bubu napisał:Czy tobie też takie coś przyszło? No ja dostałem dzisiaj jakiś mail z informacją że wiszę 96zł to zapytanie na jakiej podstawie i chcę kopię umowy. Wiecie teraz żeby cokolwiek ściągnąć czy wejść trzeba się rejestrować a z taka umową się pierwszy raz spotkałem, o w ogóle jest prawnie wiążące? Legalne? Olać ich całkiem?
![]() |
Szanowna Pani,
Serdecznie dziękujemy za zamówienie pakietu podstawowego usługi Plikostrada.
W dniu 29.12.2012 o godzinie 19:53:00 przy użyciu komputera o adresie fizycznym IP 83.7.85.93, zawarła Pani umowę o świadczenie usługi Plikostrada w pakiecie podstawowym, obejmującym dwunastomiesięczny dostęp do serwerów sieci Usenet z łącznym limitem transferu danych wynoszącym 122 GB.
Fakt, iż nie odstąpiła Pani od umowy w terminie pierwszych 14 dni od jej zawarcia, świadczy o tym, iż nasza usługa musiała spełnić Pani oczekiwania. Zapewniamy, iż dołożymy najwyższych starań aby zamówiona usługa była świadczona bez zakłóceń przez cały okres obowiązywania umowy.
Przypominamy, iż w zamian za udostępnioną usługę, zobowiązała się Pani do uiszczenia jednorazowej opłaty abonamentowej w wysokości 96 złotych.
Prosimy o uregulowanie należności na poczcie lub poprzez przelew bankowy, w terminie do dnia 30.04.2013, podając następujące dane odbiorcy:
Nazwa odbiorcy: Smart Tech Connect Ltd , P.O. Box 450676, Dubaj, ZEA
Rachunek bankowy odbiorcy w Polsce: 22 1750 1312 6860 1000 0000 3581
Tytuł płatności: abonament – renkow70@vp.pl
Kwota: 96 PLN
W przypadku pytań prosimy o kontakt poprzez wysłanie wiadomości na adres e-mail pomoc@plikostrada.pl
Życzymy udanego korzystania z udostępnionej usługi.
Z pozdrowieniami,
Zespół Plikostrada.pl
|
![]() |
NO dokładnie ta sam treść, jak pisałem ostatni wszędzie trzeb się zarejestrować by cokolwiek zobaczyć czy pobrać i tu było podobnie z tym że chciałem jakiś film obejrzeć na spam czy coś w ty stylu, nie pamiętam czy podałem prawdziwe dane niemniej jednak maila dostałem i jedni piszą żeby ich zlać inni się obawiają.
Taka umowa jest w ogóle legalna ?
Poza tym nic nie ściągnałem i nawet nie mogłem się zalogować !
|
![]() |
Myślę,że to powinniśmy olać.Ja jednak tak zrobię,niech się wypchają.Nic mi nie zrobią bo nigdzie nie wchodziłam i nie znam czegos takiego jak PLIKOSTRADA.
|
![]() |
olejcie ich.tez mi wysyłaja,ze mam płacic te 96zł.żadnego podpisu ,na zadnej umowie nie składałam więc niech się wypchają.Przecież każdy może sie posłuzyc twoim mailem a dane i tak podałam fałszywe
|
![]() |
do mnie też przyszło dzisiaj do zapłaty 96zł i nie wiem co mam dalej robić.Zapłacicie im? a co dalej jak minie to 12 miesięcy,to znowu przyjdzie do zapłaty 96zł za kolejne 12 miesięcy?czy da się z tej plikostardy zrezygnować?
|
![]() |
Hej ja się zarejestrowałam 2 stycznia 2013 nawet nie wiem jak to sie stało chyba podałam prawdziwe dane (oczywiście nic nie ściągłam) zapomniałam o tym całkowicie i dzisiaj czyli 24 kwietnia 2013 dostałam maila że mam zapłacić to nieszczęsne 96zł. Obawiam się że jak bede ich ignorować to zaczną wysyłać listy pocztą z potwierdzeniem odbioru ijeżeli ktoś z rodziny potwierdzi odbiór to będą mieć pewność że to prawidlowy adres i że faktycznie sprawa znajdzie się w sądzie. Nie wiem napiać do nich że chcę odstąpić od "umowy" czy w ogóle nic nie odpisywać. Miał ktoś podobną sytuację. Głupia sytuacjai głupia ja że nie czytałam regulaminu ;/
|
![]() |
Ja także dostałam dziś maila, że mam zapłacić 96 zł. W ogóle nie pamiętam bym się tam logowała, ściągała cokolwiek... |
![]() |
ja mam termin zapłaty do 1 maja i nie wiem co mam robić,płacić?czy dać sobie z nimi spokój? miał ktoś podobną sytuację?
