I dlatego od nowego roku wyłączono dobowy przelicznik procentowy w opomiarowaniu WIOŚ w Lublinie?
Wczoraj było już wiadomo, że jeżeli nie zacznie mocnej wiać lub padać, to będzie kumulacja: youtu.be/Ld-WGFpkXCc
Za to mamy największy w Polsce, UE i świecie wskaźnik nasycenia powietrza pyłami zawieszonymi: youtu.be/54JgGmjKguo
|
|
Im mniej drzew, tym gorsze powietrze. Dbajmy o jakość powietrza, bo ono ma wpływ na zdrowie nas wszystkich.
|
|
Dlaczego Lublinie nie ma kontroli takich jak w Świdniku? Trzeba zacząć karać i uświadamiać bo inaczej sami sobie kopiemy grób.
|
|
Haha, kiedyś nie było smogu i innych problemow... Wycinajcie drzewa , stawiajcie wieżowce, w chmurach nie ma smogu. Po co park saski. Zaraz powstanie tam ogromne centrum mieszkalno handlowe
|
|
Po co? Ja śmieci pale i będę palil. Butelki, opony, stare meble. Ja mam jeden worek śmieci na tydzień.
|
|
Haha, kiedyś nie było smogu i innych problemow... Wycinajcie drzewa , stawiajcie wieżowce, w chmurach nie ma smogu. Po co park saski. Zaraz powstanie tam ogromne centrum mieszkalno handloweNie ma takiego profesora na KUL. |
|
Haha, kiedyś nie było smogu i innych problemow... Wycinajcie drzewa , stawiajcie wieżowce, w chmurach nie ma smogu. Po co park saski. Zaraz powstanie tam ogromne centrum mieszkalno handloweJełopie, kiedyś zanieczyszczenia były jeszcze większe, ale się o tym nie mówiło, bo były większe problemy |
|
Teraz to jest tragedia. Dzisiaj gorzej niz w Warszawie. Gdzie te dzialania antysmogowe???
|
|
Zobacz (d)efekty.
|
|
***s://aqicn.org/city/poland/lublin/lublin-ul.obywatelska/pl/
|
|
Przestańcie palić węglem i śmieciami !!!!. Ze spalanego węgla powstaje benzoapiren o udowodnionym działaniu rakotwórczym. Fundujecie swoim dzieciom raka. Elektrownie emitują wysoko i mają pewne filtry więc zagrożenie jest znikome. Spalając gaz zagrożenia nie mamy. Kasa na auto i odkładanie na konto dla dziecka i zafundowanie mu raka w przyszłości w ramach zaoszczędzenia na zmianie sposobu ogrzewania na gazowe albo palenie węglem. Wybór należy do was. Nie ma czystego palenia węglem w domu - każde powoduje uwalnianie BaP, raka, choroby płuc, alergie, choroby serca i nasilenie objawów astmy. Wybór należy do was.
|
|
zakaz ogrzewania na terenie miasta paliwami stałymi i tyle....tylko lpec albo gaz albo elektrycznie
|
|
Straż miejska ma gdzieś kontrole pieców. Sąsiad systematycznie spala ramy okienne, lakierowane deski, śmieci w tym pieluchy itp. 2 razy zadzwoniłam na straż mijską. Za kazdym razem próbowano mnie przekonać, że ciemny, śmierdzący dym powstaje przez spalanie opału kiepskiej jakości, który jest w Polsce lagalny. Nie dałam się zbyć. Przyjechali, postali 2 minuty i pojechali. Tak więc, tak pracuje Straż miejska. A sąsiad dalej śmieci pali, co bardzo dobrze widać bo w worku na śmieci ma tylko szkło i metal a plastików nie oddaje bo przecież plastikiem można spokojnie palić.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|