda) to tych zmieszanych do składowania jest mało i ja nie wiem dlaczego mam płacić 900 pln rocznie skoro składowanie tony odpadów kosztuje 170 pln, a ja tych zmieszanych nie wyprodukuję tony rocznie??
|

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.