|
![]() |
Niczego nie płać to oszuści!!! Myślą,że ktoś sie przestraszy.b ęda Ci wysyłać faktury do zapłaty ale ignoruj,nie płac .Maja takie metody jak Pobieraczek,więc nic Ci nie zrobią.tylko strasza. |
![]() |
ja chciałam także pobrać jakiś plik którego nigdzie indziej nie było i tylko weszłam na ich stronę - bez rejestracji, bo przeczytałam o tych ich kosmicznych opłatach i wyszłam ze strony. dziś dostała maila z wiadomością o opłacie którą mam uiścić za abonament... po prostu śmieszni są!
|
![]() |
i co zapłacisz im?
|
![]() |
Możliwe że i w mojej sytuacji tak było. Też mam termin do 1 maja. NIECH SIĘ BUJAJĄ NIC NIE ZAPŁACĘ A JUŻ NA PEWNO NIE DO EMIRATÓW. |
![]() |
czytaj art 84 kc
|
![]() |
Ja dostałam fakturę pro-forma z kwota do zapłaty. Zapomniałam wypowiedzieć w ciągu 14 dni.
Jak myślicie zapłacić czy nie?
|
![]() |
Hejo
Byłem u Rzecznika praw... i tam dowiedziałem się iż tak kolokwialnie to taki serwis może ci "skoczyć " gdyż nie ma ani uprawnień ani możliwości legalnie zdobyć twoich prawdziwych danych. jeżeli jednak je jakoś zdobędzie to możesz go podać do sądu imają pozamiatane
|
![]() |
Jakbyś przeczytał regulamin to byś nie musiał się dowiadywać w internecie. Dzieciaki nauczcie się czytać! Pamiętajcie, że nie ma nic za darmo!
|
![]() |
A ja im napisałam tak
ROZWIĄZANIE UMOWY
Oświadczam, że korzystam z uprawnień z uchylenia się od skutków prawnych na podstawie Art.88 kc paragraf 1 mówiący "uchylenie od skutków prawnych oświadczenia woli, które zostało złożone innej osobie pod wpływem błędu"
Adres IP 87.204.89.32 z którego podobno została zawarta umowa o świadczenie usługi Plikostrada w pakiecie podstawowym, obejmującym dwunastomiesięczny dostęp do serwerów sieci Usenet z łącznym limitem transferu danych wynoszącym 122 GB nie należy do mnie więc umowa zawarta z tego adresu jest nieważna.
|
![]() |
a `woleta` odpisali Ci ? i na jaki adres do nich napisalas ?
ja mam podobna sytuacje, szukalam jakiegos filmu, nie przeczytalam regulaminu i wyslali mi niedawno, ze mam zaplacic 96 zl( minelo jakies 4miesiace) do wtorku niby, czego nie zamierzam zrobic, gdyz nie udalo mi sie sciagnac ani tez nie korzystalam w ciagu 4miesiecy z ich uslug, poza tym jak mam wyslac skoro podalam falszywe dane - nawet w przekazie informuja, ze mamy wpisac email, a nie imie i nazwisko .... wiec dziwne, oni strasza, z kazdym emailem bardziej, bo wiedza jak wplynac na ludzi ^^ czy ktos wczesniej niz w pod koniec ubieglego roku zakladal tam konto ?
|
![]() |
ja mam termin zapłaty teraz do 1 maja i dalej zastanawiam się co mam zrobić...wszyscy doradzają żeby im nie płacić,ale ja się boję że później mogę ponieść jeszcze większe konsekwencje
|
![]() |
Witam, mam podobny problem jak inni.
Gdzieś w styczniu nie wiem po co zarejestrowałem się na tym portalu. Podałem fałszywe dane tylko email.
Wszedłem nie było tego czego szukałem wyszedłem i zapomniałem o tym. Dzisiaj dostaje emaila że do 4 maja mam zapłacic 96 zł. Nie wypowiedziałem umowy gdyż zapomniałem o tym. Co teraz?
Wiem, że moich danych nie mają ale w mailu podali mój adres IP. Trochę się boję więc proszę o odpowiedz.
|
Strona 6 z 101
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|